Written by 06:00 Column • 16 Comments

Buikpijn in het weekend | Column

Buikpijn in het weekend

Dertien en veertien oktober stonden in het teken van de bevers. Niet de dieren, maar de speltak van scouting. Samen met mijn medeleiding en de kinderen hielden wij een weekendkamp in ons eigen clubhuis. Niks aan de hand, maar ik had toch last van buikpijn. Het ergste was mijn opgezette buik. Deze was nog ronder dan die al was. Gelukkig heb ik het kamp geheel kunnen afmaken. De zondagavond begon de ramp. Ik had zo een buikpijn dat ik huilend beneden ben gekomen. Vervolgens weer naar boven om op bed te gaan liggen. Naar mijn idee ging dat beter dan staan. Om 21:50 kon ik terecht bij de dokter in de huisartsenpost.

In de wachtkamer legde ik mijn handen op mijn buik. Warme handen zijn overigens fijn. De dokter kwam en in de spreekkamer stelde de dokter een 31paar vragen. In het gesprek met de assistente was al een hoop bekend geworden. De dokter heeft mij onderzocht en ik was blij dat ik lag. Na een beetje drukken en doen bleek ik onrustige darmen te hebben.

Het is een rommeltje in je buik.

Dat is wat de dokter mij heeft gezegd. Omdat ik wat moeilijk ben met pillen slikken, heb ik oplosibuprofen gekregen. Ik ben nog geen tien minuten in de spreekkamer geweest. Mijn angst is om in het ziekenhuis te worden opgenomen. Wat was ik opgelucht dat ik niet aan het infuus heb gehangen.

Twee dagen volledige bedrust was het advies van de dokter. Dat betekende dat ik de dag erop niet kon werken. Ik stond ook totaal op de kop. Naar het werk gaan had ik sowieso niet gekund. De opgezette buik bleef, maar door de ibuprofen zwakte de pijn af. Grote hoeveelheden eten mocht ik niet. Dus ik nam kleinere porties en dat vijf maal per dag. Toch gek dat je van de buikpijn dingen anders gaat doen. Mijn streven om niet naar het ziekenhuis te hoeven is in ieder geval gelukt. Toch vraag ik mij af hoe de pijn zo hevig kon worden die zondagavond. Wellicht door de drukte van het weekend? Dat is iets wat ik niet ga weten. Ik ben blij dat het voorbij is. Einde buikpijn.

Buikpijn in het weekend

No votes yet.
Please wait...
Close