Written by 06:13 Column • 8 Comments

Column | Alles komt goed, geloof mij maar

Alles komt goed

Zit je net in een fijn gesprek en dan komt de zin der zinnen terug. Alles komt goed, geloof mij maar. Zeg maar dat jij dat ook zegt, want net zo goed spreek ik dit ook uit. Soms heb ik van die gesprekken waar de goede intenties vanaf spatten. Met elkaar probeer je tot een goed gesprek te komen en er floepen een aantal adviezen uit. Niet bij iedereen gaat het even lekker thuis. Zo probeer ik vrienden, vriendinnen en vage kennissen een hart onder de riem te steken. Wanneer ik ’s avonds in bed lig na te denken over de dag, komen die gesprekken altijd even boven. Een soort check of het goed was wat ik zei.

Ken je de uitdrukking ‘voordat je een meisje/jongen bent is het over?’ Alles komt goed, geloof mij maar valt precies in de categorie. Of het echt goed komt, weet ik niet. Maar met onderwerpen als scheidingen, rouwen en andere moeilijke zaken ben ik van mening dat het een kwestie van accepteren is. In het leven dient er veel geaccepteerd te worden. Je eigen leven kun je op een manier invullen die jijzelf wenst. De wereld om ons heen wordt steeds meer verweven met ons als individu. We trekken ons veel te veel van anderen aan.

Uiteindelijk komt alles goed

’s Avonds laat en je ligt in bed te denken aan hoe de wereld in elkaar steekt. Bedenk je dan dat elke dag iets anders van ons vraagt als mens. Geen enkele dag is hetzelfde en uiteindelijk komt alles goed. Ik geloof erin dat het voor iedereen goed komt. Acceptatie is een luchtledig woord dat volgens mij meer te maken heeft met dat je je goed voelt bij een situatie. Schrijf op, spreek uit en doe vooral je best. Meer in het leven dan dit gaan wij niet kunnen bereiken. Geef vooral je mening en kijk op de dingen om anderen te helpen. Ik ben erachter gekomen dat het goed is om even te vragen of je je advies mag geven. Anders sta je een halfuur te praten voor niks. Zonde.

Is accepteren ook een soort omdenken?

Photo by Corinne Kutz on Unsplash

No votes yet.
Please wait...