Column | Alleen maar bikini’s verkopen

‘Sorry.’ Ik zeg het maar vast. Voordat je mij iets kwalijk gaat nemen. Ken je die opgetutte fitgirls die de hele dag bezig zijn met shakes en hun lichaam? Nu moet ik zeggen dat ik dat niet erg vind, maar er is een irritatiefactortje. Ik vind het leuk om door Instagram te scrollen en alle foto’s een hartje te geven. Dat staat zo leuk op het beeldscherm. Ineens viel het mij op dat meiden bikini’s aan het verkopen waren, via Instagram. Daar moest ik toch het mijne van vinden.

Wat zal ik gaan verkopen? Misschien kan ik kaarsen via social media verkopen. Van die waxinelichtjes die je in elke winkel kunt kopen. Of edelstenen. Smaragden zullen vast geld in het laatje brengen. Daar kan ik ook iets mee. Misschien wel gewoon zwembroeken waar ik met mijn dikke pens niet meer in pas. Ik ga ze in elk geval niet missen. Die meiden zullen hun bikini’s hoogstwaarschijnlijk ook niet missen. Maar ik hoop dat je mij gelooft, mijn mond viel open. Of het verbazing was of schrik, dat weet ik niet meer. Ik denk niet dat ik overdrijf als één van de Instagrammers zo’n twintig kledingstukken in haar story plaatste. Dat zijn al mijn sokken!

Verbaasd

Had ik mijn mening rechtstreeks met haar moeten delen? Wellicht had dat gekund. Nu kan ik lekker ginnegappen zonder dat iemand weet wie ik bedoel. Persoonlijk vind ik dat leuker. Al begrijp je nu wel dat ik verbaasd ben over deze gang van zaken. Ik deel dagelijks mijn artikelen op Facebook. Daar heb je leuke groepen voor, maar om échte kledingstukken te gaan verkopen via Instagram vind ik ver gaan. Daar is dat hele mediaplatform toch niet voor opgezet? Overigens wel handig voor haar volgers. Die willen wel gezien worden in een blitse oranje bikini. Dus kopen kopen maar. Ik kijk kijk dan liever.

Photo by Max Rovensky on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Naomi schreef:

  Goeie blog lekker om te lezen

 2. nicole schreef:

  LOL. ‘ Misschien wel gewoon zwembroeken waar ik met mijn dikke pens niet meer in pas.’ Kostelijk. Dat heb je leuk beschreven MCKleuver. Dank voor de glimlach op de vroege ochtend : )

 3. Haha leuk geschreven, tweedehands zwemgoed zal ik nooit kopen. Maar ik ken wel personen die tweedehands kinderkleding op Instagram verkopen, dat vind ik dan weer niet zo erg.

 4. Bianca schreef:

  Zo zie je maar op social media kom je van alles tegen 😉 Ik ontvolg meestal zulke accounts..

 5. Fleur schreef:

  Ik heb dat nog niet voorbij zien komen. Ik ken mensen die met 20 bikini’s op vakantie gaan. Mss wilde ze haar kast alvast weer opruimen voor volgende jaar zomer

 6. Merel schreef:

  O bah! Ik vind het idee van een tweedehands bikini heel vies. En nee, er zijn wat mij betreft idd andere manieren om te verkopen. Desnoods maak je er een apart account voor.

 7. Elisabeth schreef:

  Ik heb het niet voorbij zien komen. Gelukkig!

 8. ingrid schreef:

  ik zie zze gelukkig niet voorbijkomen maar heb je blog wel met een glimlach gelezen. top

 9. Mira schreef:

  Ik zie zooooo veel mensen die via stories make-up of kledin verkopen. Eigenlijk ben ik er een beetje aan gewend, maar echt normaal is het natuurlijk niet. Aan de andere kant wel begrijpelijk, als ik van iets af wil heb ik op Instagram een veel groter netwerk dan op United Wardrobe bijvoorbeeld.

 10. Marleen Hartog schreef:

  Hi, ik heb dat niet voorbij zien komen. Tenminste, als het gaat om tweedehands bikini’s. Nu volg ik ook geen fitgirls volgens mij, dus dat scheelt. 😉 Ik ben zelf pro tweedehands, maar een bikini zou ik niet snel overnemen van een ander.

 11. Eva schreef:

  Had je die cursus columns schrijven nou gedaan? Want deze is echt geweldig! Zó goed geschreven. En ik vind trouwens dat het juist leuk is dat insta voor zoveel verschillende dingen gebruikt wordt 😉

 12. Lipstickencupcakes schreef:

  Haha brrrr tweedehands bikini’s. Hoe komen sommige mensen er op?
  Ik zag laatst iemand een winactie doen met haar tweedehandskleren. Dat vond ik ook wat gek.

 13. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Oh wow…de gekste dingen gebeuren op social media. Ik kan me voorstellen dat jij je daar over verbaast. Zou ik ook hebben! haha

 14. Natalie schreef:

  Ik herken het scrollen doorheen de beelden heel erg, zijn altijd hetzelfde soort ‘fitgirls’ die terugkomen en vind IG ook echt niet het medium om dingen te verkopen :/ Jaag me er ook flink in op soms!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *