Wanneer spiritualiteit duidelijker is dan woorden kunnen maken

Hobby’s heb ik in overvloed. Ik ben ervan overtuigd dat ik deze nodig heb, zodat mijn hersens geprikkeld blijven. Ik geef vandaag toe dat het fijn is om ook niets te hoeven. Op het moment dat ik dit artikel schrijf, voel ik dat mijn kaken op slot zitten. Mijn rug heeft liever dat ik ga liggen. Vandaag wil ik laten weten dat spiritualiteit helemaal niet ‘vaag’ hoeft te zijn. Soms is spiritualiteit zelfs duidelijker dan woorden het kunnen maken. Ben je benieuwd hoe? Vier keer hoe ik dit ervaar lees je hieronder.

Energie weg laten stromen

Wist je dat een paar minuten blijven zitten heel energetisch werkt? Voeten plat op de grond en laat de energie maar wegstromen. Sinds ik veel last heb van oude energie in mijn lijf, zou ik deze oefening dagelijks kunnen doen. Het liefste zonder elektrische apparaten, maar ik moet iets te doen hebben. Deze opdracht gaat daarom in stapjes.

Een natuurlijke oplaadplek

Een oplaadplek heeft ieder persoon nodig. De één verstopt zichzelf in een hoekje met een boek. De ander gaat, net als ik, een wandeling maken door het bos of over het strand. Ik geloof dat iedereen een natuurlijke oplaadplek nodig heeft. Wij zijn tenslotte ook onderdeel van de natuur. Heerlijk dat ik het vind als ik mijn armen naast mijn lijf kan laten hangen. Dat voelt relaxter dan blijven zitten en typen.

Elke kleur heeft een betekenis

Heb jij ooit gehoord van kleurentherapie? Ja, het bestaat echt. Kleuren geven namelijk een bepaald gevoel mee. Elke kleur heeft een betekenis. Bijvoorbeeld rood is een indringende kleur waarmee je zowel liefde als agressie kan voelen. Op kantoor is het lichtblauw dat de kroon spant. Die kleur staat voor rust. Zou het niet praktisch zijn om de vraag ‘hoe gaat het?’ te beantwoorden met een kleur. ‘Ik voel me groen vandaag.’ Dit antwoord vind ik completer dan het standaard ‘goed.’ Vind je niet?

Diep ademhalen

Ademhalen is goed voor een mens 😉 de manier waarop is de grootste truc. Ademhalingsoefeningen en mindfulness kunnen hierbij helpen. Hierbij vind ik dat spiritualiteit duidelijker is dan woorden kunnen maken. Diep inademen kan een heel relaxt gevoel opleveren. Lager ademen, vanuit de buik, is veel gezonder.

Wanneer spiritualiteit duidelijker is dan woorden kunnen maken

Een dag heeft 24 uur en ik heb geleerd dat het een illusie is om alles in die uurtjes te proppen. Een keer extra diep ademhalen kan zo ontspannend werken.

Welke van de vier oefeningen heb jij eens geprobeerd?

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Ria schreef:

    Ik probeer regelmatig even diep adem te halen achter mijn bureau en vooral de spieren in schouder en rug te ontspannen. Meestal werkt dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *