Vol met plannen december | Column

Toen ik nog op school zat, voelde de kerstvakantie nooit aan als vakantie. Van de week was ik dit aan het vertellen. Deze vakantie zit helemaal volgestouwd met feestjes en verplichtingen. Waaronder ook mijn eigen verjaardag. Ik moet leren dat ontspannen ook een plan is en dat ik daarin eigen keuzes mag maken. Ik maak cadeautjes open, praat met veel mensen en heb na een aantal dagen echt een pauze nodig. Even niemand zien en alleen naar mijn gedachten luisteren. Want wat iedereen zegt, wil ik allemaal opslaan. Vol met plannen in december. En ik dacht: ik vertel je wat deze zijn.

Den Bosch en Wenen

Tussen het schrijven door zit ik met een kam de kuif op mijn hoofd te bewerken. Ik ga op date in Den Bosch. Daar horen natuurlijk Bossche bollen bij en kun je je nog herinneren dat ik het Vredeslicht uit Wenen heb gehaald? Samen met scoutingvrienden reis ik in de komende week weer naar Oostenrijk. Voor een bliksembezoek, maar het is de moeite waard. Want wie wil er nu niet helpen om de vrede te verspreiden? En het is koud. Zeker als je twee uur stil zit in een kerk. Daarom ben ik op zoek naar mutsen, handschoenen en sjaals om in te pakken.

Licht in het donker

Wat ik heel gezellig vind, zijn alle lampjes die aangaan. Niet alleen thuis, maar ook op straat. Zo staat er op de Markt in Arnhem weer een, met lichtjes versierde, kerstboom te pronken. Dat maakt het licht in het donker. Want het begrip winterdepressie komt om de hoek kijken. Wat ik probeer, is om in het licht van werk terug te gaan naar huis. Zo krijg ik vitamine zon binnen en hoef ik niet in het donker te rijden. Een pluspunt toch.

Vol met plannen december

Dat december vol met plannen zit, is niet alleen bij mij zo. Kerst wordt gevolgd door verjaardagen en oud en nieuw. Geen ruimte om even bij te tanken. Deze dagen worden gemarkeerd door alleen maar zitten en schalen met hapjes die de kring rondgaan. Hoe typisch Nederlands wil je het hebben. Tussen de bedrijven door dient er gewerkt te worden. Dan begrijp je wel dat ik blij ben als het 2 januari is en ik op kantoor kan uitrusten 😉

Voor vandaag wens ik je een fijne pakjesavond.


Uitgelichte afbeelding door Kelly Sikkema op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *