Column | Cabaretier op het podium

Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een cabaretier op een podium, een cabaretier op een podium. Dat is wat ik wel zou willen zijn. Gister kwam het ineens bij mij op (09 september 2017). Het lijkt me een leuke baan om grappen te kunnen vertellen op een podium waar misschien 200 mensen naar mij zitten te kijken. Dat zou ik spannend vinden. Een verhaal moeten vertellen op een podium. Gister keek ik naar een opname van Youp en die lult zo makkelijk door. Eigenlijk had ik het idee dat hij tegen de muur aan stond te kletsen. Dat is toch juist het mooie ervan.
Om een eigen show te beginnen, is het wellicht makkelijk om er één te schrijven. Daarom ben ik op Google gaan zoeken hoe je zo een script schrijft. Het zoeken ernaar verloopt moeizaam. Er is bagger weinig te vinden over een script van een caberatier.  Dat snap ik wel. Je wilt niet dat je eigen grappen uitlekken. Zonde van de tijd die je eraan hebt besteed om het te schrijven. Maar het zou mij ongelooflijk veel helpen. Alles begint met een basis. Op het moment heb ik echter het idee dat ik minder dan een basis in bezit heb.
Ergens knaagt er iets aan mij. Een zaaltje huren, hier klein beginnen met een optreden van drie kwartier en tussendoor een korte pauze. Maar dan nog de onderwerpen. Mijn idee is om te beginnen met een boek. Hierin staat een verhaal. Op deze hand word ik begeleid door de verschillende sketches. Dat lijkt mij een mooie start. Ik heb graag papier vast. Heerlijk om deze geur te ruiken. En het leuke is, met cabaret kun je al je verhalen kwijt. Van rare bloggers tot aan je middelbare school docent die ik nu eindelijk eens kan terugpakken. Kom jij naar mijn eerste show?
open podium
Foto: Pixabay

No votes yet.
Please wait...

45 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dat vind ik een bijzonder verlangen! Alleen al het feit dat je dit leuk lijkt is misschien een signaal dat het iets voor je is. Ik moet er tenminste niet aan denken om op een podium te gaan staan : )

 2. Danielle schreef:

  Gewoon doen zou ik zeggen!

 3. Heel tof, ik zou dit dus nooit durven.. het lijkt me zo moeilijk om mensen aan het lachen te maken, wat nu als ze het niet grappig vinden? Om te starten met een boek lijkt me wel een slim plan, en gewoon een keer een vrij podium proberen zou ik zeggen!

 4. Dyonne Bakker schreef:

  Ja iets waar je van droomt, moet je ook gewoon doen! Je leert er heel veel van 🙂

 5. silkeblogs schreef:

  Wauw, zo inspirerend! Vooral doen, en laat me iets weten als ik een ticketje kan bemachtigen voor je show!

 6. Lotus Writings schreef:

  Lijkt me heerlijk om te kunnen. Knap ook! Als je ziet hoe ad rem sommige cabaretiers zijn, heb ik echt enorme bewondering voor. En als je een show weet neer te zetten, kom ik wel kijken! 🙂

 7. MindandBeautyNL schreef:

  Doen, doen, doen! Zo’n bijzondere ambitie is de moeite waard om uit te diepen. Kijken wat je ermee kunt en wie weet waar het toe leidt. Persoonlijk vind ik onderwerpen met een diepere betekenis altijd erg treffend. De bezoekers verlaten de zaal dan met een boodschap én een leuke dag.

 8. MeerMetMama schreef:

  Ik zou zeggen trek je stoute schoenen aan en doen. Maar dat is natuurlijk wel erg makkelijk gezegd. Ik zou het zelf niet durven. Maar wel goed om je ambities achterna te gaan. Dus doe het 😉

 9. kiki hasselton schreef:

  Wat let je? Het lijkt mij ook te gek, maar dit is iets wat ik echt niet durf.

 10. Lisa schreef:

  Super inspirerend, gewoon doen zou ik zeggen. Dat je dit graag wilt, je erin aan het verdiepen bent en je er naar verland. Just do it!:)

 11. Oh joh wat super! Ik zou het doen. Dit is je moment om te stoppen met twijfelen en je kans te grijpen!

 12. Eke Brouwer schreef:

  Ik vind het stoer dat je dit ambieert. Begin gewoon, ik kom naar je kijken!

 13. Lifebyjess schreef:

  Goede geschreven en weet je? Ik zou zeggen doen, probeer het!

 14. sophia schreef:

  Wauw cool! Gewoon doen! Ik organiseer zelf heel wat dansshows en wedstrijden en haal er veel voldoening uit!

 15. MamaPlaneet schreef:

  Ik zou zeggen start met vloggen en kijk in hoe mensen op jouw grappen reageren. Oefen, probeer dingen uit. En als je er klaar voor bent kun je er werk van maken 🙂

 16. mamaishblog schreef:

  Zeker doen en nu met jouw E-book helemaal!

 17. roryblokzijl schreef:

  Ik zeg: doen! En als het te groot of te ingewikkeld lijkt, waarom begin je dan niet eens met een acteercursus? Dat heb ik zelf ook gedaan. En het heeft mij zoveel gebracht. Als persoon heel erg veel. Ik ben anders in het leven komen te staan. Het ‘masker’ viel af. Niet meer de partner van, of de directiesecretaresse, maar gewoon Rory. Ik dacht dat ik als enige van de groep (acteerlessen) er niets meer mee had gedaan, maar inmiddels ben ik toch bij Koffietijd beland (als een van de 18 Koffietijdvrouwen van het seizoen). Alles brengt je wat. Als er een daadwerkelijk verlangen in zit, zou het zo jammer zijn als je er nooit iets mee hebt gedaan. Toch?

 18. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het trouwens een slim idee om te beginnen met je eigen boek uit te geven. Dat is een mooi opstapje.

 19. MommyLovesPink schreef:

  Ik zou het ook dolgraag willen doen, maar ben dan bang dta niemand mijn humor snapt

 20. volgmama schreef:

  Dat lijkt mij helemaal niets haha. Ik zou rood aanlopen.

 21. Ik zou het niet durven, maar ik denk wel dat het iets voor jou zou zijn. Je kan het altijd eens proberen met een kleinere groep (bv. familieleden & vrienden) en zien wat zij vinden van je voorvertoning. Wie weet bloeit er wel iets moois uit 🙂

 22. Ik zou er gewoon voor gaan, anders doe je het misschien nooit! Voor mij zelf zou een hele grote zaal echt niets zijn!

 23. lienvoets schreef:

  Wauw! Gewoon doen! Beter spijt hebben van iets dat je hebt geprobeerd dan spijt hebben omdat je iets niet hebt gedaan… Toi Toi Toi!

 24. Olivette schreef:

  Wat een heerlijkek droom en eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee. Al zal ik eerst heel veel inspiratie opdoen bij anderen en je grappen je eigen maken. Echt talent komt altijd boven drijven

 25. Amylia schreef:

  doen doen doen!

 26. mamasliefste schreef:

  Ik kom zeke me kijken. Je schrijft mooie verhalen en zou ze graag door jezelf vertelt horen. Maak je er dan ook een mooi liedje bij?

 27. MeerMetMama schreef:

  Wat een heerlijke droom zeg! Dromen moet je hebben om doelen te stellen. Ik vind dit een hele mooie!

 28. leegschrift schreef:

  Je hoeft niet te zingen hoor. En Youp heeft ook veel columns in boekvorm. Waar je altijd vanuit moet gegaan is dat je dicht bij jezelf moet blijven. Dat is eigenlijk het meest belangrijke. Ach die Youp. Ga maar staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *