Waar steek ik mijn tijd in? | Persoonlijke update

Geen enkele dag is hetzelfde. Dat is wat ik steeds vaker denk, want er verandert zoveel tegelijk. Zeker nu in een tijd waarin we te maken hebben met wisselende regels. Elke maand kunnen we iets minder, of weer een beetje meer. In oktober staat er een concert gepland van Froukje. Deze moet doorgaan, want het lijkt me fijn om bij een écht optreden te kunnen zijn. Omdat ik een hele tijd geen persoonlijke update meer heb gegeven, vertel ik je in dit artikel meer. Namelijk: waar steek ik mijn tijd in?

Projecten met een pen

Artikelen: per week publiceer ik drie artikelen op deze blog. Een groot deel van mijn weekend wordt hieraan besteed, zodat ik daarna de artikelen van de nieuwe week kan inplannen. De inspiratie komt veelal uit mijn gedachten, wat ik heb beleefd en het nieuws.

Gedichten: plots flitst er een gedachte door mij heen waar ik iets mee moet. Dit is bijvoorbeeld een zinnetje waarvan ik denk: ideaal om een gedicht mee te starten. En dat doe ik dan ook. Soms is de inspiratie zo groot dat ik vijf gedichten achter elkaar op papier schrijf.

Fantasieverhaal: vorig jaar maart ben ik gestart met het schrijven van een eigen fantasieverhaal. Dit keer met echte hoofdstukken. Momenteel ben ik hoofdstuk zes aan het maken, ben ik plattegronden aan het creëren en wordt de lijst met personages steeds langer.

Lees het gedicht: Ik zoek naar geluk

Nieuwe ideeën

Of-of-vragenboekje: het is niet altijd makkelijk om een gesprek te beginnen. Want met welk onderwerp? Daarom wil ik graag een boekje maken met of-of-vragen waarbij je een keus kan stellen. Nadat de keus gemaakt is, heb je een onderwerp waarover je kan doorpraten.

Leren-schrijven-boek: ik speel met het idee om een boekje te maken waarbij kinderen, tieners, jongeren kunnen worden uitgedaagd om hun eigen ideeën op papier te zetten. Hierin maak ik bijvoorbeeld gebruik van columns, gedichten en elfjes. 

Sporten, euhm

Wandelingen: naast het ochtendrondje, maak ik ook vaak een lunchwandeling. Het is fijn om buiten te zijn, want het zorgt voor frisse lucht, nieuwe gedachten en vernieuwde creativiteit. Daarnaast maak ik ook graag lange wandelingen door de bossen.

Mountainbiken: er staat een mountainbike in de schuur! Wanneer de lente zich beter laat zijn, lijkt het mij fijn om vaker op de fiets te springen. Een grotere omgeving verkennen door de bossen. 

Trampoline springen: in 2020 heb ik een aantal keer trampoline gesprongen in een overdekte hal. Als klein kind vond ik dit al het leukste om in de speeltuin te doen. Maar na jaren kom je erachter hoe vermoeiend, uitdagend en heerlijk het kan zijn. 

Scouting

Teamleider: in deze functie voel ik mij thuis, omdat ik het gevoel heb mijn kwaliteiten te kunnen inzetten. En dat is fijn. Sinds 2013 ben ik leiding voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Vanaf 2015 ben ik mij meer bezig gaan houden met processen, contacten met ouders en planningen.

Verhuurder: een tijdje was ik gestopt, maar ik begeleid nu weer alle verhuuraanvragen van ons clubhuis. Direct aan de Veluwe! Super leuk om contact te maken met groepen en instellingen vanuit het hele land. 

Jeugdlid: ik begon met scouting toen ik 8 was, in 2004. Daarmee heb ik de gehele cyclus doorgelopen. En nog altijd geniet ik elke vrijdagavond om de anderen te zien. Waarbij er meer dan een lustrum wordt verteld over het kamp met mijn panterprint-dekbed. 

Regiocoördinator: in 2019 zocht ik een extra uitdaging. Bij scouting zijn er genoeg functies om te vervullen. Zo koos ik de gok om als regiocoördinator op te treden. Je leert veel mensen kennen vanuit alle groepen in regio. Waarmee we twee dagen per jaar een groot spel spelen. De laatste keer waren hier 80 kinderen aanwezig! 

Waar steek ik ook mijn tijd in? Werken

Een groot gedeelte van de week, kijk ik op het laptopscherm van het werk. Ik behandel aanvragen vanuit de organisatie die betrekking hebben op communicatiemiddelen. De meeste aanvragen die door mij behandeld worden, gaan over fotografie en audiovisuele middelen. Deze worden voornamelijk gebruikt bij nieuwsberichten of in flyers. 

Tot 8 maart was ik tevens de notulist van de Ondernemingsraad, maar deze functie heb ik teruggegeven, zodat ik volledig kan focussen op mijn huidige taak. 

Waar steek ik mijn tijd in? Dit heb je hierboven kunnen lezen in de beknopte beschrijvingen. Het doel van dit artikel was niet enkel om jou een inzicht te geven, maar ook mijzelf. Bij elkaar opgeteld zijn de weken voller en voller. De vraag nu is hoe dit zich gaat ontwikkelen naar de zomermaanden toe. 

Vind je het leuk om meer persoonlijke updates te lezen? Dat zou ik dan graag horen. 

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

8 Comments

 1. Het is leuk om te lezen wat iemand bezig houdt. Wandelen vind ik heerlijk om mijn koppie leeg te maken.

 2. Deborah schreef:

  Of ik het leuk vind om persoonlijke updates te lezen? Sterker nog dat vind ik het leukste van een blog 🙂 Een artikel aanprijzen doen er al zoveel. Een persoonlijk log is uniek. Dus ga vooral door met het beschrijven van je dagen en bezigheden 🙂
  Enne trampoline springen is heel leuk maar idd super vermoeiend daar had je als kind eigenlijk nooit last van. Nu na 5 minuten al kapot hahaha.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Leuk om te lezen waar jij jouw tijd aan besteed Mitchell. Ik vind het leuk en gevarieerd klinken.

 4. Kiki hasselton schreef:

  Dit vind ik juist leuk om te lezen! Ik kan nu enorm genieten van wandelen

 5. Lauressa schreef:

  Wat een hoop verschillende dingen! Jij hoeft je in ieder geval niet te vervelen in deze tijd. Inspirerend om te lezen 🙂 En meer persoonlijke updates zou ik zeker doen!

 6. hippiemeisje schreef:

  Fijn om te lezen allemaal
  Ik steek volgens mij het meeste tijd in projecten met een pen…
  Maar dus ook in de communicatie voor mijn werk…
  En dat als verpleegkundige van opleiding.
  Echt leuk om te lezen dit, het doet me zelf ook nadenken blijkbaar

 7. Mandy schreef:

  Leuke blog! Qua schrijven hebben we t zelfde, blog en vooral gedichten. Ik schrijf zoveel gedichten! Super fijn

 8. Bouchra schreef:

  Ik vind Leren-schrijven-boek een super leuk idee. Mijn zoontje is onlangs begonnen met een dagboek. Dat is zo leuk om te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *