Written by 07:00 Blog • 11 Comments

Vakantieblog Italië 2018 | San Marino als uitkijkpost

Het zit er al even op, maar vandaag voor jullie een eerste vakantieblog van mijn reis naar het zonnige Italië. Zonnig was het zeker! Haha. In een aantal artikelen neem ik je mee naar de mooie plekken die ik heb mogen bezoeken in het land van koffie en pizza.


Op woensdag 8 augustus ging ik opnieuw een stad bezoeken. In de auto stappen en wegwezen. Via de SS16 en SS72 reden wij naar de berg die Monte Titano wordt genoemd. Deze berg heeft drie toppen waar elk een toren op is gebouwd. De stad die hieromheen is gebouwd, is San Marino. San Marino is één van de dwergstaten die wij in Europa kennen. Daarnaast is het het oudste land. De landsgrenzen zijn al eeuwen niet gewijzigd en de grondwet is al sinds 1600 van kracht. Een parkeerplaats zoeken is een kriem. ‘Er moet toevallig net iemand wegrijden.’ Net op het moment dat één van ons dit zei, ging er een auto het parkeervak uitrijden. Het had zo moeten zijn.

Uitzicht op Porta Della Fratta

Via een poort kom je uit in de hoofdstraat van San Marino. Deze straat heeft allerlei leuke winkeltjes waar je je wel een paar uur kunt uitleven. Hieronder een ‘korte’ opsomming.

  • Snoepwinkel Caraibi Candy S.R.L. 
  • ‘Disneywinkel’ Titan Arte Design Di C.
  • Perfume Tester Online
  • IJssalon L’Alchimista Gelateria
  • Drankenhandel Supermarket Vini & Liquori 
  • Wijn en chocolade Fred’s spirits di chiaruzzi nevio
  • Kaarsenwinkel La Fabbrica delle candele 

Dit is een kleine lijst. Er zijn nog tal van andere souvenirwinkels en natuurlijk niet te vergeten de restaurants en bars die te vinden zijn. Ik heb mij goed kunnen vermaken in dit stadje.

De middelste toren op de Monte Titano wordt La Cesta genoemd. In deze toren is het Museo delle Armi Antiche gevestigd. Met andere woorden: Het museum van Middeleeuwse wapens. Hier zijn zwaarden, handboeien en schilden te bezichtigen die eeuwen geleden werden gebruikt voor de verdediging van San Marino.

Zwaarden in het museum

Zoals je eerder kon lezen is de stad gebouwd op een berg. Het uitzicht moet dan natuurlijk erg spectaculair zijn. En ja hoor! Bij deze trakteer ik je op een foto van het uitzicht.

Foto van het uitzicht over de Republiek San Marino

 

No votes yet.
Please wait...
Close