Buikpijn in het weekend | Column

MC Kleuver/ oktober 31, 2018/ Column/ 16 comments

Dertien en veertien oktober stonden in het teken van de bevers. Niet de dieren, maar de speltak van scouting. Samen met mijn medeleiding en de kinderen hielden wij een weekendkamp in ons eigen clubhuis. Niks aan de hand, maar ik had toch last van buikpijn. Het ergste was mijn opgezette buik. Deze was nog ronder dan die al was. Gelukkig heb ik het kamp geheel kunnen afmaken. De zondagavond begon de ramp. Ik had zo een buikpijn dat ik huilend beneden ben gekomen. Vervolgens weer naar boven om op bed te gaan liggen. Naar mijn idee ging dat beter dan staan. Om 21:50 kon ik terecht bij de dokter in de huisartsenpost.

In de wachtkamer legde ik mijn handen op mijn buik. Warme handen zijn overigens fijn. De dokter kwam en in de spreekkamer stelde de dokter een 31paar vragen. In het gesprek met de assistente was al een hoop bekend geworden. De dokter heeft mij onderzocht en ik was blij dat ik lag. Na een beetje drukken en doen bleek ik onrustige darmen te hebben.

Het is een rommeltje in je buik.

Dat is wat de dokter mij heeft gezegd. Omdat ik wat moeilijk ben met pillen slikken, heb ik oplosibuprofen gekregen. Ik ben nog geen tien minuten in de spreekkamer geweest. Mijn angst is om in het ziekenhuis te worden opgenomen. Wat was ik opgelucht dat ik niet aan het infuus heb gehangen.

Twee dagen volledige bedrust was het advies van de dokter. Dat betekende dat ik de dag erop niet kon werken. Ik stond ook totaal op de kop. Naar het werk gaan had ik sowieso niet gekund. De opgezette buik bleef, maar door de ibuprofen zwakte de pijn af. Grote hoeveelheden eten mocht ik niet. Dus ik nam kleinere porties en dat vijf maal per dag. Toch gek dat je van de buikpijn dingen anders gaat doen. Mijn streven om niet naar het ziekenhuis te hoeven is in ieder geval gelukt. Toch vraag ik mij af hoe de pijn zo hevig kon worden die zondagavond. Wellicht door de drukte van het weekend? Dat is iets wat ik niet ga weten. Ik ben blij dat het voorbij is. Einde buikpijn.

Buikpijn in het weekend

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

16 Comments

 1. jeetje wat heftig zeg! Mijn vriend heeft veel last van een prikkelbare darmsyndroom en heeft vaak buikpijn, misselijk etc. zo naar, dus ik kan mij goed voorstellen dat dit heftig was.

 2. Blij dat het voorbij was! Mijn schoonbroer heeft onlangs een ontsteking in zijn darmen gehad, dat kan blijkbaar komen door stress, en zelfs door zware dingen te heffen! Ik had geen idee!

 3. Wat een ellende! Ik hoop dat het nu ook niet meer terugkomt

 4. Buikpijn is gewoon ook super ongemakkelijk. Als je pijn in uw hand of voet hebt, ga je het wat onlasten bij uw buik gaat dat al wat moeilijker.

 5. Wat vervelend voor je! Buikpijn is echt heel vervelend. Van andere pijntjes kan ik nog dingen blijven doen, maar van buikpijn ga ik echt knock out. Gelukkig ben je nu weer beter!

 6. Misschien iets verkeerds gegeten waar je darmen op gereageerd hebben? Zo verga ik van de buikpijn van bepaalde soorten vet eten. Ga dan ook helemaal zweten of heb het gevoel dat ik flauw ga vallen. Heel naar. Daarom ben ik altijd zo huiverig met uit eten gaan en bereid ik liever mijn eigen voeding.

 7. Pfff heftig zeg! Goed dat je toch even naar de huisartsenpost bent gegaan, met zoiets moet je geen risico nemen toch 🙂

 8. Wat een ellende, zeg. Je darmen reageren meestal wel op drukte en stress, maar dit is wel heel extreem. Het had ook blindedarmonsteking kunnen zijn.

 9. Wat vervelend, hopelijk komt het niet zo ineens weer terug!

 10. Fijn dat het gelukkig snel voorbij was en een opname niet nodig was. Ik ben er ook geen fan van in het ziekenhuis te liggen

 11. Wat een geluk dat je niet naar het ziekenhuis moest – alhoewel ze je daar heel goed verzorgen is het nog altijd niet leuk 🙂

 12. Jeetje wat naar! Buikpijn is één van de naarste pijnen die er is als je het mij vraagt… Goed dat je er even naar hebt laten kijken!

 13. Ik heb het prikkelbare darmsyndroom, ik ben effectief al op de spoed terecht gekomen met buikpijn. Een keer omdat de huisarts vooral zeker wilde weten dat het geen blinde darm onsteking was, mijn darmen waren “gewoon” in elkaar geschoven… Ook de fertiliteisthormonen hebben enorm veel invloed op de darmen, ook geen lachertje… Lastig, dat wel.

 14. Ahh dat is niet leuk zeg! Gelukkig gaat het nu weer beter.

 15. Wat ontzettend vervelend zeg. Gelukkig hoefde je er niet te blijven!

 16. Wat schrikken zeg. Gelukkig is het nu beter. Ik heb eens in de maand erge buikpijn maar dat is echt een vrouwending haha. 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*