Column | Chakra’s en de rust van het lichaam

MC Kleuver/ november 22, 2017/ Column, Geen categorie/ 43 comments

Een tijdje geleden ben ik begonnen met energetische coaching. Voor mij een heel nieuw begrip. En voor jou denk ik ook, vandaar dat ik het even ga uitleggen. Bij deze coaching wordt er gekeken naar het contact tussen het lichaam en de geest. Het klinkt een beetje zweverig, maar het is een duidelijke vorm van therapie. Zo wordt er een combinatie gemaakt van praten, chakrabehandelingen en meditatie. De aanleiding voor deze therapie is voornamelijk stress dat zich uit als extreme stress, waarbij ik moeilijk mijn ontbijt kon nuttigen. Erg vervelend ritueel voor in de ochtend.

chakra-1063278_960_720

Aan het begin van de sessie wordt er begonnen met demagnetiseren.  Mijn coach strijkt met zijn handen over mijn kleren. Dit doet hij vanaf het hoofd naar beneden. Zo laat hij de energie de grond inzakken. Voor mij is dit een heel fijn gevoel, waarbij ik goed moet blijven staan. Anders val ik om. Het is echter fijn om te kunnen voelen dat de stress echt de grond inzakt. Op de achtergrond staat een rustgevend muziekje. Dit zorgt ervoor dat ik niet door de hele ruimte spring.

Na het demagnetiseren komt het echte werk. Ik neem plaats op de bureaustoel. Mijn begeleider vertelt wat er gaat gebeuren. Hij gaat met zijn handen voelen hoe mijn aura zich vormgeeft. Ondertussen kan ik mij concentreren op een kleur. De kleur lichtblauw heeft te maken met het chakra dat wordt opgeroepen. Om het zo maar te zeggen. Door het denken aan deze kleur, heeft het een positieve invloed op dit chakra.

De laatste oefening wordt gedaan op de behandeltafel. Ik ga liggen, op mijn rug en zie wat er gaat gebeuren. Mijn coach legt zijn hand op het zonnevlechtchakra, dat boven je navel ligt. Die hand blijft daar leggen, terwijl de andere hand losjes om de keel wordt gelegd voor het chakra daar. De laatste hand verplaatst zich vervolgens naar mijn kruin. Elke stap neemt een paar minuten in beslag. Wat fijn is om te kunnen wennen. Vervolgens mag ik alle herinneringen, nare gedachten en emoties naar zijn hand toesturen. Waarnaar mijn coach het er vervolgens uittrekt. Een heel fijn gevoel, omdat je merkt dat je het kwijt bent.

now-1120279_960_720.jpg

Mijn lichaam is rustig. Ik voel mij rustig. Hierbij speelt de muziek ook een rol. Na een sessie stap ik redelijk relaxt de kamer uit. Het verschil tussen binnenkomen en gaan is echter minder. Ik heb nog steeds een lichte stress, maar dat is niet erg. Dat betekent dat ik relaxter binnenkwam.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

43 Comments

 1. Een tijd geleden heb ik een paar sessies Reiki gedaan. Ook heel fijn. Ik had er baat bij. Mocht je er bij mij over willen lezen: https://margohermans.com/2015/11/04/schouders/

  1. Fijn dat je er baat bij had. Ik zie inderdaad verschillende overeenkomsten. 🙂

 2. Wat fijn dat dat werkt! Het lijkt mij ook wel gaaf om zo iets te proberen.

  1. Ik zou het zeker doen. Je kunt ook voor jezelf in kleine stapjes een beetje oefenen. Bijvoorbeeld met een energetische oefening.

 3. Wat super intressant! Ik ben veelste gestressed denk ik. 😲

  1. Ik denk dat de meeste te gestressed zijn :o. Dat is niet goed. Doe eens een ademhalingsoefening. Daar is veel over te vinden op het internet.

 4. Had er nog niet van gehoord, maar ik zou dat ook wel kunnen gebruiken. Ga je 1 keer in de week?

  1. Ik ga inderdaad één keer in de week, maar ik ga afbouwen. Nu kan ik veel oefeningen zelf doen.

 5. Ik ben hier helemaal niet van, haha! Maar goed dat het voor jou wel enigszins werkt!

  1. Ik ben blij dat het voor mij werkt! Haha.

 6. Ik weet niet of het iets voor mij zou zijn, geloof er niet echt in, maar wel goed dat het jou helpt om te relaxen!

  1. Ik moet toch ergens in geloven 😉 Haha

 7. Klinkt heerlijk! Ik stond hier vroeger een stuk sceptischer in, maar ik geloof inmiddels echt wel dat dit soort dingen kunnen werken. Zeker nadat ik van mijn meest nuchtere vriend hoorde hoeveel baat hij erbij had. En sowieso is het al fijn om even een sessie te hebben waarbij je één op één contact hebt met iemand die buiten je dagelijkse leven staat, lijkt me. Mooi beschreven!

  1. Het klinkt voor velen gek, maar ik maak contact met het chakra. Vervolgens kun je alle gedachten, situaties en opmerkingen uit jezelf ‘trekken’!

 8. Het doet mij denken aan de veelvuldige bezoeken die ik (alweer een tijd terug) aan de haptonoom bracht. Niet alleen praten, maar veel doorvoelen. Je voeten stevig in de grond. Ogen dicht. En letterlijk de dingen verwerken, en inderdaad. Nare dingen bespreekbaar maken. Niet parkeren. Maar doorvoelen. Klinkt goed wat je doet.

  1. De haptonoom was inderdaad de eerste keuze. Echter vond mijn bankrekening dat niet leuk. Daarom doe ik energetische coaching met mijn eigen coach! Ogen dicht kan soms heerlijk zijn.

 9. Ik heb zelf heel erg veel last van paniekaanvallen en angsten en heb wel eens gedacht aan alternatieve behandelingen. Als ik jouw blog zo lees denk ik dat ik daar best wel eens baad bij zou kunnen hebben!

  1. Ik raad je aan om je erin te verdiepen. Het kan echt nieuwe gebieden van interesses opwekken, haha. Bij mij tenminste. Heb jij hulp gezocht voor je paniekaanvallen en angsten?

 10. Dit voelt een beetje zweverig aan haha, niet zo mijn ding. Wel fijn dat het zo voor je werkt.

  1. Het is net hoe zweverig je maakt. Haha. Ik heb ergens gelezen dat ze deze stof vroeger, vroeger, heel lang geleden op school leerden.

 11. Wat fijn dat je je na een behandeling ook echt anders voelt, en meer relaxed bent. Zo heb je je doel bereikt.

  1. Meer relaxt vooral. Alsof de hele wereld weer even vooruit kan, haha.

 12. Nog nooit van gehoord, maar wel apart. Bijzonder ook. Wat fijn dat dit voor jou werkt 🙂

 13. Fijn dat het voor je werkt! Mijn ding zou het denk ik niet zijn. Maar ik heb het nog nooit geprobeerd dus wie weet haha 😉

  1. Haha. Misschien helpt het alleen als je erin gelooft? Ik heb geen idee. Mij maakt het in ieder geval blij.

 14. oh zo een lesje lijkt mij fijn om te volgen. Wat leuk dat je stress er door minder wordt.

  1. Haha. Misschien helpt het alleen als je erin gelooft? Ik heb geen idee. Mij maakt het in ieder geval blij.

 15. Wat fijn dat je de rust ervaart na deze therapie

 16. Mooi geschreven. En fijn om te horen dat dit voor jou werkt.

 17. Wat fijn dat je rust krijg. Dat zou ik ook graag dit willen doen. Het lijkt mij heerlijk rust krijgen met heerlijk zacht rust muziekje.

  http://dhini.nl

  1. De muziek werkt me soms op de zenuwen hoor. Ik hoor elke week hetzelfde riedeltje! Haha.

 18. Dat klinkt heel fijn. Ik doe regelmatig mindfulness oefeningen als ik veel stress heb. Maar vaak ligt het ook aan iets wat gewoon geregeld moet worden en dan moet ik dat gewoon gaan doen.

  1. Gewoon bezig blijven. Dat is de nieuwe leus! Mindfulness vind ik fijn. Even tot rust komen.

 19. Ik weet nooit zo goed of ik hier in moet geloven. Nou vraag ik me af: werkt zo’n behandeling ook tegen de steken in je buik?

 20. Ik vind dit ook altijd net een beetje té zweverig, maar kan niet ontkennen dat ik ook wel eens nieuwsgierig ben. Ik heb een poosje terug wel gekeken hoe je bijvoorbeeld die nekchakra wat kan ontspannen (of hoe je dat ook noemt), maar daar kon ik helaas niet zoveel over vinden. Dat is bij mij een soort letterlijke bottleneck namelijk.

 21. Interessante blog! Ik ga me er in verdiepen. 🙂

 22. Ik heb mezelf ook heel lang bezeig gehouden met spirituele coaching, evenementen. Kaartleggen, droom analyse, foto lezen, pijn voelen en wegnemen maar ik kan de energie van de ander niet zo goed kwijt dus dat staat momenteel op een laag pitje… wel doe ik nog wat met de studie natuurgeneeskunde maar niet veel… ik vind t heel leuk… maar heb er zelf te veel last van dus nu even niet hehe…

 23. Het lijkt me een bijzondere ervaring. In ons drukke, hecktische leven zijn relax momenten heel belangrijk.

 24. Als yogi zijnde heb ik nog nooit Chakra therapie gedaan, maar ik wil het graag eens proberen.
  Onlangs heb ik mijn chakra’s getest online, het resultaat viel beter dan verwacht.

 25. Zelf heb ik nooit iets van mediteren of yoga of iets in die richting gedaan. Lijkt mij wel interessant voor een keer.

 26. Dat klinkt erg interessant. Ik kom sindskort bij een haptonoom en dat klinkt vergelijkbaar (op kleuren na..). Wat fijn dat het helpt!

 27. Pingback: Een ketting tegen stress | Werken edelstenen bij stress? | Pink Press

 28. Pingback: Column | Wat een grote amethist – MC Kleuver Blog

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*