3x uitstapjes voor in oktober en de herfst

De maand oktober is net begonnen en de herfst heeft zijn intrede gedaan. De komkommers zijn niet meer te eten en bladeren verkleuren en bedekken de straten. Oh ja, en de spinnen kruipen het huis binnen door ieder mogelijk gat. Netflix onder een dekentje is misschien aanlokkelijk nu, maar de herfst is een mooi seizoen om het buitenleven op te zoeken. Daarom heb ik voor jou 3x uitstapjes voor in oktober gevonden waar ikzelf ook graag een bezoek aan wil brengen. 

75 jaar bevrijding en zand, veel zand 

In Garderen is elk jaar het Veluws Zandsculpturenfestijn. Zo ook dit jaar en enkel nog in oktober te bezoeken. Het thema van 2020 is 75 jaar bevrijding welke gekenmerkt wordt met zand-bouwwerken over de slag om Arnhem, maar ook het Franse D-Day in Normandië. Er wordt geprobeerd om de expositie te verlengen met de winter. De locatie is gedeeltelijk overdekt en er is een beperkte horecagelegenheid aanwezig voor de versnaperingen. Een nadeel kan wellicht zijn dat je tickets moet kopen, omdat het niet te vol op de locatie mag worden. Maar dat is iets wat je wellicht al gewend ben nu. 

De entreekosten zijn €5 voor kinderen van de basisschool en vanaf 12 jaar €10. 

Het adres is Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen.

Meer informatie is te vinden op de website van ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn.

Zandsculpturen 2020 Garderen
https://zandsculpturen.nl/

Lees meer: Ik speel voor natuurfotograaf | Column


Ontdek de natuur in het herfstseizoen 

Elke dag is een mooie dag om de natuur in de gaan. Wandelschoenen aan je voeten en trek er een zondag op uit. Het bos is dan een hele mooie plek om tot rust te komen, maar je hoeft je er echt niet te vervelen. Samen met je kinderen kun je hutten bouwen waar lakens, maar ook bladeren kunt gebruiken om de hut gesloten te maken. Mocht je een relatie hebben, pak dan ook een laken en een picknickmand om je lekker vol te vreten. Dit kan allebei low-budget. Wanneer je een boswandeling gaat maken, kun je een vuilniszak meenemen en de natuur helpen of je neemt een camera mee. Of allebei. 

In oktober worden er nog regelmatig excursies door de natuur georganiseerd, zoals bijvoorbeeld door Staatsbosbeheer. Deze activiteiten worden vaak aangeboden voor een kleine vergoeding. 


Lees meer: Als je je ogen dichtdoet | Gedicht


Van heide en verre in Apeldoorn 

De hele maand oktober is er in het CODA museum in Apeldoorn een tentoonstelling te bewonderen. Van heide en verre zijn moderne werken die de flora, fauna en de papierindustrie gezamenlijk in beeld brengen. Het eerste werk welke ik op een foto zag, vond ik zeer indrukwekkend. Er wordt gespeeld met kleuren, neonlicht en er zijn zelfs natuurlijke elementen in de kunstwerken verwerkt, zoals dennenappels. Voor het museum dien je wederom tickets te boeken voor de prijs van €10 per persoon. Kinderen tot 15 jaar zijn gratis. 

3x uitstapjes voor in oktober

Dit zijn de activiteiten welke ik geschikt acht in deze herfstmaand. Redelijk low-budget en daardoor goed te doen. Mocht je op pad gaan, kijk dan even of je zelf eten en drinken mag meenemen. Voor de controle rondom ‘iets met een virus’ hanteren veel locaties dat je alleen van hen eten en drinken mag nuttigen. 

Wat wil jij gaan ondernemen deze maand?

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Manon schreef:

    Leuk zo’n lijstje! Kun je door de bomen het bos weer een beetje zien. Lekker de natuur in tijdens de herfst is altijd leuk.

  2. Sherry schreef:

    Super leuk. Ik ga ze allemaal een keertje doen. Ik verveel me dood in Corona.

  3. Simone schreef:

    Ik vind het altijd heel fijn om een lekkere herfstwandeling te maken wanneer de bladeren zo mooi gekleurd zijn. En het schieten van mooie plaatjes is dan ook echt heel fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *