Written by 14:00 Bullet Journal • 6 Comments

Handletteren voor Vijf December

Handletteren voor Vijf December

De ingepakte bezittingen heb ik nu uitgepakt. Na de verhuizing lagen spullen door elkaar en dat maakt me lichtelijk gek. Op een avond zag ik de fineliners, potloden en gummen liggen en wist ik wat te doen. Handletteren voor Vijf December ligt het meest voor de hand als de pepernoten de schappen in de supermarkt vullen. Zo begon ik met het doorbladeren van een aantal boeken over handletteren. Die ik heb, zijn van Karin Luttenberg. Je kent haar misschien wel! Oké, met de basis terug in het geheugen, kon ik begin met het schetsen. Een eerste begin zie je hieronder.

Sinterklaas en Uilenpiet die Hoofdpiet wil zijn is een door mij geschreven verhaal die je ook kan lezen.

Handletteren voor Vijf December: wat zie je?

Het gaat allemaal om de Sint vandaag. Dat is daarom mijn basis geworden. Met grote, brede letters schreef ik in potlood de naam. Handletteren is (vaak) een combinatie van woorden met kleine tekeningetjes. Als uitgangspunt heb ik een aantal bekende liedjes gekozen.

Je herkent de nummers vast.

Ja, duh, want het staat er als een tekst bij.

Oh, ja, dat weet ik toch 😉

Een geopende cirkel stelt de maan voor en chocoladeletters zijn echt Mmmm. Om op te eten. Wat ik dan ook graag doe. Zo maak ik de combinaties in handletteren voor Vijf December.

Zoals je ziet zijn de letterstengels in ‘chocoladeletter’ aan het zoeken naar ruimte en vaart de stoomboot mee op de golven van het lettertype. Door te spelen met de dikte, hoogte, maar ook met recht en schreef, creëer je een speels ontwerp. Ik heb ervoor gekozen om het niet in te kleuren, omdat ik het contrast met zwart en wit er zo goed bij vindt passen. Het aantal kleur in een ontwerp vind ik moeilijk om te doseren, omdat een vlakje met stift algauw teveel wordt. Inkleuren met potlood kan ik wel proberen, want dit oogt soepeler. Dit is voor mij echt een oefening om rust te bewaren. Het is heel relaxt om zo te ‘tekenen’ op de bank.

Wat vind jij het leukste onderdeel van deze tekening?

Handletteren voor Vijf December
No votes yet.
Please wait...
Close