Waarom een avondritueel mij helpt | met draaiboek

De laatste avonden val ik na middernacht in slaap. Dat is niet handig als de wekker je een paar uur later waarschuwt om op te staan. Twee kleine oogjes openen de ogen om op halve kracht aan de dag te beginnen. Ik merk dat dit beetje bij beetje meer energie kost. Daarom is het zo fijn om een goede nachtrust te hebben. Ik vind het prettig om met energie aan elke morgen te kunnen beginnen. Altijd weer die lachende pretbek 😉 Daarom experimenteer ik met waarom een avondritueel mij helpt. En ik denk dat ik een goede opzet heb gevonden.

Koken, eten en corvee

Na een werkdag is het verstandig om te koken en het op te eten. Rond halfzes begin ik met het voorbereiden. Groenten snijden, water koken, net wat er maar op het menu staat. Tussendoor is er vaak even tijd om de was op te hangen of om een doek te pakken. Afwassen is na het eten wel zo handig, want anders gaat het stinken.

Halfuurtje ontspannen

Het voor het aanrecht staan is niet aan mij besteed. Na een paar minuten in wortels snijden en paprika’s hakken, valt mijn rug uit elkaar. Vandaar dat ik het snijden meestal zittend doe. Na het koken en corvee is het tijd voor een halfuurtje niksen. Dit doe ik graag met een goed boek, plattegronden tekenen of Netflix. Het is echt het momentje op de dag dat ik van mezelf op de bank mag zitten.

Artikelen delen

Na een halfuurtje ontspannen ga ik mijn artikelen van de afgelopen week delen. Ik werk in één keer Facebook, Instagram, WhatsApp, Pinterest en LinkedIn bij. Hier zit een hele strategie achter, maar die ga ik niet met jullie delen 😉

Tijd om te schrijven, administratie, scouting

Het is ongeveer half acht als ik een artikel ga schrijven, mij stort op een nieuwe les poëzie schrijven, het bijwerken van de administratie of dat ik mijn bezig houd met scouting. Een nieuwe activiteit verzinnen, een vergadering bijwonen of andere ideeën opschrijven. Ik hou ervan. Waarom een avondritueel mij helpt, is niet moeilijk om te verklaren. Het geeft houvast en zorgt er ook voor dat ik niet urenlang door wil gaan.,

Stukje energetische oefeningen en douchen

Twee uur later is het tijd om langzaam af te schakelen voor de nacht. Kaarsjes zet ik aan met een achtergrondmuziekje waarvan ik al in slaap val. Ik leg mijn handen op een chakrapunt en beweeg mijn gedachten naar mijn hand toe. Nieuwe energieën gaan door mijn lichaam stromen. Het fijnste is om dit ’s avonds te doen als de dag bijna voorbij is. Daarna een korte douche en lekker onder de wol.

Waarom een avondritueel mij helpt..

Voornamelijk om rust en regelmaat te krijgen. En ook om mijn ‘eindtijd’ meer in te kaderen. Daarom gaat erom 21:30 uur een wekker af op de telefoon. Dan weet ik dat het tijd is om af te schakelen. Het behouden van een balans is daardoor heel belangrijk. Gelukkig heb ik nu een goede opzet gevonden, want hiermee val ik ’s avonds toch al veel sneller in slaap.

Hoe zou je jouw balans het best omschrijven?


Business Bubbles schreef een artikel met 9 tips over het perfecte avondritueel.

Rommelkont schreef een artikel over hoe je snel in slaap kan vallen.

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

  1. Hier is zeker balans. Met opstarten en slapen. Maar ook het ritme en de indeling van de dag.

  2. nicole orriens schreef:

    Als redelijk goed denk ik. Hoewel het niet altijd eenvoudig is nu man en kinderen sinds maart fulltime thuis zijn…

  3. Renata Feyen schreef:

    Ik heb ook een vast avondritueel en ik merk ook dat het best wel helpt om beter in te slapen 🙂

  4. Deborah schreef:

    “vroeger” had ik nergens last van. Was ik moe ging ik slapen. En anders deed ik nog gewoon lekker mijn ding tot ik wel moe was. Maar nu ik ouder word merk ik het wel. Het is fijn om een ritueel te hebben. Inmiddels zo ingeburgerd dat dit ook tijdens vakanties in grote lijnen aangehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *