Voordelen van een deurmat 

Iets wat ik bij mij thuis nog mis, is een deurmat. Een binnenstapper zodat je niet met vieze schoenen door je huis heen hoeft te banjeren. De deurmat heeft het met de feestdagen het moeilijkst gehad. Al die mensen die bij jou thuis zijn gekomen en de drek op de deurmat hebben achtergelaten. Het is wel één van de voordelen van het hebben van een deurmat voor de deur. Vandaag wil ik meer voordelen van dit handige item met je delen.  

Voordelen van een deurmat 

Een deurmat houdt je huis niet alleen schoon van meegenomen bladeren of aarde, maar het geeft je gasten ook een warm welkom. Een deurmat kun je vaak verkrijgen met teksten, zoals ‘Welkom’ of ‘Thuis’. Daarmee geef je bij vrienden en familie aan dat ze over de drempel mogen komen.  

De feestdagen gingen gepaard met regen. Voor een stukje lopen had je de paraplu nodig. Kinderen stampen in de plassen. Jijzelf bent ook de pineut, omdat je hen hebt gered uit een grote waterplas. Een deurmat is daarom fijn om de eerste hoeveelheid vuil en vocht buiten te laten.  

Je schoenen achterlaten op een deurmat is geen probleem. Dat vind ik een heerlijk moment wanneer het heeft gesneeuwd. Mijn sokken zijn doorweekt in de schoenen. Heerlijk om schoeisel uit te trekken en achter je op de mat te kunnen achterlaten.  

Ontprikkelen 

Je merkt dat ik enthousiast ben over een deurmat. Alleen heb ik er geen! Door het materiaal van een deurmat op maat, is het een fijne plek om tot rust te kunnen komen. Heel geschikt voor als jij of je kind met autisme een plek nodig heeft om te ontprikkelen. De deurmat is een ander materiaal, wat naar mijn mening minder vaak voorkomt. Daardoor biedt het een fijne afleiding. Het ziet er een beetje gek uit, want wanneer zie je nou iemand op een deurmat zitten?  


Uitgelichte afbeelding door Andrew Neel op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *