Written by 07:00 Column • 14 Comments

Column | Alleen maar bikini’s verkopen

‘Sorry.’ Ik zeg het maar vast. Voordat je mij iets kwalijk gaat nemen. Ken je die opgetutte fitgirls die de hele dag bezig zijn met shakes en hun lichaam? Nu moet ik zeggen dat ik dat niet erg vind, maar er is een irritatiefactortje. Ik vind het leuk om door Instagram te scrollen en alle foto’s een hartje te geven. Dat staat zo leuk op het beeldscherm. Ineens viel het mij op dat meiden bikini’s aan het verkopen waren, via Instagram. Daar moest ik toch het mijne van vinden.

Wat zal ik gaan verkopen? Misschien kan ik kaarsen via social media verkopen. Van die waxinelichtjes die je in elke winkel kunt kopen. Of edelstenen. Smaragden zullen vast geld in het laatje brengen. Daar kan ik ook iets mee. Misschien wel gewoon zwembroeken waar ik met mijn dikke pens niet meer in pas. Ik ga ze in elk geval niet missen. Die meiden zullen hun bikini’s hoogstwaarschijnlijk ook niet missen. Maar ik hoop dat je mij gelooft, mijn mond viel open. Of het verbazing was of schrik, dat weet ik niet meer. Ik denk niet dat ik overdrijf als één van de Instagrammers zo’n twintig kledingstukken in haar story plaatste. Dat zijn al mijn sokken!

Verbaasd

Had ik mijn mening rechtstreeks met haar moeten delen? Wellicht had dat gekund. Nu kan ik lekker ginnegappen zonder dat iemand weet wie ik bedoel. Persoonlijk vind ik dat leuker. Al begrijp je nu wel dat ik verbaasd ben over deze gang van zaken. Ik deel dagelijks mijn artikelen op Facebook. Daar heb je leuke groepen voor, maar om échte kledingstukken te gaan verkopen via Instagram vind ik ver gaan. Daar is dat hele mediaplatform toch niet voor opgezet? Overigens wel handig voor haar volgers. Die willen wel gezien worden in een blitse oranje bikini. Dus kopen kopen maar. Ik kijk kijk dan liever.

Photo by Max Rovensky on Unsplash

No votes yet.
Please wait...