Zijn we niet allemaal een beetje biseksueel?

Dat meiden altijd met elkaar naar het toilet gaan, is niets nieuws. Dat zij bij elkaar in de kledingkasten snuffelen verbaasd mij eerlijk gezegd ook niet. Maar dat het mannelijk geslacht hier moeilijker over doet, snap ik echt niet. Bij de jongetjes heerst een onzekerheid dat voelbaar wordt als er iemand zegt: ‘Ik moet mij even omkleden.’ Mensen die weglopen of muziek die harder gaat draaien. Het is mij een raadsel waarom vrouwen hier geen moeite mee hebben, immers worden zij steeds op het hart gedrukt dat jongens gevaarlijke wezens kunnen zijn. De volgende vraag borrelde bij mij naar boven: zijn we niet allemaal een beetje biseksueel?

Lees meer: Alle kleuren hebben een betekenis

“We’ve all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to act on. That’s who we really are.”

Potje, dekseltje, allemaal een beetje biseksueel

Bovenstaande citaat komt uit Harry Potter en de Order van de Feniks waarin de peetvader van Harry hem een wijze les leert. Al het goed en kwaad zit in elk individu verenigd en het is maar net in welke zijde je je wilt openbaren. Ik denk dat dit hetzelfde is met onze seksuele voorkeur, namelijk dat we geïnteresseerd zijn in zowel vrouwen als mannen. Jij schudt op dit moment vast nee, maar dit is wat ik geloof. Op ieder potje past een dekseltje is het welbekende spreekwoord, maar één op de vijf pinguïnparen is een homokoppel. Mij lijkt het mede daarom al aannemelijk dat elk levend wezen gek kan zijn op iemand van hetzelfde geslacht.

Afbeelding van Pontin Su via Pixabay

Als je dit nog leest, dankjewel hiervoor. Vrouwen hebben een lief imago. Daar kun je terecht voor een babbeluurtje of om liefde te krijgen als dat ergens anders geen optie is. Mannen doen stoer, zijn niet te begrijpen moeilijk, maar hebben eigenlijk een heel klein hartje. En waarom alleen bij je vriendinnen je verhalen delen, omdat dat fijner voelt? Ik zou dan toch zeker investeren in een betere relatie met je vrienden, omdat dat net zo natuurlijk moet aanvoelen. Al zijn vrouwen denk ik echt het sterkere geslacht, omdat zij een zwaardere last dragen op aarde. We kiezen zelf met wie we ons leven delen en het maakt hierin niet uit welk geslacht ons vergezelt. Ik denk toch dat we allemaal een beetje biseksueel zijn.  

Uitgelichte afbeelding: Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *