Written by 15:00 Blog, Levensherinneringen • 25 Comments

Uitdaging | Op vakantie naar Brabant!

Brabant

Dat het belangrijk is om je eigen liedje te zingen, heb je kunnen lezen in de vorige column. In december heb ik gereserveerd op een vakantiepark in Brabant. Na maandenlang wachten, was het op 24 juni het moment van de waarheid. Mijn auto, het koekblik, was ingepakt voor mijn eerste reisje op mijzelf. Nog net kon ik over de bagage heen kijken via de achteruitkijkspiegel. Papa en mama, toedeloe! Ik startte de auto en ik reed weg uit het dorp. De stad Eindhoven kwam een uur later inzicht dus ik was er bijna. Twintig minuten later stopte de auto voor de receptie van ’t Wolfsven in Mierlo. Even aanmelden en doorrijden naar mijn plek: Specht 17.

Welkom op vakantie in Brabant, meneer.

Mijn eigen domein

In drie uur tijd heb ik de kampeerplaats omgetoverd tot mijn eigen domein. Het opzetten van de tent verliep voorspoedig en beter dan verwacht. Als eerste het grondzeil in de grond vastzetten en daarbovenop de tent uitrollen, zodat de haringen op de hoek erin kunnen. Jammer vind ik het dat er niet veel mensen zijn die hebben gezien hoe mijn tent werkt, want het heeft namelijk geen stokken. De Summer 4 Easy Air is namelijk voorzien van drie luchtbuizen. Met andere woorden: ik pomp mijn tent op! Dat vind ik echt geweldig. Even pompen, de rest van de haringen in de grond slaan, de scheerlijnen spannen en klaar is Mitchel!

De stoelen en tafel staan en een campingbeker is gevuld met limonade. Even een blik werpen op de klok: bijna 18:00 uur. Tijd om na te denken over het avondeten. De warmte van vandaag blijft goed hangen (24 juni 2019 – 30 graden) en daardoor perfect weer om te gaan barbecueën! De eerste avond van mijn op-mijzelf-vakantie ging ik speklappen, hamburgers, groente en stokbrood halen, zodat ik dit kon bakken op de plaat. Erg lekker begin van een tijd vrij.

Plattegrond van Brabant

Mijn t-shirt had ik express niet uitgedaan, want met de brandende zon zou het niet lang duren voordat ik gaar gebakken zou zijn. Na het avondeten had ik het nog warm en besloot ik op het Harry Potter shirt over de stoelleuning te hangen. De donker viel in, maar de warmte bleef en dat heb ik geweten. De volgende morgen werd ik wakker en kwam ik tot de conclusie dat ikzelf als maaltijd heb gediend de vorige avond. Op mijn armen, enkels en in mijn knieholtes verschenen rode bulten. Op mijn borst dacht ik een plattegrond van Brabant te kunnen ontdekken, maar de eerste nacht op de camping is ondanks dat goed bevallen.

De toegangspoort tot het landgoed van Kasteel Geldrop.

Uitgelichte afbeelding: Kasteel Helmond door mij. Meer informatie is te vinden op de website van Museum Helmond.

No votes yet.
Please wait...
Close