Vier favoriete recepten met rijst | Leuke Lijstjes

Sinds ik in september op mezelf ben gaan wonen, hoort koken daar ook bij. Dat is ineens een grote invulling van de dag. Eerst bedenken wat het menu gaat worden. Vervolgens uitwerken en soms nog boodschappen doen. Vooral het bedenken kan nog weleens lang duren, maar daarvoor gebruik ik nu de folders van de supermarkten. Als het kan, toch een beetje op de centen letten. Van veel menu’s die ik maak, neem ik een foto. Gezond pronken met eigen werk, noem ik het maar. Per week is er minimaal één dag dat ik iets met rijst eet. Vandaar dat het mij een goed idee leek om mijn vier favoriete recepten met rijst te delen.

Kip Hawaï

Eén van de makkelijkste recepten om te maken en waarschijnlijk ook daarom dat het zo vaak in de keuken gemaakt wordt. Alleen gaat niet iedereen blij zijn met het toevoegen van de ananas. Kip Hawaï wordt gemaakt met het koken van rijst, stukjes kip braden in de pan en daaraan kun jne heel veel lekkere ingredienten teoveogen, zoals paprika, ui en knoflook. Het toevoegen van tomatenpuree kan een heerlijke aanvulling zijn. Mix dit met de rijst en dan maakt de ananas het helemaal af.

Lees ook: Onoverzichtelijk in de keuken | koken met autisme

Pilav

Een heerlijk Grieks recept is pilav. Ook dit maak ik geregeld met de aanwizjigingen van Lekker en Simpel. Voor pilav kun je zowel kip als gehakt als basis gebruiken. Hier voeg je de ui en knoflook bij als smaakmakers. Deze doe je in het begin van het koken in de pan, zodat de smaak goed vrijkomt. Met het gehakt doe je ook een snufje peper en zout toevoegen, want dan wordt het geen droge bedoeling. Ook hier is tomatenpuree weer een wondermiddel. Het verrassende hier vind ik de perziken. Ja, ja. De perziken mogen in dit recept niet ontbreken. Het is een heerlijke, maar vooral frisse toevoeging.

Paella met chorizo

Vis en rijst zou een goede combinatie kunnen zijn, maar ik eet niet zo vaak vis. Gelukkig kom je met een beetje zoeken al snel uit op een recept van My Happy Kitchen: paella met chorizo. Heel erg lekker. En hoewel het een hoop omscheppen met de pan is, doe ik dit met veel liefde voor mijn maag. In deze paella zitten naast rijst ook paprika, tomaat, ui, zout en peper, doperwten en stukjes chorizo. Heerlijk!

Pittige speklapjes

Speklapjeshoren zacht en mals te zijn. Gelukkig zijn ze dat in dit gerecht zeker, want ik heb al vaker speklap met rijst gegeten. De eerste keer dacht ik dat het een rare combinatie zou zijn, maar dat is het toch echt niet. Ook hier is Lekker en Simpel weer een voorbeeld voor mij geweest. Voor bij de speklapjes maak je een sausje van ui, knoflook, ketchup, peper en ketjap manis. Dit heerlijk gekruide sausje smaakt ook perfect bij de rijst.

Dit zijn mijn vier favoriete recepten met rijst. Altijd en overal te maken. Saai hoeft het niet te zijn, maar wel altijd smaakvol. Wat is jouw favoriete recept?

No votes yet.
Please wait...

16 Comments

 1. Renata Feyen schreef:

  Dat is een van de eerste gerechten die ik ooit in een chnees at en het smaakte me goed 🙂

 2. Tessa schreef:

  Wat een lekker recepten. Ik ga ze onthouden!

 3. Rory schreef:

  Lekker Mitchel! Ik maak veel gerechten met rijst (vaak de Indische dan). Toevallig ga ik van de week Kip Pilav maken (inderdaad ook met perziken). Kinderen schijnen het door het zoetige ook heerlijk te vinden. Zelf ben ik meer van de spicy rijstgerechten (en dat eet mijn 9-jarige ook al) maar afwisseling is ook wel goed denk ik. Met gehakt heb ik overigens nog niet eerder Pilav gemaakt. Interessant!

 4. Caroline schreef:

  Heerlijke gerechten met rijst. Daar hou ik heel erg van.

 5. Lindaschrijfthetop schreef:

  Jij maakt lekkere gerechten, het ziet er smakelijk uit!

 6. Gabrielle schreef:

  Hier thuis zijn wij ook dol op rijst, het is echt een fijn ingrediënt in recepten. Vooral die pittige speklapjes lijken mij heerlijk, dit recept ga ik noteren.

 7. Sherry schreef:

  Dat ziet er allemaal lekker uit. Goed bezig. Ik ben gek op eetblogs!

 8. BlogEnBeauty schreef:

  En bevalt het wel, voor jezelf koken? De pittige speklapjes kijken mij erg lekker.

 9. Mieke | Miek's Mind schreef:

  dat zijn wel de gerechten waar rijst bij hoort inderdaad. gevulde paprika met rijst is ook erg lekker en gezond

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Dankjewel Mitchel. Recepten zijn altijd welkom. Een echt favoriet recept heb ik niet. Wel favoriet eten, namelijk patat met fritessaus.

 11. Kiki hasselton schreef:

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo’n rijst fan ben, maar de pilav lijkt mij wel wat om te onthouden

 12. Mandy schreef:

  Ze lijken me allemaal heel lekker! Vooral de griekse . Ik hou echt van rijst maar de rest hier in huis niet zo. We eten wel eens kip kerrie of rijst met kerrie saus met broccoli of goulash maar daar houdt het dan ook op

 13. Frederique schreef:

  Paella vinden de kinderen altijd lekker. Verder eten we graag een lekker smeuïge risotto, soms met paddenstoelen, soms met garnalen. Heerlijk!

 14. Jouvence schreef:

  De pittige speklapjes lijken me erg lekker! Mijn favoriete recepten met rijst zijn kip siam, nasi goreng en gado gado.

 15. Lindaschrijfthetop schreef:

  Wat een mooi lijstje en wat een lekkere recepten. Ik ben zelf niet echt weg van rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *