Wandeltocht door Tarragona

Aan de Costa Daurada ligt een oude Romeinse stad. In de tijd van oprichting werd het Tàrraco genoemd. Taal verandert. De huidige naam van de stad is Tarragona. Wegens familieomstandigheden heb ik hier vele kilometers geslenterd. Ik neem jou graag mee naar deze stad. Dus als je geen kans hebt om naar Spanje te gaan, heb je hierbij toch een wandeltocht door Tarragona. Genieten maar.

Rambla Nova

De Rambla Nova is een brede straat waar het stadsleven het meest tot haar recht komt. Aan de zijkanten van de straat vind je er winkels en restaurants met terrassen. In het midden heb je een uitgebreide laan met aan weerszijde bomen en kiosks.

Het is een straat met oud alure. De huizen zijn voorzien van stadswapens, inkepingen en een aantal ministeries hebben er hun plek. Maar het allermooist aan de straat is het uitzicht op de Middellandse Zee.

Rambla Nova - Wandeltocht door Tarragona
Rambla Nova met uitzicht naar de Middellandse Zee.

Balkon over de Middellandse Zee

Aan het einde van de Rambla Nova heb je een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Het weer in Spanje is vaak wolkenloos waardoor je gemakkelijk kilometers ver weg kunt kijken. Op deze plek worden vaak vakantiefoto’s gemaakt.

Als je durft, kijk maar eens over de rand naar beneden. Daar ontdek je het wapen van de stad. Mooi ruitgeblokt in rood en wit. Ook is het treinstation en strand goed te onderscheiden. Wat is echt de moeite waard om tijdens je wandeltocht door Tarragona te ontdekken?

Balkon met uitzicht over de Middellandse Zee
Balcón del Mediterráneo in Tarragona

Sporen van de Romeinen

Als je houdt van cultuur snuiven, ben je in Tarragona op je best. Misschien nog meer dan in het altijd drukke Barcelona. De Romeinen hebben hun afdrukken goed achtergelaten. Ik noem het oude circus, stadsmuur en kathedralen. Maar..

.. waar mijn hart echt van gaat kloppen is het amfitheater. We kunnen ons allen wel een visualisatie maken van een volle arena met een stierengevecht. Ik vind het amfitheater imposant. Hoe ze zo’n prachtig bouwwerk hebben kunnen maken. Een eerste vorm van vermaak. Er zijn nog meer sporen te vinden uit de vergetelheid.

Romeins Amfitheater - Wandeltocht door Tarragona
Amfitheater van Tarragona

Het oude stadscentrum

Het stratenplan van het oude stadscentrum is relatief gelijk aan hoe de Romeinen het hebben opgezet. Binnen dit oude stuk vind je smalle straten die met keien zijn belegd. Je moet goed oppassen hoe je loopt, want de stenen kunnen erg glad zijn.

In de smalle straten vind je souvenirswinkels, bloemenzaken, apotheken, cafetaria’s en het toeristenkantoor. Zodra je je weg naar boven hebt gemaakt, kom je uit bij een Middeleeuwse kathedraal.

Kathedraal Santa Tecla

Met de trap omhoog kom je uit bij een pleintje welke toegang biedt tot de ingang van de kathedraal. Binnenin ben ik niet geweest, omdat de tijd daarvoor te kort was. Wat ik weet is dat de kerk bestaat uit diverse kapels die elk een andere heilige aanbid. Daarnaast heeft de kathedraal een 70 meter hoge toren en is het voorzien van een klooster.

De Santa Tecla Kathedraal is gebouwd op dezelfde plek als waar de Romeinen hun gebedshuis hadden gebouwd. De omvang vanaf de buitenkant is al imposant te noemen. Daarom dat de binnenkant een waar schilderij moet zijn. Als je de tijd hebt om binnen te kijken, zeker doen.

Kathedraal Santa Tecla
Kathedraal Santa Tecla in het historische centrum

Winkelcentrum Parc Central

Wanneer het zweet je op de rug staat en je even verkoeling wilt zoeken, kan dit in het winkelcentrum Parc Central. In dit overdekte winkelparadijs is de temperatuur lager door de airco. Je vindt er de meest gangbare winkels, zoals H&M, Zara, Primark en nog veel meer. Als je van shoppen houdt, kun je je hier uitleven.

Parc Central vind je buiten het stadscentrum. Je breidt je wandeltocht door Tarragona er stevig mee uit. Een bezoek aan Parc Central is dan ook goed voor een apart dagdeel. Daarvoor is dit winkelcentrum groot genoeg.

Beelden door Tarragona

Dat Tarragona een oude stad is, is duidelijk. Bij zo’n oude plaats hoort het erbij dat het volstaat met beelden. Het meest bekende standbeeld staat op de Rambla Nova en wordt Monumento a los Castellers genoemd. Het bouwen van menselijke torens is een kunst uit de regio. Jaarlijks zijn er in augustus wedstrijden te bewonderen.

Monument als Castellers - menselijke toren

Mijn wandeltocht door Tarragona is hierbij tot een einde gekomen. Je loopt al gauw tien kilometer op een dag als je langs alle bezienswaardigheden uit dit artikel loopt. En er zijn er nog veel meer. Dus mocht je de kans hebben, ga dan naar Tarragona. Dat belooft een culturele vakantie te worden.
Ben jij al eens in Tarragona geweest?

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *