Column | 12 keer populaire column uit 2018

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Over een aantal nachtjes knallen wij met veel bubbels 2019 in. Om dit feit leek het mij een leuk idee om de populairste columns uit 2018 op een rij te zetten. De afgelopen 365 dagen is er veel gebeurd in mijn leven. Zo heb ik een baan gekregen en is mijn eerste gedichtenbundel gepubliceerd. Fantastisch jaar! Hieronder leid ik twaalf verschillende columns in die online zijn gekomen dit jaar. Ik hoop dat je hiervan kunt genieten. Laat je mij weten wat jouw favoriet is?

Zeg eens vijf keer hallo

Mijn hele leven lang woon ik in hetzelfde dorp. Wanneer ik dan door de winkelstraat loop, word ik regelmatig gedag gezegd. In de stad of in het Groene Hart viel mij het tegenovergestelde op. Daarom vind ik dat het goed is om vaker hallo te zeggen. Van daar deze populaire column met het doel om vijf keer per dag hallo te zeggen.

Ik hoest mijn longen uit mijn lijf

In februari was ik volop bezig met solliciteren. Op de dag dat ik meeliep op een middelbare school heb ik mijn longen uit mijn lijf gehoest. De hele dag door voelde ik kriebels in mijn keel. Deze kriebelwolk kwam eruit als geproest. Maar is hoesten erg? Dat lees je in deze column.

Het is niet voor niets rood

Nederland staat vol met stoplichten op allerlei kruispunten. Wanneer ik naar het werk loop, passeer ik zo’n verkeerslicht. Wanneer ik geluk heb, staat deze op groen. Maar nee, vaker staat deze op rood en ik heb er een hekel aan als mensen door het rode licht lopen. In deze column vertel ik waarom door rood lopen een no go vind.

Lachen doe je met je ogen

Een lach zegt veel. Maar… je ogen verraden hoe je je echt voelt. In deze populaire column uit maart heb ik het over een penvriendin met mooie ogen. En dat mensen altijd de twinkeling zien wanneer ik iets van plan ben. Zeker een column die het lezen waard is.

Goed is goed genoeg

Mijn jobcoach heeft mij gezegd dat je niet meer kan doen dan je best. Met andere woorden: goed is goed genoeg. Deze column werd in mei het beste gelezen. Ben jij perfectionistisch of kun je ook wel eens denken dat je werk zo gedaan is? 

Met een vrolijke noot

Ik ben zo vaak vrolijk. Daarom heb ik toen speciaal hiervoor een column geschreven. Heb jij al gehoord van AOHD? De betekenis van deze afkorting vind je nu in dit artikel. 

Jij hebt ook altijd honger

Dat klopt en is ook helemaal waar. Ik heb altijd honger en als ik honger heb, oh oh, blijf dan maar uit de buurt. Van eten word ik wel gezellig hoor. Deze populaire column kwam online in juli. Herken jij het gevoel dat je buik handen krijgt en alles naar binnen wilt trekken?

Alleen maar bikini’s verkopen

In de lange zomer die wij hebben meegemaakt, heb ik mij doodgeërgerd aan al die vrouwelijke instagrammers die hun bikini’s probeerde te verkopen via Instagram. Dit is tevens de meest populaire column uit 2018. Snap jij waarom? 

Ik heb geplakkerd op jou

Soms heb je van die quotes waar je eigenlijk niets mee kunt. ‘Ik heb geplakkerd op jou’ valt in deze categorie, maar ik ben ervan overtuigd dat het een heel lief zinnetje is die ik ’s nachts in je oor mag fluisteren. 

Ik gedicht, jij gedicht 

De afgelopen maanden stonden voortdurend in het teken van gedichtjes. Weer een kwaliteit van mij gevonden. In de column ik gedicht, jij gedicht schrijf ik hoe ik op het idee kwam om een gedichtenbundel te maken.

Een lekker potje schelden 

Scheldwoorden genoeg in de voorstellingen van cabaretier Youp van het Hek. Sinds dit jaar is hij mijn favoriete komiek en een aantal shows heb ik nu van hem gezien. In deze column lees je dan ook wat een heerlijk spel dat schelden is. 

Vriendschappen kosten veel tijd 

Deze paarse lucht met sterren staan bij mij in het teken van vriendschappen. Vriendschappen kosten tijd, maar als de ander er geen energie meer in steekt: dode vriendschap.

Zo, dit waren de twaalf populairste columns op www.mckleuver.nl voor 2018. Aanstaande woensdag, 2 januari, ben ik terug met de eerste column van 2019. Maar welke vond jij de beste dit jaar? Ik hoor het graag! 

12 keer populaire column text message
No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Nicole Orriëns schreef:

    De post over de bikini’s herinner ik me inderdaad wel. De titel maakte me destijds nieuwsgierig. De post om 5 keer hallo te zeggen per dag vind ik gewoon erg leuk.

  2. Danielle schreef:

    Wat handig zo’n overzicht, heb ze niet allemaal gelezen, maar een aantal daarvan ken ik zeker wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *