Column | De bedenksels stoppen niet vanzelf

In heel veel artikelen die ik dit jaar heb geplaatst, komt het woord gedachten terug. Dit geeft goed aan hoe het bij mij werkt, want de ratels draaien als vanzelf in elkaar over. De bedenksels stoppen niet vanzelf. Het brein is zo complex dat het heel veel druk en weerstand kan weerstaan, maar zeg me wat jij voelt. Voel je emoties en pijn niet juist in je lichaam? Soms zou ik graag alle hersenactiviteit willen stoppen, zodat ik niet hoef te denken. Dat is moeilijker dan heel veel anderen dingen, want gedachten ploppen op op momenten dat je het niet verwacht, of niet wilt.

Deze column schrijf ik op dinsdag 6 augustus. Na een druk weekend en mijn eerste werkdag van de week te hebben gehad, draaien de tandwielen op volle snelheid. Er zijn veel onderwerpen die mijn geestesoog passeren en deze laten elk een eigen stukje onzekerheid achter.

De eerste regel is dat ik alles weet. De tweede regel is dat als ik het niet weet dat regel één alsnog zijn gelijk krijgt.

Ik kan best eigenwijs zijn en in zekere zin is dat goed. Aan de andere kant is het tonen van een gevoelige snaar ook een kracht. Het citaat hierboven is aangepast aan deze column, maar komt veelvuldig voor. Mensen hebben graag gelijk en willen dat maar al te graag kenbaar maken. Zo ook ik, want het is één van de citaten die ik het meest tussen mijn tanden door pers.

Verschillende dilemma’s spelen er op dit moment. Het vervelendste is dat ik ze niet allemaal even goed snap, want het is ingewikkeld. ‘Je moet het zo gemakkelijk mogelijk maken voor jezelf’, is wat ik vaak heb gehoord. Ik vraag me echter af hoe dat zou moeten. Relaties en vriendschappen geven niet altijd op het juiste moment de signalen af die je nodig hebt. Daarom denk ik er dikwijls over na om mensen uit het leven te blokkeren. Het is alleen niet mijn sterkste kant, want ik kan hard zijn (of duidelijk), maar wie ik lief heb, moet blijven.

In één jaar tijd heb ik 183.325 berichten verzonden op WhatsApp. Met bijna 2 ton op de teller in één jaar verstuur ik gemiddeld 500 berichten per dag! Nu ik dit heb uitgerekend moet ik heel hard lachen, want misschien ben ik toch verslaafd. Ik voel een telefoonvakantie aankomen, want dat zorgt voor rust met bedenksels. Ik zeg het vast: dat ga ik niet kunnen.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Mandy schreef:

    Hahaha pff! Wat een hoop gestuurde berichten. Ik denk dat ik ook wel aan zoiets zit hoor. Maar ik ga/durf niet te kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *