Column | Bloed kruipt waar het niet kan

Al jaren droom om ik ervan om meester te worden. Dit gevoel is nooit vertrokken. Op de basisschool speelde ik altijd voor meester. Regelmatig werd ik de ‘assistent van’ genoemd. Nu ik erop terug kijk is het wellicht wat humoristisch. Toch is het nog steeds serieus. Toen ik in 2014 stopte met mijn opleiding heb ik onderzocht of ik het vol zou houden om meerdere dagen met kinderen te werken. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Echter moest ik besluiten om deze uitdaging niet aan te gaan. Ik zou het niet kunnen.

Momenteel ben ik reeds vier jaar leiding bij Scouting. Ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de groep met de jongste kinderen. Soms erg pittig, maar hartstikke leuk. Dit wil ik graag als brug gebruiken om aan te tonen dat mijn hart hier toch ligt. Hetzelfde geld voor een school. Het lijkt mij ontzettend leuk om werkzaamheden op een school te kunnen uitoefenen. Hierom ben ik, samen met mijn jobcoach, op zoek naar een passende baan. Er zijn momenteel een aantal opties die open staan. Bij sommigen duurt het erg lang voordat zij iets voor mij hebben. Daarom heb ik voor mijzelf een keuze gemaakt tussen twee plekken.

Één van die plekken is het Provinciehuis in de stad. Op deze plek kan ik administratieve werkzaamheden verrichten. Dit is voor mij de tweede keus. Op de eerste plek staat een school, het Stedelijk Gymnasium. Een uitdagende functie die mij naar het hoogste niveau kan tillen. Het gaat om een functie als Assistent Beeldende Vorming. Dichter bij het docentschap kan ik niet komen. In de vacature wordt gevraagd om iemand die communicatief is, zorgvuldig, een teamspeler en hoed omgaat me leerlingen. Ik denk dat deze baan mij op het leven is geschreven. Tenslotte kruipt het bloed waar het niet gaan kan.


Mijn keuze is ondertussen gemaakt. Ik ga werken bij het Provinciehuis. Hier heb ik een gesprek gehad en dat is mij goed gevallen. Binnenkort is mijn eerste dag. sydney-rae-408416.jpg

Photo by sydney Rae on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

24 Comments

 1. Kimberley schreef:

  Waarom geen leraar? Waarom niet? Als je weet dat daar je passie ligt, ga ervoor. Alles wat je tegenhoudt is een overtuiging. En je kan je eigen waarheid maken💪

 2. gewoon doen wat je graag wilt doen! je ziet wel waar je terecht komt!
  you can do this

 3. Ellen Das schreef:

  Succes met je nieuwe baan, je komt vast op een gegevens moment uit waar je hart ligt!

 4. Ellie Schmitz schreef:

  Veel succes met datgene te vinden en te kunnen doen, waar je hart ligt. Geef niet op, hoe moeilijk misschien soms 👍

 5. kiki schreef:

  als je dit graag wilt doen, go for it!!! in ieder gevaal heel veel succes met het provinciehuis!

 6. Manon schreef:

  Leukkkk!!! Veel plezier en succes natuurlijk! Ik ga ook administratief werk doen op mijn nieuwe werk. Ik begin alleen een weekje later haha

 7. Rob Alberts schreef:

  Succes op je nieuwe plek!

  Vriendelijke groet,

 8. Joanne schreef:

  In ieder geval heel veel succes met je nieuwe baan bij het Provinciehuis!

 9. allaboutbertina schreef:

  VWat leuk dat je een nieuwe baan hebt! Heel veel succes en plezier gewenst op de nieuwe werkplek.

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ze zitten te springen om mensen en vooral mannen in het basisonderwijs, dus super dat je de boel daar gaat versterken.

 11. MommyLovesPink schreef:

  Ik denk dat je ook een goede zou zijn als coach voor kinderen met een probleem. Je leert ze dan van alles, maar je kunt ook dicht bij jezelf zijn.

 12. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt bij de scouting en daar je draai gevonden hebt. Ik hoop dat dit je ook zo zal vergaan bij het Provinciehuis! Succes!

 13. Lindsey Beljaars schreef:

  Doen wat je graag wilt doen, het allerbelangrijkste!

 14. Lodi schreef:

  gefeliciteerd en misschien was het je tweede keus, je hebt iets en kan vandaar uit altijd verder kijken. Ik wens je heel veel succes!

 15. Jamey Herben schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Zet hem op! Soms kunnen tweede keuzes je verassen.

 16. Amy schreef:

  Veel succes met de nieuwe baan, wie weet valt het allemaal echt super goed mee! En stel dat het toch niets wordt kun je nog altijd je droom achterna gaan.

 17. blogenbeauty schreef:

  Ik had een hele reactie geschreven, maar deze is niet doorgekomen. Jammer! Gefeliciteerd met je nieuwe job. Sterk van je dat je niet zomaar hè hart volgt, maar ook naar het groter geheel kijkt.

 18. Ik wens je alvast heel veel succes en ben er zeker van dat je op een dag je dromen zal kunnen waarmaken! Elke ervaring is een stap dichter bij je uiteindelijke doel 🙂

 19. MamaPlaneet schreef:

  Ik snap je keuze wel. Provinciehuis? Jaren geleden ruilde ik het onderwijs ook in voor een baan in de administratie. Ook mijn tweede liefde. Heel veel plezier 🙂

 20. Merel schreef:

  Spannend, zo’n nieuwe stap. Maar goed om toch je hart te volgen. Wie weet waar dit ook weer toe leidt. Zet hem op en veel plezier bij je nieuwe baan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *