Uitdaging | Op vakantie naar Brabant!

Dat het belangrijk is om je eigen liedje te zingen, heb je kunnen lezen in de vorige column. In december heb ik gereserveerd op een vakantiepark in Brabant. Na maandenlang wachten, was het op 24 juni het moment van de waarheid. Mijn auto, het koekblik, was ingepakt voor mijn eerste reisje op mijzelf. Nog net kon ik over de bagage heen kijken via de achteruitkijkspiegel. Papa en mama, toedeloe! Ik startte de auto en ik reed weg uit het dorp. De stad Eindhoven kwam een uur later inzicht dus ik was er bijna. Twintig minuten later stopte de auto voor de receptie van ’t Wolfsven in Mierlo. Even aanmelden en doorrijden naar mijn plek: Specht 17.

Welkom op vakantie in Brabant, meneer.

Mijn eigen domein

In drie uur tijd heb ik de kampeerplaats omgetoverd tot mijn eigen domein. Het opzetten van de tent verliep voorspoedig en beter dan verwacht. Als eerste het grondzeil in de grond vastzetten en daarbovenop de tent uitrollen, zodat de haringen op de hoek erin kunnen. Jammer vind ik het dat er niet veel mensen zijn die hebben gezien hoe mijn tent werkt, want het heeft namelijk geen stokken. De Summer 4 Easy Air is namelijk voorzien van drie luchtbuizen. Met andere woorden: ik pomp mijn tent op! Dat vind ik echt geweldig. Even pompen, de rest van de haringen in de grond slaan, de scheerlijnen spannen en klaar is Mitchel!

De stoelen en tafel staan en een campingbeker is gevuld met limonade. Even een blik werpen op de klok: bijna 18:00 uur. Tijd om na te denken over het avondeten. De warmte van vandaag blijft goed hangen (24 juni 2019 – 30 graden) en daardoor perfect weer om te gaan barbecueën! De eerste avond van mijn op-mijzelf-vakantie ging ik speklappen, hamburgers, groente en stokbrood halen, zodat ik dit kon bakken op de plaat. Erg lekker begin van een tijd vrij.

Plattegrond van Brabant

Mijn t-shirt had ik express niet uitgedaan, want met de brandende zon zou het niet lang duren voordat ik gaar gebakken zou zijn. Na het avondeten had ik het nog warm en besloot ik op het Harry Potter shirt over de stoelleuning te hangen. De donker viel in, maar de warmte bleef en dat heb ik geweten. De volgende morgen werd ik wakker en kwam ik tot de conclusie dat ikzelf als maaltijd heb gediend de vorige avond. Op mijn armen, enkels en in mijn knieholtes verschenen rode bulten. Op mijn borst dacht ik een plattegrond van Brabant te kunnen ontdekken, maar de eerste nacht op de camping is ondanks dat goed bevallen.

De toegangspoort tot het landgoed van Kasteel Geldrop.

Uitgelichte afbeelding: Kasteel Helmond door mij. Meer informatie is te vinden op de website van Museum Helmond.

No votes yet.
Please wait...

25 Comments

 1. Lodi schreef:

  Goed dat je dit doet, lekker alleen op stap en ja die muggen. Ik ben ook altijd zeer geliefd bij ze.

 2. Elles schreef:

  Wat knap dat je helemaal alleen op vakantie gaat! Wil ik ook weleens proberen!
  Liefs,
  Elles

 3. Linda schreef:

  Brabant is prachtig, en heel erg gezellig. Ik kom er dan ook heel erg graag, en zie mijzelf er zeker nog weleens wonen!

 4. ingrid schreef:

  wat leuk zeg. lekker ion eigen land. en die muggen heb je helaas overal

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind meteen de naam van je plekje al zo leuk: Specht! Dat spreekt tot de verbeelding. Op zo’n adres wil iedereen wel ‘wonen’ lijkt me.

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Toch is drie uur nog beste een tijdje om de tent op gezet te krijgen. Hoe lang duurde het op pompen?

  • MC Kleuver schreef:

   De tent stond binnen een half uur op zijn plek hoor! Daarna een kwestie van alle benodigdheden in elkaar zetten en de tent inrichten. Het pompen duurde maximaal 10 minuten.

 7. Mira schreef:

  Lijkt me best lekker zo’n vakantie alleen, benieuwd naar de rest van je ervaring!

 8. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Heerlijk alleen op vakantie. Uhm..ja die muggen…ik word ook altijd lek geprikt. Vreselijk! En nog veel plezier!

 9. Frederique schreef:

  Heerlijk even de natuur in, lekker camperen. Nou ja behalve de muggen dan. Geniet ervan!

 10. Ik zou er ooit ook wel eens alleen op uit willen trekken, lijkt me een bijzondere ervaring!

 11. Felice Veenman schreef:

  heerlijk , kamperen! je beschrijft het erg grappig ! Een tent met luchtbuizen, hmmmm hoe stevig is dat in de wind?

 12. Dus je bent lekker alleen wezen kamperen? Dat vind ik knap 🙂 maar wel heerlijk relaxt lijkt me dat. Ik kom zelf nooit in Brabant. Misschien maar eens doen.

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Balen van die muggenbulten zeg. Hopelijk heb je er niet teveel last van gehad. Soms kunnen die bulten enorm opzwellen is mijn ervaring. De volgende kampeervakantie misschien zo’n handig muggennet meenemen? Ik gebruik die nu ook, maar dan gewoon thuis.

 14. Mandy schreef:

  Leuk zo’n vakantie alleen! Lijkt me ook echt genieten. Lekker je eigen ding doen. Mijn ouders zijn daar helaas niet zulke voorstanders van

 15. Mario schreef:

  iK HEB ECHT EEN HEKEL AAN MUGGEN! Gelukkig lijken ze ook een hekel aan mij te hebben, want heb er eigenlijk nooit zoveel last van 🙂

 16. Wanda schreef:

  Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest, laat staan dat ik dan voor kamperen zou kiezen. Hopelijk is het je goed bevallen en heb je je ondanks de muggen goed vermaakt.

 17. Dhini schreef:

  Wat leuk. Heerlijk joh op vakantie. Veel plezier

 18. kiki hasselton schreef:

  ik ben ook wel eens alleen weg geweest (lang weekend maar hoor), maar ik vond het ook heerlijk. Tja, die muggen, pfffff, ik word er ook gek van

 19. Deborah schreef:

  Geweldig dat je er in je uppie op uit bent getrokken. Beetje jammer alleen van de muggen inderdaad. Ben benieuwd naar meer verhalen van je vakantie 🙂

 20. Janet schreef:

  Wat tof dat je in je eentje op vakantie bent gegaan, super knap en een leuke uitdaging. Die muggen zijn altijd een crime!

 21. Xarifa schreef:

  Braband is mooi! Oma en opa wonen daar, zou daarom er niet snel op vakantie gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *