Written by 06:26 Column • 23 Comments

Column | 16 graden is toch te warm, niet?

16 graden is toch te warm, niet?

Je bent het toch met mij eens dat 16 graden nu te warm is? Het is zaterdag 23 februari 2019 als ik naar buiten staar en plots mijn handen voel opwarmen door de zon die de kamer binnen schijnt. Mij is altijd geleerd dat het in de maanden december, januari en februari echt koud moet zijn. Dat je met klapperende tanden je school binnenkomt en dat de hele vloer onder het water ligt. In 2019 lappen de weergoden hun eigen codes aan hun laars en laten ze de waterspiegel rondom de Noordpool sneller stijgen dan in andere jaren. Ik vind het te gek voor woorden. Alleen daarom schrijf ik deze column en zeg ik je wat ik vind.

Het is te warm. Ik weet zeker dat er lezers zijn die denken dat ik gek ben, maar daarvoor ga ik mij niet excuseren. Gek ben ik zeker en dat ga ik niet ontkennen. Het is alleen dat het geen 16 graden hoort te zijn in februari en dat doet de natuur niet goed. Die is helemaal wappiewappie. De natuur is helemaal van de kaart, want de goden trakteren de mensen op een hoge temperatuur waardoor de bloemetjes en de plantjes beginnen te groeien. In de nacht is het nog wel fris, want dan vriest het nog lichtjes aan de grond. Dat zorgt ervoor dat de flora bevriest en uiteindelijk dood gaat en dat voordat de nieuwe maand is gestart. Toch zonde?

16 graden en een winterjas

16 graden laat mij verbranden in mijn winterjas. Elke keer na een ronde wandelen of fietsen kom ik thuis badend in het zweet. Of wellicht komt dat omdat ik de griep heb gehad. Hoe dan ook, het wordt er niet beter op. Het grote verschil tussen kou en warmte houdt mij vast aan de winterjas. Ik ga namelijk nog niet wisselen van jas, want met de zomerjas is dat veel te koud. Op 16 februari was het 13,1 graden volgens De Telegraaf en hiermee werd het eerste warmterecord van 2019 in de wacht gesleept, maar naar verwachting volgen er dit jaar nog vele. Ik vind het echt van de zotte. Misschien wordt het nu toch tijd voor een nieuwe jas, een iets dunnere. Vind je niet?

16 graden is toch te warm, niet?
No votes yet.
Please wait...