Vakantieblog Italië 2018 | Dorpjes en de markt

Het zit er al even op, maar vandaag voor jullie een tweede vakantieblog van mijn reis naar het zonnige Italië. Zonnig was het zeker! Haha. In een aantal artikelen neem ik je mee naar de mooie plekken die ik heb mogen bezoeken in het land van koffie en pizza. De eerste blog kun je hier vinden: de reis, opbouwen en zwemmen.


San Mauro a Mare

Op 200 meter afstand van de camping was het kleine dorpje San Mauro a Mare te vinden. Veel was het niet. Het dorpje bevatte en bakker, een slagerij, een kaaswinkel en een aantal souvenirwinkeltjes, uiteraard ook een aantal restaurantjes. Op maandag is er in dit dorpje een markt te vinden. Startend bij de ingang van de camping, wat toevallig. De markt was verrassend genoeg groter dan het dorp. Ongelooflijk. Hier kocht ik mijn nieuwe portemonnee.

Foto van cocktail

Gatteo a Mare

Na 500 meter de andere kant op vind je een groter dorp dat Gatteo a Mare wordt genoemd. Het dorp heeft meer winkels en is toeristisch. Echt Italiaans is het wel dat de bedrijvigheid wat later op de avond op gang komt. Toevallig is aan deze kant op maandag ook de markt. Deze markt betreft kilometers lang aan kraampjes met tassen, sjaals, elektrische snufjes, kleding, schoenen en etenswaren. Bij een leuk tentje aan de doorgaande weg at ik deze heerlijke bananensplit (spaccatura di banane in het Italiaans).

Foto van bananensplit

Cesenatico

De markten in Italië zijn altijd toegankelijk in de ochtend. Dan is het koeler. De meeste kramen zijn om half acht ’s ochtends al te bezoeken. Wij waren uiteraard later. Zo gingen wij op de fiets naar het dorp Cesenatico. Dat lag zes kilometer van de camping af en is letterlijk één rechte weg. Fietspaden kennen ze niet zoals bij ons in Nederland, maar dit was voor buitenlandse begrippen redelijk. Cesenatico is het grootste dorp van de drie die ik heb genoemd, wat ook meteen te zien was aan het ruimte aantal kramen. Al met al met dezelfde soorten goederen. Zoals eerder genoemd de tassen, sjaals, elektrische snufjes, kleding, schoenen en etenswaren.

Winkelcentrum Romagna Rubicone

Op 2 kilometer van de camping ligt het grootste overdekte winkelcentrum van deze regio, Romagna Rubicone. Hoeveel winkels het heeft, weet ik niet, maar het is immens. Een aantal voorbeelden van bekende winkels die het huisvest: H&M, Zara, Calliope, OVS, Yves Rocher, Swarovski, FootLocker en MediaWorld. Hier heb ik het eerste boek gehaald van de Harry Potter-serie in het Italiaans.

Foto van Harry Potter boek

 

Dit was dan alweer de tweede blog van mijn vakantie. Volgende week lees je meer over de stad Ravenna, die ik heb bezocht. Tot dan!

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Girls-Things schreef:

  Klinkt heel leuk! Van die kleine dorpjes vind ik altijd wel wat hebben.

 2. Yousra Yasmine schreef:

  Dat ziet er super leuk uit! Leuk iddee om een vakantie plog!

 3. Balou schreef:

  Italie is zo prachtig, de sfeer, de markten, de stranden, de pizza’s, heerlijk!

 4. Jouvence schreef:

  Oeh, de bananensplit ziet er erg lekker uit! Ik ben nog nooit in Italië geweest, maar hij staat wel op mijn lijstje.

 5. MC Kleuver schreef:

  Voor San Marino zou ik zeker teruggaan. Dat is een klein dwergstaatje dat omringt wordt door Italië, prachtige plek! Over twee weken op de blog ;p
  En de bananensplit zou ik nog steeds willen opeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *