Written by 14:00 Blog, Levensherinneringen • 10 Comments

De vakantie van vorig jaar in reisverhalen | Dagboek

vakantie van vorig jaar

De zomervakantie van dit jaar is anders dan anders. Mijn tent gaat moeten wachten op een tweede avontuur, want die is ingeruild voor een huisje op een vakantiepark van Landal. Dat wordt leven. De accommodatie is uitgerust met een bed, een keukentje en zelfs een televisie. Dus ik ben over een maand helemaal bij met het nieuws, maar het meeste hoop ik op een bad. Als je het goed doet, dan hoort dat erbij. Ik wil de vakantie van vorig jaar er even bijhalen en daarom een terugblik naar Brabant (of moet ik daar juist niets over zeggen nu? 😉).

Spannend is het wel hoor. Voor het eerst helemaal alleen op vakantie gaan, omdat je niemand hebt om op terug te vallen. In mijn eentje heb ik de tent op moeten zetten en ook alle gerechten koken deed ik alleen. Toch heb ik hier echt van genoten en het gevoel van vrijheid is op dat moment zo groot. Dat is pas lekker.

Ik hield een reisdagboek bij van de vakantie van vorig jaar. Deze heb ik voor de gelegenheid uit ‘de la’ gehaald en hieruit ga ik citeren. Veel plezier met lezen!

Vijf stukjes uit mijn reisdagboek – vakantie van vorig jaar

Maandag 24 juni 2019

Lieve Nina,
Vandaag was ik vroeg wakker, maar blij dat ik de zon zag schijnen. Voor het eerst alleen op vakantie. De auto was al ingepakt, maar de laatste dingen moest ik nog bij elkaar zoeken. Contact had ik gelijk met de mensen die voor de eerste dagen mijn buren zouden worden. Vervolgens begon ik met het opzetten van de tent.

Woensdag 26 juni 2019

Lieve Nina,
In het dorp Geldrop staat een kasteel met een mooi park eromheen. Hier ben ik wezen kijken. Het kasteel zelf was niet open voor bezichtiging, maar ik kon door het raam zien dat er bloemen werden neergezet. Op het landgoed was tevens een bloementuin met een verscheidenheid aan kleuren, bloemen, vlinders en wespen.

Lees meer: Op vakantie naar Brabant | Uitdaging!

Zaterdag 29 juni 2019

Lieve Nina,
Na weer croissantjes voor het ontbijt heb ik mezelf klaargemaakt voor de dag en heb ik afgewassen. Na de tosti-lunch vertrok ik naar Gemert om de Vlindersafari aldaar te bezoeken. Enthousiast was ik om weer Attacus Atlas (atlasvlinder)  te kunnen zien. Daarnaast vielen er heel veel vlinders op. Zoals de blauwe en witte versie van de morphovlinder.

Vlindersafari in mijn reisdagboek

Maandag 1 juli 2019

Lieve Nina,
In de nacht was het aardig afgekoeld dus krulde ik mij nog even in mijn dekens. Langer en langer bleef ik in bed liggen totdat het warm begon te worden.
Vandaag heb ik vooral besteed aan nadenken wat ik met mijn blog wil, want er is zeker wat te verbeteren. Zo heb ik een factsheet die ik voor elke blog opnieuw kan invullen.

Lees meer: Een ode aan de Brabantse vrouw

Woensdag 3 juli 2019

Lieve Nina,
De zon begon lekker te branden en tegen lunchtijd ben ik naar de Kasteelhoeve gereden om te eten. Door de drukte was er buiten geen plek meer, maar binnen wel. Als lunch koos ik een broodje kroket uit met als toetje een punt kersenvlaai met slagroom. Lekker!

De herinneringen van deze vakantie van vorig jaar komen door het reisdagboek weer helemaal naar boven. Het vakantiegevoel begint bij mij weer te kriebelen en bij jou toch ook?

Heb jij gewijzigde plannen gemaakt voor de komende zomervakantie?

No votes yet.
Please wait...
Close