Written by 14:00 Blog • 7 Comments

Wekelijkse euro’s sparen als nieuwe spaarpot

Wekelijkse euro's

Vroeger stopte je een muntje in je spaarpot. Na een tijd liet je de inhoud op bed vallen en begon je met tellen. Elke keer was het een feest als je ontdekte dat de waarde van de spaarpot was gegroeid. Nu kon je echt je Nintendo DS kopen of de Knexx-bouwset waar je tijdens het shoppen met je familie tegenaan liep. Vervolgens breekt het moment aan dat je zelf werkt en je denkt: waar is mijn spaargeld gebleven? Een spaarpot gebruik ik nauwelijks meer, maar ik heb iets anders bedacht en dat zijn wekelijkse euro’s. Ik leg je uit hoe het werkt.

Spaardoelen zijn de kern van mijn financiële administratie. Maandelijks komt er een bedrag bij op mijn rekening, maar er zijn meer regels dat er geld wordt afgeschreven. Aan het einde van de maand blijft er een leuk bedrag over wat ik verder kan besteden. Ik reserveer aan de hand van de spaardoelen een bedrag voor overige zaken, zoals onderhoud van de auto, vakantie en nieuwe elektronica. Vanaf de zomervakantie had ik het idee om een digitale spaarpot in te voeren, maar dat heb ik niet gelijk gedaan. De reden daarvoor is dat ik twijfelde of het zou werken. In de laatste week van september voegde ik de wekelijkse euro’s toe als spaardoel van mijn rekening.

Voor elke dag een euro

Het idee van deze spaarpot is dat ik voor elke dag een euro opzij zet. Ik heb getwijfeld over verschillende bedragen. Vijf cent vond ik te weinig en vijf euro per dag vond ik ietwat veel. Het is voor elke dag een euro geworden, omdat er gemakkelijk mee te rekenen is. Als de teller op €365 staat, weet ik dat er een jaar is verstreken. In de ING-app kun je niet aangeven dat er elke dag een euro wordt weggesluisd en daarom heb ik deze gebundeld naar elke maandag zeven digitale munten.

Van de wekelijkse euro’s blijf je af

‘Mitchel, door middel van dit artikel bevestig jij dat je je houdt aan de regel. Deze regel omvat het opnemen van alle soorten bedragen van de wekelijkse euro’s vanaf het begin op 30 september 2019.’
Bij deze beloof ik dat ik geen geld van de wekelijkse euro’s afhaal, want dat ontmoedigd mijn gehele eigen systeem. Vinkje.

Wat is jouw mening op deze digitale spaarpot?

No votes yet.
Please wait...
Close