Hetzelfde | Vier van mijn meest uitgevoerde rituelen

Als persoon is het van belang dat je weet waar je niet goed in bent. Als persoon is het van belang om te weten waar je juist wel goed in bent. Dit zijn namelijk de krachten waar mensen jou graag voor willen inzetten. Ieder individu op deze aardbol heeft iets magisch. Een energie die het ene stukje gemakkelijker maakt dan het andere. Ik ga ervanuit dat ik ook specialiteiten heb die anderen goed kunnen gebruiken. Het valt mij, en anderen, op dat ik handeling op dezelfde manier uitvoer. Dat is handig, maar rituelen zijn ook voorspelbaar. Hieronder deel ik vier van mijn meest uitgevoerde rituelen.

Altijd hetzelfde deuntje

Vijf keer klop ik met een ander geluid op de deur van mijn zusje’s slaapkamer. Zo weet ze precies wie er staat te wachten om binnen te komen. Ik word er zelfs op afgerekend als ik dromerig te trap oploop en ik vergeet te kloppen. Dan doen we dit ritueel gewoon over.

Waar is het lampknopje?

In elke ruimte waar ik voor het eerst kom, zoek ik naar de lampknopjes. Dit is met echt een autistisch trekje. Dit komt door de voorliefde van het licht, want ik ben gevoeliger voor deze prikkels. Veel mensen zitten liever in het donker met hoofdpijn, maar ik zet steevast het licht aan. Toen ik ongeveer tien jaar was, moest en ging ik het lampknopje indrukken. Gelukkig kan ik mij nu inhouden om mijn hand niet uit te strekken en het licht te doven.

Eerst rechts en dan links daarover

Elke avond doe ik de gordijnen op dezelfde manier dicht. Eerst namelijk het rechtergordijn naar het midden en vervolgens gaat het linkergordijn daaroverheen. Op het moment dat ik dit andersom doe dan schijnt het licht van de lantaarnpaal in mijn gezicht. Of de zomerzon brandt mijn ogen uit. Beide vind ik niet prettig zo vroeg in de morgen.

Even naar buiten

De stress in je lichaam blijven houden is niet ideaal. Daarom ben ik in 2016 begonnen met een kwartiertje lopen, maar wel voor het ontbijt. Anders wil de stress mijn lichaam verlaten in de vorm van kokhalzen. Op het moment dat je gal spuugt voor je ontbijt, heb je daar dus geen zin meer in, want de smaak is ontzettend verzuurd. Het wandelen nadat de wekker is afgegaan doe ik niet meer elke dag, maar wel als ik ga werken. Naast dat het helpt mijn stress of zenuwen te verminderen is het tevens een fijn ritueel om de dag goed te beginnen.

Veel dingen gaan op de automatische piloot. ‘Doe jij dat zo?’, wordt er weleens aan mij gevraagd. Blijkbaar wel dus. Bij sommige dingen zoals ik ze doe gaat dat zo automatisch dat het mij niet (meer) opvalt. Anderen dus wel. Alleen weet ik hierbij even geen voorbeeld te noemen, want deze vier rituelen doe ik bewust. Anders had ik ze niet kunnen opschrijven, haha.

Welk ritueel voer jij het vaakst uit?

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *