Zonsondergangen die mij betoveren | Fotoblog

Uit het raam kijken doe ik graag. Mijn gedachten zie ik tussen de bomen door verdwijnen, op weg naar een stuk niets. Hoge bomen rijzen naar de hemeltoppen en steken tijdens het gouden uur donker af in de lucht. Het zijn de ingrediënten van de zonsondergangen die mij betoveren. Speciaal en nooit hetzelfde, want zo is het op aarde. Elke dag ziet er anders uit, maar dat is met het blote oog vaak niet waar te nemen.

Aan het einde van de dag, wanneer de zon ondergaat, leggen de lichtstralen een langere weg af. De blauwe en groene kleuren redden het einde niet. De aarde zullen zij nooit gaan bereiken. Geel, oranje en rood daarentegen wel en maken iedere avond een ware party van kleuren in de lucht. Wanneer de wolken rood worden beschenen en de bomen donkerder kleuren, sluip ik naar zolder en schuif het gordijn weg. Het raam kiept open en ik houd mijn telefoon gereed. Geniet van de luchten op de volgende foto’s.

Lees dit gedicht: Voor de zon dans ik mijn dans

Zonsondergangen die mij betoveren in vier foto’s

zonsondergangen die mij betoveren

Bomen staan in rijen opgesteld. Het is net een waakzaam leger.
De kleuren worden uit de dag getrokken en opgeslokt totdat ze weer worden vrijgegeven. Laag bij de grond, worden de eerste kleuren van de avond zichtbaar. Het is het begin van de zonsondergangen die mij betoveren, want vind je ook niet dat het een dag bijzonder maakt?

Het maakt me blij en ik voel mij speciaal.

Mitchel Kleuver
zonsondergangen die mij betoveren

De wolken vangen het zonlicht op als een zaadje in een kas. Dit is wat een foto spannend maakt, want deze wolken geven er meer diepte in. Het maakt me blij en ik voel mij speciaal als ik een nieuwe lucht met de mooiste kleuren heb mogen aanschouwen. Ten slotte is het een geschenk uit de hemel 😂.

ondergang bij riet

Het donker is bijna ingetreden. Het riet ruist zachtjes meer in de wind en de wolken drijven verder naar ik-weet-niet-waar. Dit is een prachtig gezicht waar ik niet aanwennen kan, omdat het een pure schoonheid heeft. Dat geef je toch toe, hé? Echt wel een top zonsondergang die mij laat betoveren hoor.

Ik trakteer je nog op één foto en dat is deze.

zonsondergangen die mij betoveren

Lees meer: Zonsondergangen – daar kijk ik graag naar!

Wow, wat een hele mooie roze kleuren en dan de bomen die daar donker op afsteken. Dit is waar ik van hou. Daarom ga ik er verder ook niet op in, omdat de foto zichzelf moet kunnen vertellen.

Wat vind jij het betoverende aan een zonsondergang?

Uitleg over het ontstaan van kleuren tijdens het op- en ondergaan van de zon vind je op de website van zonsopgang-zonsondergang.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Ilona Wielinga schreef:

    Aah hier word ik zo blij van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *