De uitkomst van mijn doelen van 2019

Bewustwording is voor mij het woord van 2019. Eerst nadenken wat je doet, controleren of alles goed gaat en dan pas vol aan de bak. Dat is in een enkele regel de samenvatting van de afgelopen 365 dagen. Voor mij is het een jaar geweest met heel erg veel hoogtepunten en dat zeg ik niet om te overdrijven. Een beetje dan misschien. Begin januari zette ik mijn doelen voor de komende periode op papier. In dit artikel ga ik stap voor stap evalueren of deze zijn gelukt. Ben je benieuwd? Lees dan maar verder.

Contractverlenging

Momenteel werk ik 22 uur bij mijn huidige werkgever. Mijn functie als administratief medewerker is divers, omdat er verschillende taken bij mij zijn neergelegd. Vanaf september ben ik twee uur meer gaan werken en dat zie ik volgend jaar op mijn salarisstrook terug, oh yeah. Dat het goed zat met mijn contract had ik al wel verwacht, maar toch is het altijd spannend. Dit doel is geslaagd met de einddatum 27 april 2021.

Alleen op reis

Dit doel is zeker gelukt! In juni ging ik 10 nachten op mezelf in een tent. De uitdaging was groot, maar het kon niet vlekkeloze verlopen. Op een camping in het Brabantse Mierlo heb ik veel gezien en gedaan. Kastelen bezocht, stadjes bekeken en daarmee dus echt toerist in eigen land. In juni 2020 ga ik mijn tent neerzetten in de provincie Limburg. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

Mijn plekje op Roompot ’t Wolfsven

Bloggen

Het bloggen was afgelopen jaar een hele klus. Vier artikelen in de week ging mijn pet te boven, omdat het schrijven van deze artikelen tijd kosten. Drie artikelen is beter te behappen. Naast het schrijven op zich, heeft de website zichzelf ontwikkeld met bijna een eigen huisstijl. Zo komt de blauwgroene kleur vaak terug en is mijn eigen foto overal te vinden.

Schrijven met kinderen

Helaas is dit een domper. Het idee om kinderen en tieners uit te dagen om zelf de pen te pakken is niet gelukt. Ik kreeg het niet voor elkaar om dit van de grond af te krijgen, wat best wel jammer is. Maar het is niet anders en er komen genoeg andere ideeën in mijn hoofd. Eén onderdeel hiervan is De Paarse Uil voor gedichten en knutselen. Kijk gerust even op de website die is gemaakt door Studio Ilona.

Stressreductie

Ik dans nog steeds als een stresskip door het leven, maar het gaat beter. Dingen loslaten gaat makkelijker dan de jaren hiervoor en een aantal dingen hebben daaraan bijgedragen. Driewekelijks ga ik naar een energetisch therapeute die mijn auralaag met chakra’s schoonmaakt. Niet iedereen gelooft dat het werkt, maar ik zou je graag willen uitdagen om te proberen. Een aantal oefeningen doe ik zelf, maar er zijn andere manieren waardoor ik lichamelijk rustiger word zoals panfluitmuziek, werken met edelstenen of ademhalingsoefeningen. De doelen voor stressreductie gaan door in 2020, maar dit is toch al heel fijn gelukt.

Cabaret schrijven

Ha, grappig! Een aantal losse stukken heb ik in een document verwerkt. Eigenlijk is dat het enige wat ik erover kan zeggen. Ik geloof erin dat ik een hele show uit mijn duim kan zuigen, maar de tijd is ver te zoeken. Mijn gevoel zegt dat dit een meerjarenplan wordt, haha.

Begeleiding afbouwen

Dit punt is zeker gelukt. Dat is waar ik heel blij mee ben, omdat minder begeleiding aangeeft hoe goed het gaat. Een hele fijne constatering die aangeeft hoe ik de zaken zelf op rolletjes heb. Vanaf oktober heb ik een andere coach, wat ook erg fijn is. Samen gaan we in 2020 aan de slag met nieuwe doelen.

Ja, aan de slag met nieuwe doelen. Dat vraagt om een ander artikel met toelichting. Die houden jullie van mij te goed in 2020.

Wat heb jij bereikt in 2019?

P.S. Volg je mij al?
Facebook
Instagram

No votes yet.
Please wait...

15 Comments

 1. Deborah schreef:

  Al met al een heel mooi en prettig jaar om op terug te kijken. Een hoop van je doelen en projecten zijn grotendeels gelukt. Heel knap!!
  En wat bloggen betreft. Jezelf dwingen om een X aantal artikelen te schrijven wil ook nog wel eens averechts werken. Ik ben daar helemaal mee gestopt en schrijf er nu nog maar 1 per week. Dat is zoveel fijner en geeft zoveel meer rust. Dan heb ik ook nog eens de tijd om andere blogs (zoals deze) te lezen en te reageren. 🙂
  Ik wens je fijne feestdagen toe en een heel mooi en ondernemend 2020.

  • MC Kleuver schreef:

   Dank je wel voor je reactie, Deborah! Er is inderdaad een hoop gelukt en dat is fijn.
   Met bloggen ben ik ook geminderd hoor. Van vier van drie artikelen in de week. Dat is al een hele geruststelling, maar ook mijn manier van werken heb ik aangepast. Doet wonderen 😉

 2. Simone schreef:

  Wauw, wat een mooie doelen en wat goed je er bewust mee bezig was en ze ook allemaal gehaald heb. Knap!

 3. Janet schreef:

  Wat heb je een mooi jaar gehad en wat had je veel doelen zeg. Toch heb je best veel af kunnen strepen, netjes gedaan!

 4. Caroline schreef:

  Goed zeg, dat je zulke heldere doelen voor ogen hebt en weet na te streven!

 5. lodi schreef:

  Ik heb bereikt dat mijn blog heel goed is gaan lopen en ik per 2020 weer zzp-er ben. leuk om zo te lezen wat gelukt is aan doelen en wat niet. Ga je door met het doel om kinderen/jongeren te laten schrijven? Wie weet gaat dat toch nog lukken want ik vind het idee heel erg goed!

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik had niet echt doelen om te bereiken, maar ik ben wel netjes blijven hardlopen en daar ben ik blij om.

 7. Marsha schreef:

  Ik vind dat je heel vele heb bereikt het afgelopen jaar! Daar mag je zeker trots op zijn. Ik vind het heel fijn dat we dit jaar getrouwd zijn en een huis hebben gekocht. Kan ik dat ook weer afstrepen haha

 8. Lauressa schreef:

  Wat leuk om terug te lezen. Genoeg doelen die je hebt gehaald! En de rest komt nog wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *