Badkamer? Die heb ik niet | Column

Badkamer? Het is een woord van alledag. Maar kun jij zeggen dat je een badkamer hebt? Ik niet. Er past niet eens een fatsoenlijk bad in. Althans, niet eentje waar ik als man van 1.84 meter in kan onderdompelen. Dat vind ik jammer. Vind jij het niet heerlijk om met een boek in bad te stappen? De kraan die loopt en waar het sop je de mond in loopt. Voor mij is dat alleen weggelegd tijdens een weekend weg. Met de rolkoffer naar een huisje in Volendam, bijvoorbeeld. Hier kon ik gebruik maken van een hele verdieping. Alleen. Welgeteld heb ik één hele avond in bad gelegen. Dat heb ik kunnen tellen.

Mijn fantasie wil ik loslaten. Zo zie ik in gedachten voor mij dat ik dat ik in diepe blauwe ogen kijk. Wat dacht je van de ogen van Kim Feenstra? Of van Maan? De laatste ligt wat meer in mijn leeftijdscategorie. Bij haar wil ik het bad wel vol laten lopen. Is het mogelijk dat ik van gene het bad laat overstromen? Uiteraard, maar dan kan ik altijd nog de volgende smoes gebruiken. ‘Je bent lekker lekker.’ Ik zie het al voor me. Een kop zo rood als iemand die overreden door een traktor. Ook geen lekker gezicht. Fantaseer maar verder houd ik mijzelf voor.

Het probleem is duidelijk. De badkamer is te klein. Beter gezegd: ik heb geen badkamer. Ik kan mij fijn douchen. Waarom heet het dan geen douchekamer? Dat heeft misschien te maken met de Tweede Wereldoorlog. Oeps. Al vind ik het een betere benaming. ‘Ik ga naar de douchekamer,’ is makkelijker gezegd dan badderen. Dat is onmogelijk met het kletteren van water op mijn kop. Het water dat niet door de put wegspoelt, blijft als een laagje kleven op de tegels. Ik droog mij af en denk nog eens aan Maan. Het water stopt als ik op de knop druk. Ik droog mij af en denk. Ja, met 1.84 pas ik wel onder de douche.

Photo by Holger Link on Unsplash

Photo by Holger Link on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

19 Comments

 1. Linda schreef:

  Als ik jouw stukje zo lees zie ik een enorm krappe badkamer voor mij, als een olifant in een porseleinen kast. Als we het dan over badkamers hebben, dan hebben wij thuis denk ik een balzaal. Weliswaar zonder bad, maar wel met een grote inloopdouche. En dat vind ik minstens net zo fijn!

 2. Isa schreef:

  Mijn man zou er niet mee zitten, zo geen bad. Maar ik wel, en nu met zoonlief is het wel zo handig om hem even in bad te zetten. Ja, onder de douche kan ook maar fijn spelen in bad is wel een stuk leuker.

 3. lodi schreef:

  Hier hebben we het bad er uitgesloopt, omdat we er toch nooit inzaten. Hier een heerlijke moderne regendouche. Ideaal

 4. Blog & Beauty schreef:

  Wij hadden een bad, maar hebben er voor gekozen deze weg te doen. Soms mis ik het wel. Maar met een uitstapje waar dan een bad is, kan ik dan extra genieten.

 5. kiki hasselton schreef:

  toen ik je titel las dacht ik Huh? maar nu begrijp ik hem. ik heb ook zo’n ieniemienie badkamertje 🙂

 6. Leslie schreef:

  Hier ook enkel een douche, het is één van de redenen waarom verhuizen hoog op mijn verlanglijstje staat. Ik wil een bad! LOL

 7. Jouvence schreef:

  In onze badkamer ook geen ruimte voor een bad helaas, dus wij hebben ook gewoon een douchekamertje 😉

 8. Elisabeth schreef:

  Wij hebben dan een ook douchekamer, maar vind badkamer toch wel beter klinken 😉

 9. Frederique schreef:

  Wij hebben ook alleen een douche. Toen we laatst naar een hotel gingen was mijn zoon helemaal enthousiast want “ik ga in bad, ik ga in bad, ik ga in bad”. Kwamen we in de hotelkamer en ja hoor – een *&#*&# douchekamer

 10. ingrid schreef:

  wij hebben een bad en vinden het heerlijk. het wordt dagelijks gebruikt en niet alleen door de mesisjes maar ook door ons.

 11. Renata schreef:

  Wij hebben een inloopdouche waar je zelfs met twee in kan – best leuk zoveel plaats onder de douche zelfs als je samen gaat 🙂

 12. amylia schreef:

  Het heeft allemaal voor en nadelen, een kleine badkamer is ook… minder poetsen! 😉

 13. Kimberley schreef:

  haha! Balen he! Als wij een weekend weg gaan, boeken we ook altijd iets met een bad, want thuis ook geen bad.

 14. Sherry schreef:

  Balen he, ik vind het ook jammer. Zelf hebben mijn ouders ook een kleine badkamer voor zo een grote huis. Ik snap het ook niet. Ik vind het jammer dat er geen bad ik kan. Dan moet ik maar naar het zwembad dat wordt ook zo duur daar kun je nooit met een boek in bad. Dus net iets te kort daarvoor.

 15. Ik mis ook een bad in mijn ‘badkamer’ ;). Ik zou er zo graag eentje willen!

 16. Dhini schreef:

  Het lijkt mij heerlijk een bad in de badkamer vooral nu in de winter. Wij willen wel een bad in onze badkamer

 17. Silkeblogs schreef:

  Haha, in die zin heb ik ook geen badkamer! Wel jammer, want in bad gaan kan echt zo zalig zijn…

 18. Jamey schreef:

  Wij hebben de badkamer onlangs flink onder handen genomen. En nu, een bad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *