Waar ga ik de volgende vakantie kamperen? | Optie

Wanneer je na de vakantie terug aan het werk gaat, ben je een paar dagen later je hele vakantie vergeten. Dat is vervelend. En als je een beetje geld bezit of goed spaart, dan kun je een extra weekje op vakantie. Dat is fijn, want Nederland herbergt heel veel mooie plekken. Waar ga ik de volgende vakantie kamperen? Tijdens mijn zoektocht voor een volgende vakantie, kwam ik vakantiepark De Leistert tegen. De website van deze camping nam ik onder de loep, zodat ik mijn eerste ervaringen met je kan delen.

De website van De Leistert is overzichtelijk. Er zijn zes blokken waar je op kan klikken. Dat is handig, want je wordt direct voorzien van de informatie waar je naar zoekt. Dat vind ik fijn, want informatie op internet dient snackable te zijn. Zoveel mogelijk informatie in weinig tekst. Bijvoorbeeld over De Plaza welke vorig jaar is vernieuwd. Het vertelt je in een aantal regels wat je hier kan vinden. Voor meer informatie scroll je naar beneden. Het park oogt kindvriendelijk, want er zijn veel plekken voor hen ingericht. Zoals de indoor jungle of het recreatieteam dat elke dag aan het werk is. In de vakanties een beetje meer. Zo is er altijd vertier op de camping en dat zorgt voor gezelligheid. Ja, toch?

Als jij, net als ik, gaat kamperen met een tent dan wil je dat je je vakantie kan doorbrengen op een mooie plek. Je wilt je luchtbed wel recht leggen, zodat het bloed niet naar je hoofd stijgt als je slaapt. Op de camping met zwembad, waar ik later op terugkom, heb je verschillende keuzes in verblijfsmogelijkheden. Bijvoorbeeld een kampeerplaats met privé sanitair, wat formidabel is tijdens COVID-19 of een kampeerplaats wat gelegen is op een veldje met een speeltoestel. Dat is ideaal als je jongere kinderen hebt. Wat super handig is, is dat je kan zien hoeveel kampeerplaatsen van elk soort nog beschikbaar zijn voor de periode waarin je wilt reserveren. 

Subtropisch zwembad

Als je mij ooit een keer hebt zien zwemmen, dan ken je mij al heel erg lang. Zwemmen is namelijk niet mijn favoriete bezigheid, maar het zwembad van De Leistert is een waar paradijs. Althans op de foto’s, want het park heb ik nog niet bezocht. Van de glijbanen af, heerlijk bubbelen of in het water drijven. Ik zie mezelf al door het water bewegen. Het zwembad gaat van ondiep naar dieper water waardoor het voor alle leeftijden geschikt is. 

Naast het zwembad is de Leistert ook uitgerust met allerlei sportfaciliteiten. Een beachvolleybalveld, midgetgolfbaan, een adventure sportbaan waarbij ik wel even goed moest kijken wat ik mij erbij kon voorstellen. Het is een specifieke stormbaan van natuurlijke materialen waar je zo snel mogelijk overheen dient te gaan. Een hele uitdaging lijkt mij dat. Je kunt ook de jeu de boulesballen pakken voor een potje op het speciaal daarvoor aangelegde veld. Wat ook voor kinderen erg leuk is om te doen. De Leistert is door de ANWB benoemd als een toppark van alle vakantieparken Nederland. Een hele eer die natuurlijk waargemaakt moet worden 😉 

Waar ga ik de volgende vakantie kamperen?

Het lijstje voor de volgende vakantie groeit aardig. Dit vakantiepark schrijf ik erbij, want nu ik mij meer het park heb kunnen verdiepen, zie ik de positieve punten. Daarnaast ligt De Leistert in Limburg in een hele mooie omgeving waar ik de vorige keer nog niet uitgekeken was. Dus mogelijkheden genoeg!

Welke plek in Nederland zou jij nog graag willen zien?

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Lindaschrijftop schreef:

  Ik kom net uit de Achterhoek, daar zijn we op vakantie geweest. Een mooie plek om er even opuit te gaan.

 2. Fallon schreef:

  Limburg lijkt mij ook zo prachtig mooi! Ik ben er nog nooit geweest maar als je foto’s en verhalen ziet en hoort dan lijkt het totaal een ander plekje dan Nederland.

 3. Rosalyn schreef:

  Het klinkt goed! Ik hou het allermeest van de kust, maar Limburg staat met stip op 2!

 4. Tessa schreef:

  Ik ben ook al bezig met mijn volgende vakantie te plannen: dat wordt volgend jaar zomer en dan 10 a 12 dagen London

 5. Frederique schreef:

  Het klinkt goed, het is altijd leuk om vakanties te plannen en erover te dromen. Zelf zou ik binnen Nederland graag eens naar Groningen gaan. Nog nooit gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *