Written by 05:36 Blog • 8 Comments

Vakantie: Oh, ik mis het buitenland!

Oh, ik mis het buitenland

Van iedere zomervakantie heb ik een mapje met foto’s. In één van deze mapjes zit een filmpje vanuit de auto waarin de reis te zien is. Het filmpje is meer dan een uur lang en het is dodelijk saai, want het enige dat je ziet is het verkeer en de wegwijsborden. Toch vind ik het nog leuk om terug te kijken. Oh, wat mis ik het buitenland! Voor dit jaar zijn er geen reisplannen voor het buitenland, want ik ga kamperen in het mooie Brabant. Mijn tent staat klaar, maar ik heb nog wat inventaris nodig. In dit artikel wil ik eigenlijk vooral mijzelf jaloers maken.

Oh, ik mis het buitenland
Tarragona

Vakantie in het buitenland

Negen keer op rij ben ik in de zomervakantie naar Spanje geweest en in 2018 werd daar Italië aan toegevoegd. Oh, ik wil heel even iets tussendoor melden. Is het jouw wel eens opgevallen dat de tegels van een boulevard vaak rood en wit zijn? Niet? Zelfs de tegels van de boulevard van Zandvoort hebben deze kleur. Wou ik toch even zeggen.
De vakanties in het buitenland zijn zalig en het is leuk om nieuwe dingen te zien. Zo heb ik zeker genoten van Barcelona, de oude stad Tarragona en ook van San Marino heb ik genoten. Lekker dat zonnetje op mijn gezicht en schepijs eten in de smaken van aftereight en chocolade.

In de jaren van zomers in Spanje heb ik best wat woordjes Spaans leren herkennen. Spreken en schrijven kan ik het niet, maar af en toe een woordje vertalen lukt wel. Makkelijk als je na een aantal jaren de openingstijden van een restaurant kan lezen, bijvoorbeeld. Waarom ik het buitenland ook mis, zijn de supermarkten. Het klinkt misschien heel raar, maar de ervaring van de supermarkt in het buitenland vind ik altijd leuk. Kijken hoe de dingetjes daar anders zijn dan in onze eigen Albert Heijn. Het hoogtepunt is natuurlijk het gedoogbeleid van alles wat er in het winkelwagentje gaat.

Dagjes in Duitsland

De Duitse stadjes Kleve en Emmerich liggen niet ver van mijn woonplaats af. Daarom is het extra leuk om een dagje over de grens te gaan. Zo gaan we vaak met het gezin de zaterdag voor kerst shoppen en uit eten voor de schnitzels. De kattenbak ligt op de terugweg vol met chocolade en alcoholische drank. De chocolade is zo op, maar de drank staat nog in de kelder verder te gisten. Toch ben ik altijd blij om over de grens te zijn, want: ‘Oh, ik mis het buitenland!’

Oh, ik mis het buitenland
Salou
No votes yet.
Please wait...