Column | Alles komt goed, geloof mij maar

Zit je net in een fijn gesprek en dan komt de zin der zinnen terug. Alles komt goed, geloof mij maar. Zeg maar dat jij dat ook zegt, want net zo goed spreek ik dit ook uit. Soms heb ik van die gesprekken waar de goede intenties vanaf spatten. Met elkaar probeer je tot een goed gesprek te komen en er floepen een aantal adviezen uit. Niet bij iedereen gaat het even lekker thuis. Zo probeer ik vrienden, vriendinnen en vage kennissen een hart onder de riem te steken. Wanneer ik ’s avonds in bed lig na te denken over de dag, komen die gesprekken altijd even boven. Een soort check of het goed was wat ik zei.

Ken je de uitdrukking ‘voordat je een meisje/jongen bent is het over?’ Alles komt goed, geloof mij maar valt precies in de categorie. Of het echt goed komt, weet ik niet. Maar met onderwerpen als scheidingen, rouwen en andere moeilijke zaken ben ik van mening dat het een kwestie van accepteren is. In het leven dient er veel geaccepteerd te worden. Je eigen leven kun je op een manier invullen die jijzelf wenst. De wereld om ons heen wordt steeds meer verweven met ons als individu. We trekken ons veel te veel van anderen aan.

Uiteindelijk komt alles goed

’s Avonds laat en je ligt in bed te denken aan hoe de wereld in elkaar steekt. Bedenk je dan dat elke dag iets anders van ons vraagt als mens. Geen enkele dag is hetzelfde en uiteindelijk komt alles goed. Ik geloof erin dat het voor iedereen goed komt. Acceptatie is een luchtledig woord dat volgens mij meer te maken heeft met dat je je goed voelt bij een situatie. Schrijf op, spreek uit en doe vooral je best. Meer in het leven dan dit gaan wij niet kunnen bereiken. Geef vooral je mening en kijk op de dingen om anderen te helpen. Ik ben erachter gekomen dat het goed is om even te vragen of je je advies mag geven. Anders sta je een halfuur te praten voor niks. Zonde.

Is accepteren ook een soort omdenken?

Photo by Corinne Kutz on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

8 Comments

 1. Pam schreef:

  Hoi Mitchel,

  Goeie tekst en goed advies ; ” vraag of je iemand advies mag geven ” moest wel even lachen om je stukje, anders sta je een half uur voor voor niks te praten. Oke, je hebt nog gelijk ook!

  Begin jij zo’n gesprek met ; ” Hoe gaat het met je? ” ik vind die nogal breed, je kan altijd met goed antwoorden terwijl er zoveel dingen zowel positief als negatief kan spelen..

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Dat vind ik een mooie gewoonte van je Mitchel, dat je eerst even vraagt of mensen zitten te wachten op advies. ‘Alles komt goed,’ vind ik altijd nogal een dooddoener, want soms komt het helemaal niet goed.

 3. Wat een interessant onderwerp. Vooral omdat het mij heel persoonlijk aanspreekt. Ik zeg en wil eigenlijk nooit horen; alles komt goed. Want dat is niet bij alles. Accepteren kan je inderdaad in de situaties doen maar dat veranderd de situatie niet naar alles komt goed.

 4. Amanda schreef:

  De uitdrukking ‘voordat je een meisje/jongen bent is het over?’ ken ik niet eigenlijk, maar ik snap de essentie van jouw verhaal wel heel goed. Soms zit je eigenlijk helemaal niet te wachten op goedbedoelde maar ongevraagde adviezen, soms wil je gewoon even je hart luchten. Dat lucht op en helpt je de situatie te accepteren. We kunnen anderen nou eenmaal niet veranderen, maar wel hoe we zelf met dingen omgaan. Zeker een goed idee om even te vragen of je advies mag geven dus 😉

 5. Wat een mooie blog. Ook de opmerking ‘voordat je een jongetje of meisje bent is het over’ klinkt mij (helaas) bekend in de oren. Eerst nadenken voor je iets roept is heel verstandig!

 6. Ik hoor zo vaak alles komt goed en dan denk ja jij hebt makkelijk praten. Maar vandaag kwam alles toch eens goed

 7. Nicole schreef:

  “Wanneer ik ’s avonds in bed lig na te denken over de dag, komen die gesprekken altijd even boven. Een soort check of het goed was wat ik zei.” Heel herkenbaar! Was het goed wat ik zei? Kwam het over zoals ik bedoelde? Maar misschien zo af en toe is wat had ik aan dat gesprek beter om over na te denken.

 8. mario schreef:

  Alles komt goed, geloof mij. Eerste wat ik dan denk ik waar baseer je dat op?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *