Written by 06:00 Bullet Journal • 18 Comments

De quotes in mijn bullet journal

Zo he! Vandaag eens even geen De échte MC Quiz, maar een artikel over mijn bullet journal. Heb jij daar al eens over gehoord? Het is een hele hype. Zeker onder vrouwen. Een bullet journal is niets meer dan een notitieboekje met puntjes. Er staan dus geen lijntjes of ruitjes in. De mijne heeft een bloemenprint en is afkomstig van de Action, voor twee hele euro’s. Daar kon ik ‘m natuurlijk niet voor laten liggen. Zeker een week heeft deze in een la gelegen, omdat ik niet wist waar ik mee moest beginnen. Gelukkig kwam toen een eerste idee. Ik ging mijn bullet journal niet gebruiken voor het plan gebeuren, maar om leuke quotes in op te schrijven.

Zo ben ik elke pagina begonnen met vullen met quotes. Zoals altijd begint alles met een idee. Hieronder een opsomming van de citaten (en opmerkingen) die ik heb gebruikt.

  • Als anderen het niet doen, moet je je eigen slingers maar ophangen. Dus ik heb bij de winkel 20 slingers gekocht en versier nu het hele huis.
  • You’re Ravenclawsome.
  • Geluk zet je zorgen opzij.
  • Wij proberen gewoon kleur te vinden in deze wereld van zwart en wit.
  • Op aarde is geen hemel, maar er zijn stukken van.
  • Work smart, not hard.
  • Het regent zonnestralen.

whatsapp-image-2018-04-22-at-20-51-46.jpeg

Naast deze pagina’s, heb ik er ook een gemaakt over autisme, over Koningsdag en toch iets plantechnisch. Zo heb ik een tabel gemaakt die ik ‘Dag tot dag in blokken’ noem. In vijf kolommen is per uur schematisch te zien waar ik mee bezig ben. Bijvoorbeeld of ik op het werk zit, op scouting of dat ik mij moet klaarmaken. Er zijn heel veel varianten waarop je je journal kunt inrichten. Ik kies voor een ‘simpele’ variant.

Het is een heerlijk tijdverdrijf om even aan niets anders te hoeven denken. Ik begin tevens altijd met potlood. Gewoon die van de HEMA, vervolgens ga ik er net de fineliner van dezelfde winkel overheen. Voor mij werkt dat prima. Helaas zijn er een aantal vochtplekken ontstaan door de warme dagen van april. Toen ging mijn hand gemakkelijk zweten, helaas. Ben jij benieuwd naar alle creaties? Hieronder vind je een impressie.

Nog een vraag: heb jij een leuke quote die ik kan verwerken in mijn bullet journal?

No votes yet.
Please wait...
Close