Written by 07:00 Column • 24 Comments

Column | Bloed kruipt waar het niet kan

Al jaren droom om ik ervan om meester te worden. Dit gevoel is nooit vertrokken. Op de basisschool speelde ik altijd voor meester. Regelmatig werd ik de ‘assistent van’ genoemd. Nu ik erop terug kijk is het wellicht wat humoristisch. Toch is het nog steeds serieus. Toen ik in 2014 stopte met mijn opleiding heb ik onderzocht of ik het vol zou houden om meerdere dagen met kinderen te werken. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Echter moest ik besluiten om deze uitdaging niet aan te gaan. Ik zou het niet kunnen.

Momenteel ben ik reeds vier jaar leiding bij Scouting. Ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de groep met de jongste kinderen. Soms erg pittig, maar hartstikke leuk. Dit wil ik graag als brug gebruiken om aan te tonen dat mijn hart hier toch ligt. Hetzelfde geld voor een school. Het lijkt mij ontzettend leuk om werkzaamheden op een school te kunnen uitoefenen. Hierom ben ik, samen met mijn jobcoach, op zoek naar een passende baan. Er zijn momenteel een aantal opties die open staan. Bij sommigen duurt het erg lang voordat zij iets voor mij hebben. Daarom heb ik voor mijzelf een keuze gemaakt tussen twee plekken.

Één van die plekken is het Provinciehuis in de stad. Op deze plek kan ik administratieve werkzaamheden verrichten. Dit is voor mij de tweede keus. Op de eerste plek staat een school, het Stedelijk Gymnasium. Een uitdagende functie die mij naar het hoogste niveau kan tillen. Het gaat om een functie als Assistent Beeldende Vorming. Dichter bij het docentschap kan ik niet komen. In de vacature wordt gevraagd om iemand die communicatief is, zorgvuldig, een teamspeler en hoed omgaat me leerlingen. Ik denk dat deze baan mij op het leven is geschreven. Tenslotte kruipt het bloed waar het niet gaan kan.


Mijn keuze is ondertussen gemaakt. Ik ga werken bij het Provinciehuis. Hier heb ik een gesprek gehad en dat is mij goed gevallen. Binnenkort is mijn eerste dag. sydney-rae-408416.jpg

Photo by sydney Rae on Unsplash

No votes yet.
Please wait...