Welke vakken zijn er op een toverschool?

In maart heb ik een artikel geschreven over de eerste schooldag op een toverschool. De toverschool die ik aan het ontwikkelen ben, kent natuurlijk ook zijn eigen vakken. In dit artikel wil ik je kennis laten maken met het eerste gedeelte van deze vakken, want je wilt toch weten wat je te doen staat? Kraaienblok Kasteel voor Magie is een school met een ruim aanbod en genoeg professors om deze lessen tot een goed einde te brengen. Je weet namelijk maar nooit wat er gebeurd op een toverschool, want het kan zomaar zijn dat er een ketel ontploft.

De vakken die standaard worden gegeven op Kraaienblok

Nederlands, Engels en Latijn

In tegenstelling tot veel andere magische scholen, besteedt mijn school veel aandacht aan taal. Zoals ook wordt gezegd:
“Words are, in my not-so-humble opinion, our most inexhaustible source of magic. Capable of both inflicting injury, and remedying it.” 
Magie moet het doen met woorden, want anders wordt het uitspreken van spreuken in Latijn niets.

Toverspreuken

Professor Esmee Jansen heeft boeken vol geschreven met toverspreuken die worden gebruikt in de meeste landen op aarde. Er zijn van haar werken 2,5 miljoen boeken verkocht. Daarmee is ze tevens één van de meest verkopende auteurs. Door haar grote kennis verrast ze haar leerlingen met de ingewikkeldste spreuken.

Kruidenkunde

Er staan op het terrein van Kraaienblok Kasteel voor Magie verschillende kassen waar de zon elke dag op schijnt. Professor Jack de Vries start het schooljaar steevast met trampolinetulpen welke zijn favoriete plant is. Wat het nut van deze tulpen zijn, is mij onbekend, maar hun zaden moeten ver te katapulten zijn.

Astronomie

Denk je dat de leerlingen ’s nachts astronomie krijgen? Dan vergis je je daar lelijk in. Het lokaal kijkt uit over de boomtoppen van het bos en heeft de meest zuidelijke positie van het kasteel. Wanneer je je hier binnen waagt, is het net alsof het midden in de nacht. Door middel van een spreuk is het hier namelijk altijd nacht.

Toverdranken

Professor Anne de Jong loopt steevast met een stuk perkament waarop ze iedere les haar leerlingen een cijfer geeft. Haar lessen zijn relaxt en iedereen krijgt een tweede kans om de toverdranken op een juiste manier te leren maken. Bij binnenkomst ruikt haar lokaal steevast naar lavendel.

Transfiguratie

Transfiguratie wordt vaak bestempeld als het moeilijkste vak in de toverwereld. Professor Van den Berg tipt op zijn bureau als een buizerd als hij zijn leerlingen ontvangt. Binnen enkele seconden staat hij tegen het lesbord te tikken zodat de studenten aantekeningen kunnen maken tijdens zijn moeilijke instructies.

Geschiedenis

Geschiedenis op de middelbare school van dreuzels is net zo vreselijk als in het toveronderwijs. Feitjes van koboldopstanden en toveroorlogen komen aan de lopende band voorbij. De heks die de Geschiedenis van de Toverkunst geeft is geen geest, maar zij is wel blind.

Verweer Tegen de Zwarte Kunsten

Toverstokken worden gediend met goede en kwade bedoelingen. Professor Van den Berg begint het eerste leerjaar met de spreuk ‘Expelliarmus’. Deze inventieve toverspreuk is heel beroemd in verschillende delen van Europa om een tegenstander te ontwapenen. Klinkt het bekend?

Welke vakken zijn er op een toverschool?

Waarzeggerij

Hé hé eindelijk, want dit is mijn eigen vak. Professor Kleuver geeft aan waarzeggerij een andere betekenis. Het vak is namelijk meer dan theekopjes lezen, want je leert veel over jezelf. In het waarzeggerijlokaal hangen verschillende pamfletten van heksen en tovenaars die om een glazen bol zitten en spelen met tarotkaarten of runenstenen.

Zo, dat zijn de vakken die standaard door alle leerlingen worden gevolgd. De lessen duren anderhalf uur voor ieder vak, want zo wordt het goed verspreid over de gehele week. De roosters voor het eerste jaar zijn echt relaxt, maar de lijst met huiswerk is minder om te zien. Goed opletten en de perkamentrollen zijn zo ingevuld.

Welk vak van deze toverschool wil jij graag volgen?

Welke vakken zijn er op een toverschool?
Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...

1 Comment

  1. Tania schreef:

    Toverdranken lijkt mij wel iets leuk. Kan ik misschien mijn zoontje en vriend doen opruimen enzo hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *