Vakantieblog Italië 2018 | Een dag mozaïeken kijken in Ravenna

Het zit er al even op, maar vandaag voor jullie een eerste vakantieblog van mijn reis naar het zonnige Italië. Zonnig was het zeker! Haha. In een aantal artikelen neem ik je mee naar de mooie plekken die ik heb mogen bezoeken in het land van koffie en pizza.


Ravenna stond vroeger bekend als de hoofdstad van het West-Romeinse rijk. Tegenwoordig is het een stad die perfect is voor een vakantie. Mede mogelijk gemaakt door de positie op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ravenna staat bekend om de vele bouwwerken die zijn versierd met de mooiste mozaïeken. Daarom kon een bezoek aan deze stad niet ontbreken. Vanaf de camping naar deze stad is het ongeveer veertig minuten rijden. Wij zochten een parkeerplaats op en liepen een stukje om uit te komen bij Basilica di Sant’Apollinara Nuove. Een prachtig hoog gewelfd plafond met meerdere inhammen om te eren. Ik verbaas mij er altijd over dat hier mensen vroeger werden begraven, in de kerk.

Door de stad heen liepen wij verder naar het Piazza del Popolo. Dit leuke plein barst van de mensen die eten in de restaurantjes. Toen ik hier kwam was het rustig. Er zijn ook geen mensen aanwezig als het zo warm is natuurlijk. Het plein is gebouwd naast het Padennakanaal. Op de plek van het kanaal staat nu het paleis. Nadat ik de lunch gegeten had (een lekkere hamburger), liepen ik en mijn ouders en zus naar het Mausoleo di Galla Placidia en Basilica di San Vitale.

Het mooiste aan zo een stad als Ravenna vind ik dat je de wereld van toen herbeleefd. Zo ook in de Basilica di San Vitale. Deze hoekige basiliek is immens groot en heeft de vorm van een achthoek. Je waant je in een echte omgeving van oudsher. De mozaïeken blijven je keer op keer verbazen. Het thema van de kunstwerken is het Oude Testament. De mozaïeken verbeelden ieder een eigen figuur. Met op de hoekpijlers Mozes en de profeten.

Vervolgens keerden we de weg terug naar de laatste twee gebouwen die wij hebben bezichtigd. De grootste van deze twee is de kathedraal van Ravenna. Deze kathedraal is de zetel van het aardsbisschop van Ravenna-Cervia en van de parochie van San Giavanni in Fonte die behoort tot dit stedelijke vicariaat. Dat is toch weer een hele mond vol hé. De status van de basiliek wordt sinds 1960 als minder belangrijk beschouwd.

Dit was de derde blog van mijn Italiëreis 2018. Alle bouwwerken die ik heb bezocht in deze stad zijn te bezichtiegen voor eenmalige €9.50. Voor meer informatie kun je kijken op Ravenna Mosaici.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *