Verward met de tijd – met een rolluik is het donker

Wanneer ik wakker word op zondag 27 oktober is het 05:30 uur. Mijn keel is droog, mijn ogen tranen en mijn neus zit dicht door groene klodders. Ademhalen wordt op deze manier een stuk moeilijker gemaakt. Ik besluit om beneden mijn neus te snuiten en terug te komen met een glas drinken. Op de tast sluip ik naar de deur, want sinds deze nacht heb ik een rolluik. Donker is nu ook echt donker. Ik ben verward met de tijd als het klokje van de oven aangeeft dat het 06:37 uur is. Mijn telefoon geeft toch echt aan dat er zeven minuten verstreken zijn.

De tissue box is bijna leeg als ik klaar ben. Nog even een bezoek aan het toilet om vervolgens met een glas terugwaarts te gaan naar mijn kamer. Ik draai mij lekker warm in de dekens en doe een poging om terug in slaap te vallen. Het is muisstil in huis en op de straat. Het enige geluid wat klinkt komt uit mezelf. Wat ik je nu zeg, gaat je bekend voorkomen, want als net het moment is gekomen dat je wilt gaan slapen, komen er ideeën. Ik maak een paar notities met mogelijke onderwerpen en het betreft enkele minuten voordat er elf mogelijke titels klaarstaan. ‘

Mitchel, telefoon uit, hoofd op het kussen en staar naar een donkere plek.’

Verward met de tijd door een rolluik

Door het rolluik is en blijft het donker. Ik voel me gefopt. Verward met de tijd. Wat is de actuele tijd nu? In mijn kamer is het warm en dat voel ik extra, want het vocht is uit mijn wangen gestroomd. Mijn huid trekt rondom mijn oogleden. Het is ver over negen uur in de wintertijd en het voelt alsof ik een geheel etmaal in mijn bed heb liggen wegrotten. Nogmaals ga ik naar beneden en het is nog net zo stil als eerder die ochtend. Neus snuiten, glas limonade drinken en ontbijt maken.

Wat vind jij van het terugzetten van de klok?

In 1784 had de Amerikaan Benjamin Franklin had al over het verzetten van de tijd. De geschiedenis van de zomer- en wintertijd kun je rustig teruglezen op Historiek.net.

Photo by Yaniv Knobel on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

10 Comments

 1. hippiemeisje schreef:

  Ik vind dit best herkenbaar eigenlijk….
  ook van de ideeën die komen als ik eigenlijk wil slapen… dat heb ik best vaak eigenlijk.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Van mij mogen ze er wel mee ophouden, met die klok verzetten. Ik vind het een gedoe en niet zo prettig. En dan definitief op wintertijd graag.

 3. Merel schreef:

  Persoonlijk vind ik het terugzetten van de klok tegenwoordig niet zo leuk meer haha. De kinderen slapen niet dat extra uurtje uit dus per saldo zitten we gewoon een uur eerder aan het ontbijt… Maar goed, ik snap dat het gebeurt. Was alleen leuker toen ik echt een extra uur kon blijven slapen 🙂

 4. rachel schreef:

  ik moet er altijd wel erg aan wennen al moet ik ook weer eerlijk zeggen dat het dit keer meeviel en vind het wel weer gezellig zo vroeg donker

 5. Silkeblogs schreef:

  Ik was echt kei blij dat ik de klok een uur terug mocht draaien, dat betekende een uurtje langer blijven liggen =D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *