Wekelijkse euro’s sparen als nieuwe spaarpot

Vroeger stopte je een muntje in je spaarpot. Na een tijd liet je de inhoud op bed vallen en begon je met tellen. Elke keer was het een feest als je ontdekte dat de waarde van de spaarpot was gegroeid. Nu kon je echt je Nintendo DS kopen of de Knexx-bouwset waar je tijdens het shoppen met je familie tegenaan liep. Vervolgens breekt het moment aan dat je zelf werkt en je denkt: waar is mijn spaargeld gebleven? Een spaarpot gebruik ik nauwelijks meer, maar ik heb iets anders bedacht en dat zijn wekelijkse euro’s. Ik leg je uit hoe het werkt.

Spaardoelen zijn de kern van mijn financiële administratie. Maandelijks komt er een bedrag bij op mijn rekening, maar er zijn meer regels dat er geld wordt afgeschreven. Aan het einde van de maand blijft er een leuk bedrag over wat ik verder kan besteden. Ik reserveer aan de hand van de spaardoelen een bedrag voor overige zaken, zoals onderhoud van de auto, vakantie en nieuwe elektronica. Vanaf de zomervakantie had ik het idee om een digitale spaarpot in te voeren, maar dat heb ik niet gelijk gedaan. De reden daarvoor is dat ik twijfelde of het zou werken. In de laatste week van september voegde ik de wekelijkse euro’s toe als spaardoel van mijn rekening.

Voor elke dag een euro

Het idee van deze spaarpot is dat ik voor elke dag een euro opzij zet. Ik heb getwijfeld over verschillende bedragen. Vijf cent vond ik te weinig en vijf euro per dag vond ik ietwat veel. Het is voor elke dag een euro geworden, omdat er gemakkelijk mee te rekenen is. Als de teller op €365 staat, weet ik dat er een jaar is verstreken. In de ING-app kun je niet aangeven dat er elke dag een euro wordt weggesluisd en daarom heb ik deze gebundeld naar elke maandag zeven digitale munten.

Van de wekelijkse euro’s blijf je af

‘Mitchel, door middel van dit artikel bevestig jij dat je je houdt aan de regel. Deze regel omvat het opnemen van alle soorten bedragen van de wekelijkse euro’s vanaf het begin op 30 september 2019.’
Bij deze beloof ik dat ik geen geld van de wekelijkse euro’s afhaal, want dat ontmoedigd mijn gehele eigen systeem. Vinkje.

Wat is jouw mening op deze digitale spaarpot?

No votes yet.
Please wait...

7 Comments

 1. Saskia schreef:

  sparen, op welke manier dan ook is altijd goed. De manier vinden die voor je het beste werkt is de truc 🙂

 2. Sherry schreef:

  Handig idee Mitchell. Ik heb zowel een spaarrekening als nog een officiale spaarpot wel eentje van volwassenen met een slot.

 3. Alexandra schreef:

  Ik spaar automatisch iedere maand. Wat dacht je van statiegeld sparen of wat je overhoudt van je weekbudget huishouden? Je wordt met de laatste getrickerd om zuinig boodschappen te doen zodat je meer over houdt. De kleinste potjes zijn het leukst, want het is extra over en je kunt het aan iets leuks besteden. Sparen is altijd goed.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het leuk! En origineel. Een prima manier om wat te sparen, en zo krijg je met 1 euro per dag een mooi bedrag bij elkaar.

 5. Cynthia schreef:

  Leuk idee om zo ‘ongemerkt’ te sparen. De spaarbingo is ook een goede tip trouwens! Ken je die al?

 6. Krystle/Batboy schreef:

  Goed idee hoor! Ik ben dol op sparen en zie mij nog zo voor me vroeger op mn bed al het geld uit mijn spaarpot tellen!
  Ik spaar altijd en heb verschillende potjes, het uitgeven van het gespaarde geld vind ik altijd zonde haha

 7. Sparen is altijd goed en dit hoeven geen grote bedragen te zijn 🙂 ik denk dat ik met je mee ga doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *