De quotes in mijn bullet journal

MC Kleuver/ juni 2, 2018/ Bullet Journal/ 18 comments

Zo he! Vandaag eens even geen De échte MC Quiz, maar een artikel over mijn bullet journal. Heb jij daar al eens over gehoord? Het is een hele hype. Zeker onder vrouwen. Een bullet journal is niets meer dan een notitieboekje met puntjes. Er staan dus geen lijntjes of ruitjes in. De mijne heeft een bloemenprint en is afkomstig van de Action, voor twee hele euro’s. Daar kon ik ‘m natuurlijk niet voor laten liggen. Zeker een week heeft deze in een la gelegen, omdat ik niet wist waar ik mee moest beginnen. Gelukkig kwam toen een eerste idee. Ik ging mijn bullet journal niet gebruiken voor het plan gebeuren, maar om leuke quotes in op te schrijven.

Zo ben ik elke pagina begonnen met vullen met quotes. Zoals altijd begint alles met een idee. Hieronder een opsomming van de citaten (en opmerkingen) die ik heb gebruikt.

 • Als anderen het niet doen, moet je je eigen slingers maar ophangen. Dus ik heb bij de winkel 20 slingers gekocht en versier nu het hele huis.
 • You’re Ravenclawsome.
 • Geluk zet je zorgen opzij.
 • Wij proberen gewoon kleur te vinden in deze wereld van zwart en wit.
 • Op aarde is geen hemel, maar er zijn stukken van.
 • Work smart, not hard.
 • Het regent zonnestralen.

whatsapp-image-2018-04-22-at-20-51-46.jpeg

Naast deze pagina’s, heb ik er ook een gemaakt over autisme, over Koningsdag en toch iets plantechnisch. Zo heb ik een tabel gemaakt die ik ‘Dag tot dag in blokken’ noem. In vijf kolommen is per uur schematisch te zien waar ik mee bezig ben. Bijvoorbeeld of ik op het werk zit, op scouting of dat ik mij moet klaarmaken. Er zijn heel veel varianten waarop je je journal kunt inrichten. Ik kies voor een ‘simpele’ variant.

Het is een heerlijk tijdverdrijf om even aan niets anders te hoeven denken. Ik begin tevens altijd met potlood. Gewoon die van de HEMA, vervolgens ga ik er net de fineliner van dezelfde winkel overheen. Voor mij werkt dat prima. Helaas zijn er een aantal vochtplekken ontstaan door de warme dagen van april. Toen ging mijn hand gemakkelijk zweten, helaas. Ben jij benieuwd naar alle creaties? Hieronder vind je een impressie.

Nog een vraag: heb jij een leuke quote die ik kan verwerken in mijn bullet journal?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

18 Comments

 1. Leuk zo’n bulletjournal. Mijn quote is zag ja als het kan en nee omdat het moet

 2. Super leuk, ik ben er ook pas mee begonnen en super enthousiast. Ik maakte gisteren (niet zelf verzonnen hoor, gewoon van pinterest) Donut worry be happy. Ik ben ben namelijk een echte ‘donus’ fan

  1. Pinterest doet het goed he? Heel veel dingen die ik heb gemaakt, komen daar ook van.

 3. Ik kan er niks aan doen maar ik moet denken aan een uitspraak in Astrid Lindgren: ‘Het leven is een tranendaal, voor je het weet dan ga je al…’

  1. Inspirerend citaat. Meer kan ik er niet over kwijt 🙂

 4. Wat onwijs leuk ik vind bullet journals altijd zo mooi eruit zien maar ik ben er heel slecht in

  1. Daarom ben ik dus niet begonnen aan allerlei agenda’s maken, die zien er bij anderen mooier uit dan bij mij!

 5. Ik vind het altijd zo tof wat men maakt in hun bullet journals, ik ben er alleen zelf echt zo ontzettend slecht in. Let Love Rule is mijn favoriete quote trouwens, omdat de liefde uiteindelijk altijd overwint.

  1. Laten we hopen dat de liefde altijd overwint! 🙂

 6. Wat leuk! Ik kan zelf ontzettend slecht tekenen maar anders had ik het ook gedaan. Mijn schoondochter en een van mijn dochters zijn er ook actief mee.

 7. Heel tof zo’n bullet journal! Ik kijk altijd rond op Pinterest voor de mooiste quotes.

  1. Pinterest heeft inderdaad hele mooie plaatjes. Namaken vind ik dan altijd weer moeilijk.

 8. Op pinterest zijn heel veel mooie, leuke en inspirerende quotes te vinden. Mijn favoriet: Love what you do, do what you love” De quote komt met elke nieuwe maand terug in mijn bullet journal

  1. Dat is een mooie quote. Die komt zeker nog eens in mijn bullet journal.

 9. Ik ben fan van engelse quotes. Zelf heb ik deze op mijn horloge staan ; Good things, Take time

 10. Wat leuk om je bullet journal op deze manier te gebruiken. Mijn favoriete citaten zijn: “If you can dream it, you can do it” – W. Disney en “Those who don’t believe in magic will never find it.” van R. Dahl.

 11. Ik gebruik mijn bullet journal ook als agenda. Aan het begin van de maand een overzicht en dan per pagina een weekoverzicht. Zo weet ik precies hoe en wat. Tussendoor ook nog veel andere dingen, waaronder quotes. Dit is een van mijn favo’s “The secret of getting ahead is getting started”.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*