Aan hen die de tijd versnellen | Column

Aan hen die de tijd versnellen

Van Mitchel Kleuver

Beste zonnestraaltjes,

Begin april. Ik ben een weekje op vakantie geweest, naar Landal De Lommerbergen. En hoe het geluk aan mijn zijde is, kan ik je niet vertellen. maar op de momenten dat ik op vakantie ga, is het altijd mooi weer. Het is heerlijk om de vrijheid te hebben wanneer ook de zon constant aanwezig is. Maar zoals het gaat met leuke momenten, lijkt het de tijd te versnellen. Zo ook die ene week dat ik in een huisje aan een smal bos vertoefde. Maar net als Gelderland, is Limburg een mooie provincie. Ik ben te snel weer thuis.

Hup, hup

Waarom gaan de leuke dingen snel voorbij? Dat is wat ik mij afvraag, omdat ik bij thuiskomst opnieuw in lijstjes begon te denken. De reactie in mijn ruggenwervel is terug: alsof twintigmiljoen stroomstootjes mij vooruit laten bewegen. ‘Hup. Nog even dit doen. En doe ook dat nog even.’ Ik had gehoopt daarvan af te zijn, maar iets in het hoofd denkt daar anders over. Mijn systeem heeft zijn eigen ritmen. Ik hoop juist dingen los te laten, zoals met mijn kaartensysteem. Alleen deadlines drijven dit idee uit elkaar. Ik ben goed in lijstjes maken en het afvinken daarvan geeft een voldaan gevoel.

Ingrediënten die de tijd versnellen

Plezier, vreugde en saamhorigheid zijn de ingrediënten voor het versnellen van de tijd. Er zijn vast meer ingrediënten te verzinnen, maar ik kan ze niet allemaal verzamelen. Ik wil hen die de tijd versnellen bedanken, omdat zij de wereld laten kleuren. Ik schrijf er vaker over in mijn columns en ik hoef het je niet uit te leggen, maar er zijn serieuze problemen in de wereld. We zoeken allemaal een beetje geluk en joy. De Pasen is voorbij. Koningsdag komt eraan. Met oranje krijgt dit voorjaar er een nieuwe kleur bij.

Zoek

In Limburg kon ik doen wat ik wil en op mijn eigen tempo. Dat is het fijne aan het hebben van vrije dagen. Wanneer ik mijn bed uitkwam maakte niet uit en ook niet hoe ik invulling aan mijn dag ging geven. Ik heb Roermond bezocht, Kasteel De Keverberg in Kessel een bezoek gebracht, veel gewandeld en gekeken hoe eekhoorns érg handig vogelvoer opeisen. Met een boek in de zon kom ik de tijd wel door. Wat ik in 2020 heb gedaan in Limburg komt vrijwel overeen met deze week. Dat kan je lezen in het vakantieoverzicht. De leuke dingen doen de tijd versnellen. Zoek daarom naar dat wat leuk is, zodat je naar dagen terug wilt blijven kijken.

Dag zonnestralen,

Mitchel

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *