Written by 07:00 Column • 43 Comments

Column | Chakra’s en de rust van het lichaam

Een tijdje geleden ben ik begonnen met energetische coaching. Voor mij een heel nieuw begrip. En voor jou denk ik ook, vandaar dat ik het even ga uitleggen. Bij deze coaching wordt er gekeken naar het contact tussen het lichaam en de geest. Het klinkt een beetje zweverig, maar het is een duidelijke vorm van therapie. Zo wordt er een combinatie gemaakt van praten, chakrabehandelingen en meditatie. De aanleiding voor deze therapie is voornamelijk stress dat zich uit als extreme stress, waarbij ik moeilijk mijn ontbijt kon nuttigen. Erg vervelend ritueel voor in de ochtend.

chakra-1063278_960_720

Aan het begin van de sessie wordt er begonnen met demagnetiseren.  Mijn coach strijkt met zijn handen over mijn kleren. Dit doet hij vanaf het hoofd naar beneden. Zo laat hij de energie de grond inzakken. Voor mij is dit een heel fijn gevoel, waarbij ik goed moet blijven staan. Anders val ik om. Het is echter fijn om te kunnen voelen dat de stress echt de grond inzakt. Op de achtergrond staat een rustgevend muziekje. Dit zorgt ervoor dat ik niet door de hele ruimte spring.

Na het demagnetiseren komt het echte werk. Ik neem plaats op de bureaustoel. Mijn begeleider vertelt wat er gaat gebeuren. Hij gaat met zijn handen voelen hoe mijn aura zich vormgeeft. Ondertussen kan ik mij concentreren op een kleur. De kleur lichtblauw heeft te maken met het chakra dat wordt opgeroepen. Om het zo maar te zeggen. Door het denken aan deze kleur, heeft het een positieve invloed op dit chakra.

De laatste oefening wordt gedaan op de behandeltafel. Ik ga liggen, op mijn rug en zie wat er gaat gebeuren. Mijn coach legt zijn hand op het zonnevlechtchakra, dat boven je navel ligt. Die hand blijft daar leggen, terwijl de andere hand losjes om de keel wordt gelegd voor het chakra daar. De laatste hand verplaatst zich vervolgens naar mijn kruin. Elke stap neemt een paar minuten in beslag. Wat fijn is om te kunnen wennen. Vervolgens mag ik alle herinneringen, nare gedachten en emoties naar zijn hand toesturen. Waarnaar mijn coach het er vervolgens uittrekt. Een heel fijn gevoel, omdat je merkt dat je het kwijt bent.

now-1120279_960_720.jpg

Mijn lichaam is rustig. Ik voel mij rustig. Hierbij speelt de muziek ook een rol. Na een sessie stap ik redelijk relaxt de kamer uit. Het verschil tussen binnenkomen en gaan is echter minder. Ik heb nog steeds een lichte stress, maar dat is niet erg. Dat betekent dat ik relaxter binnenkwam.

No votes yet.
Please wait...