Column | Creatieve uitspattingen

Ken je het creatieve gevoel dat door je vingers tintelt? De drang om iets te maken wanneer je een pen, potlood of penseel vasthebt? Met regelmaat heb ik creatieve uitspattingen, omdat ik het leuk vind om iets te maken. Daarna is het nog een ding of ik blij ben met wat ik heb gemaakt. Niet alle schrijfsels of schilderstukken lukken goed in één keer. Soms is dat jammer, maar je moet ermee leren omgaan. In het dagelijkse leven gaat ook niet alles in één keer goed. Toch ben ik vaak wel tevreden, want dan zie ik het eindresultaat. Het is misschien niet wat ik in mijn gedachten had bedacht, maar alsnog vind ik het mooi.

Creatieve uitspattingen

Creatieve uitspattingen: ruimte voor denken

Deze creatieve uitspattingen gaan van gedichten schrijven tot verven met sponzen of ecoline. Mijn gedachten gaan uit. Al mijn energie van dat moment gaat naar het kijken welke kleur verf ik ga toevoegen. Er wordt een regenboog gevormd aan kleuren die aan de spons blijft hangen. Ik zie rood, oranje, geel, groen, blauw, roze en mijn favoriete kleur: paars. Met de spons ontstaat er een patroon die bij elke afdruk anders op het doek komt. Terwijl ik sta te kijken, komen er verschillende gedachten bij mij binnen. Maar deze gaan net zo goed weer weg. Het is net een vorm van mindfulness. Ik voel dat mijn gedachten worden opgeruimd en dat resulteert in nieuwe ruimte voor denken.

Wat heb je dat mooi gemaakt!!

Ja, echt? Dankjewel! Vorige week had ik een gesprek met iemand waaraan ik mijn gedichten, maar ook mijn ecoline-werken had gedeeld. Deze vriendin was blijkbaar enthousiast en vroeg mij waarom ik wat ik maak zo makkelijk deel. Mijn reactie kwam al snel: ik vind het leuk om te delen wat ik maak. En zo simpel is het. Als ik met ecoline werk word ik blij en wil ik dat delen. Dat doet mij dan goed. Het delen van wat ik doe, zie ik dan ook als creatieve uitspattingen, want wie weet tintelen mijn vingers nog meer om iets te maken.

Creatieve uitspattingen

Benieuwd naar de gedichtenbundel die ik heb geschreven? Dan verwijs ik je door naar deze pagina.

No votes yet.
Please wait...

8 Comments

 1. Marleen schreef:

  Erg leuk om creatief bezig te zijn. Zelf hou ik van kleuren maar neem er vaak de tijd niet voor.

 2. Maaikw schreef:

  Ik heb vaak ook zo’n uitspatting haha, heelrijk is dat!

 3. Marieke schreef:

  Wat je zelf hebt gemaakt mag je trots op zijn en delen toch!?

 4. Laura schreef:

  Leuk zeg ! Ik ben totaal niet creatief op het gebied van schilderen of tekenen oid

 5. Janet schreef:

  Ja heel leuk. Dat is ook de reden waarom ik blog, omdat ik graag mijn verhalen deel. Op een andere manier creatief bezig zijn vind ik ook erg leuk (ik maakte vroeger altijd sieraden).

 6. ingrid schreef:

  dat is toch lekker even je gang gaan en wat creatiefs maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *