Written by 07:00 Blog • 20 Comments

Vakantieblog Italië 2018 | De reis, opbouwen en zwemmen

Het zit er al even op, maar vandaag voor jullie een eerste vakantieblog van mijn reis naar het zonnige Italië. Zonnig was het zeker! Haha. In een aantal artikelen neem ik je mee naar de mooie plekken die ik heb mogen bezoeken in het land van koffie en pizza.


Nudistencamping

In de vroege ochtendlucht van vrijdag 27 juli startten de motoren en ging ik op weg met mijn ouders en zus naar het zuiden. Onze route voor de eerste dag was: Venlo – Erfstadt – Koblenz – Karlsruhe  -Stuttgart – Memmingen. Tegen het einde van de middag zochten wij een camping op om te overnachten. Wij dachten dat we een camping hadden gevonden. Over een smalle weg midden door het bos reden we verder. Gelukkig kwamen we niemand tegen. Het einde van de weg leek een paradijs. Zo mooi groen, dat kon niet waar zijn. Toen we iets beter keken snapten we waarom. Het was een nudistencamping. Snel zijn we omgedraaid op zoek naar een volgende camping!

Foto van oprit camping

Aankomst in Italië

De zaterdag en zondag reden we voort door Duitsland, Oostenrijk en Italië. Zondagmiddag kwamen wij dan aan op onze eindbestemming, Camping Valeggio Rubicone in Savignano Mare. De camping heeft een vriendelijke en gezonde uitstraling. Voornamelijk door de vele bloemen die hier wel hun werk deden. Thuis was alles al verlept en verdord. Na het inchecken kon het zware werk beginnen. Het goed zetten van de caravan en opbouwen van de twee luifels plus de slaaptentjes van mij en mijn zus. Aan het einde van de middag stond het grotendeels op zijn plek.

Foto van campingplek

Badmuts

Italié staat bekend om het verplicht op hebben van een badmuts in het zwembad. Dat heeft voor wat bedenkingen gezorgd. Ik mocht het doen met een mooie groen met witte muts. Past natuurlijk helemaal bij mij. Alleen het opzetten van zo’n ding is lastig. Het lukte de eerste keer voor geen meter. Achteraf viel het allemaal best mee. Al had ik wel het idee dat de badmuts nogal strak zat.

Foto van MC met badmuts

Dit was de eerste blog van mijn Italiëreis 2018 met een charmante foto van mijn badmuts. Volgende week lees je alles over dorpjes en de markt. Wil je meer informatie over de camping waar ik verbleef? Hier meer informatie over Camping Valeggio Rubicone.

No votes yet.
Please wait...
Close