Vakantieblog Italië 2018 | De reis, opbouwen en zwemmen

Het zit er al even op, maar vandaag voor jullie een eerste vakantieblog van mijn reis naar het zonnige Italië. Zonnig was het zeker! Haha. In een aantal artikelen neem ik je mee naar de mooie plekken die ik heb mogen bezoeken in het land van koffie en pizza.


Nudistencamping

In de vroege ochtendlucht van vrijdag 27 juli startten de motoren en ging ik op weg met mijn ouders en zus naar het zuiden. Onze route voor de eerste dag was: Venlo – Erfstadt – Koblenz – Karlsruhe  -Stuttgart – Memmingen. Tegen het einde van de middag zochten wij een camping op om te overnachten. Wij dachten dat we een camping hadden gevonden. Over een smalle weg midden door het bos reden we verder. Gelukkig kwamen we niemand tegen. Het einde van de weg leek een paradijs. Zo mooi groen, dat kon niet waar zijn. Toen we iets beter keken snapten we waarom. Het was een nudistencamping. Snel zijn we omgedraaid op zoek naar een volgende camping!

Foto van oprit camping

Aankomst in Italië

De zaterdag en zondag reden we voort door Duitsland, Oostenrijk en Italië. Zondagmiddag kwamen wij dan aan op onze eindbestemming, Camping Valeggio Rubicone in Savignano Mare. De camping heeft een vriendelijke en gezonde uitstraling. Voornamelijk door de vele bloemen die hier wel hun werk deden. Thuis was alles al verlept en verdord. Na het inchecken kon het zware werk beginnen. Het goed zetten van de caravan en opbouwen van de twee luifels plus de slaaptentjes van mij en mijn zus. Aan het einde van de middag stond het grotendeels op zijn plek.

Foto van campingplek

Badmuts

Italié staat bekend om het verplicht op hebben van een badmuts in het zwembad. Dat heeft voor wat bedenkingen gezorgd. Ik mocht het doen met een mooie groen met witte muts. Past natuurlijk helemaal bij mij. Alleen het opzetten van zo’n ding is lastig. Het lukte de eerste keer voor geen meter. Achteraf viel het allemaal best mee. Al had ik wel het idee dat de badmuts nogal strak zat.

Foto van MC met badmuts

Dit was de eerste blog van mijn Italiëreis 2018 met een charmante foto van mijn badmuts. Volgende week lees je alles over dorpjes en de markt. Wil je meer informatie over de camping waar ik verbleef? Hier meer informatie over Camping Valeggio Rubicone.

No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. Oh jee, een badmuts verplicht in Italie? Dat moet voor een leuk, grappig en kleurrijk uitzicht hebben gezorgd in het zwembad!

 2. Balou schreef:

  Italië is zo prachtig, op sommige plekken in Italië is inderdaad de badmuts verplicht, haha woehoeeee ziet er grappig uit!

 3. Jouvence schreef:

  Ik wist niet dat een badmuts verplicht was in Italië. Het zorgt wel voor de nodige hilarische beelden.

 4. Julie schreef:

  Haha, wat grappig dat je eerst bij een nudistenkamping stond! XD Leuke badmuts trouwens 😉

 5. Renata schreef:

  Ja ik ben niet zo super preuts maar nudisten camping is toch niks voor mij ook niet 🙂

 6. Lizzie schreef:

  hahah ja zal wel even geschrokken zijn toen bleek dat t n nudistencamping was!

 7. Britt schreef:

  Op veel campings in Italië is een badmuts inderdaad verplicht en dat vind ik zo’n verschrikkelijke regel! Wij kozen daarom altijd campings waar dit niet het geval was of gingen gewoon naar een ander land op vakantie, haha!

 8. Mirjam Hart schreef:

  Haha! Per ongeluk op een nudistencamping terecht komen! Ze zouden het wel even duidelijker mogen aangeven…
  Italië ben ik nog nooit geweest, maar als onze kinderen iets groter zijn wil ik daar zeker een keer heen!

 9. Gabrielle schreef:

  Haha heerlijk, het is inderdaad vreselijk dat badmutsen vaak verplicht zijn in Italië. Benieuwd naar de rest van jouw avonturen!

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Jullie plekje op de camping ziet er heel gezellig en huiselijk uit zeg!

 11. Lindsey Beljaars schreef:

  Oeps, badmuts verplicht? Haha!! Wel hele leuke foto’s, benieuwd naar je avonturen!

 12. Danielle schreef:

  Ziet eruit als een knus campingplekje! Je hoort steeds meer dat een badmuts verplicht wordt, ook al in Frankrijk geloof ik.

 13. Custodia Chineva schreef:

  Zíet er heel gezellige uit, ook fijn om te weten dat badmuts verplicht is, wel hele leuke foto’s ✨✨

 14. René schreef:

  Zoals je de eerste camping beschrijft dénk ik dat je een naturistencamping bedoelt in plaats van een nudistencamping. Ik denkt dat dat laatste ook niet bestaat. Er is een groot verschil tussen nudisten en naturisten. Nudisten hebben verder geen visie, naturisten wel. Hrtvus allebei niets voor mij maar wilde het toch gezegd hebben 🙂

  • MC Kleuver schreef:

   Ik denk dat een nudistencamping zeker wél bestaat. Zo werd het uiteindelijk toch genoemd in Duitsland. Wij denken aan nudisten meer als naakt rondhuppelen. Bij naturisten denk ik meer aan bos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *