Written by 14:00 Bullet Journal

Een kijkje door mijn Bullet Journal heen | Nieuw!

Een kijkje door mijn Bullet Journal

Op YouTube zijn veel filmpjes te vinden van Bullet Journals. Dit gaat dan over het indelen van je eigen puntenboekje tot aan het de materialen die je hiervoor kunt gebruiken. Ongeveer een maand geleden heb ik een filmpje van Elise gekeken hoe je een start maakt met een Bullet Journal. Het gevolg hiervan is dat ik naar de Action ben gegaan en de benodigde spullen heb gekocht. In dit artikel laat ik je graag zien wat ik van de eerste maand heb gemaakt. Ben je nieuwsgierig? Lees dan onder de afbeelding verder.

/Afbeelding/

De indeling van mijn Bullet Journal

Het boekje met puntjes heb ik verdeeld in drie compartimenten. Te weten het begin met ‘aanvulpagina’s’, zo noem ik ze maar. Zo heb ik hier een jaarplanning gemaakt, een verjaardagskalender en nog meer lijstjes die zijn aan te vullen. Zo houd ik bij welke boeken ik heb gekocht en welke ik heb gelezen. Ook de nieuwste muzieknummers schrijf ik op en welke Netflixseries ik wil kijken. Netjes met het aantal afleveringen genummerd, want dan kan ik afstrepen als de aftiteling begint.

mijn Bullet Journal

Lees meer: Muziek, boeken en movies uit mijn allereerste BJ (2016)

Weekoverzichten, ook wel weekly spread genoemd

Ik kies er expres voor om alleen weekoverzichten in mijn Bullet Journal maken. Waarom? Omdat ik zo mijn focus hou op weekbasis en dat werkt voor nu het beste. Op de zondag maak ik het stramien voor de week daarop en je ziet dat hierin ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Het is leuk om te spelen met verschillende vakken en kaders.

Week 19 heeft een ander uiterlijk. Ik heb de weekkalender met vakken vormgegeven, omdat de dagen op deze manier meer zijn gekaderd. Het is op deze manier ergens ook een grens, want ik kan niet meer invullen dan dat er ruimte is. Bescherming 😇

mijn Bullet Journal

De linkerhelft geeft ruimte voor andere zaken. Onder andere een tracker kun je hier vinden wat een weerspiegeling zou moeten zijn van een gezonde leefstijl. In het kort ga ik bijhouden hoeveel ik schrijf en een rijtje om Spaanse woorden te leren. Best een fijn weekoverzicht, dacht ik zo.

Lees meer: Welke vakken zijn er op een toverschool?

Waarzeggerij

Ik word er enthousiast van om dit gedeelte te kunnen laten. In verschillende houten kistjes vind je allerlei materialen voor Waarzeggerij. Dat is toch magisch, hé? De afbeeldingen hieronder geven een indicatie van de eerste pagina in dit compartiment. Het betreft numerologie. Voor het onderdeel Waarzeggerij heb ik meer ideeën, zoals runenstenen, planeten, kristallen en natuurlijk ook tarot. Dit is echter echt iets voor later.

mijn Bullet Journal

Dit was het vandaag over mijn Bullet Journal. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en wellicht dat er een vervolg in zit.

No votes yet.
Please wait...
Close