Written by 07:00 Column • 33 Comments

Column | Daar gaan mijn sleutels

Altijd weer hetzelfde gezeur. Met grote verscheidenheid gevolgd door een woordengolf van jewelste. Stiekem schuifel ik door mijn kamer op zoek naar de sleutels. Voor de zoveelste keer zijn ze gaan lopen. Daar gaan mijn sleutels. Een tijd lang was het standaard dat ik mijn sleutels verloor. Soms meerdere malen per dag. De oorzaak kan ik vertellen. Er zijn teveel plaatsen waar ik mijn bos kan neerleggen. Aan het hekje, in een bakje, in mijn jaszak of in een tas. Dramatisch. Op een gegeven moment kon ik niet meer onthouden waar ik ze had neergelegd. Helemaal gek werd ik ervan. Voornamelijk om dat ik steeds aan iemand vroeg of zij wisten waar ik mijn sleutelbos had neergelegd.

‘Where there is a key, there is yet hope.’

De oplossing was echter niet moeilijk. Mijn sleutels moesten standaard op dezelfde plek liggen. Thuis hang ik deze aan het haakje. Zodat, als ik ga lopen, deze meteen kan pakken. Op de vereniging ligt deze standaard op dezelfde kast. Nu mezelf aansporen om dit goede gedrag aan te sporen. Zie je je het al voor je? ‘Meneer Kleuver, zou u uw sleutels alstublieft terug willen hangen aan het daarvoor bestemde haakje?’ ‘Natuurlijk meneer Kleuver. Ik wil niet het risico lopen om borg te moeten betalen.’ ‘Dat zal u niet overkomen. Ik houd persoonlijk de controle over alle sleutels.’ Ah nee, moet ik nu mijn tweede stem gaan vertrouwen? Ik kreeg het idee dat ik een hotel rondliep. Daar stap ik snel vanaf.

Behouden van dezelfde plaats. Dat is moeilijk. Alleen vandaag heb ik mijn sleutels al op meerdere plaatsen gehad. In mijn jaszak en op het haakje. Ik ben blij dat mijn sleutel in de zak zat, toen ik erop uitging. Anders had ik terug moeten fietsen. Zoals je ziet is het een hele onderneming. Ik schuifel terug naar mijn kamer. Ik weet met honderd procent zeker dat de sleutelbos aan het haakje hangt. Morgen zie ik of de kabouters ermee aan de loop zijn gegaan.

Daar gaan mijn sleutels


Het e-book van De Jongen is vanaf nu te koop! Bekijk hiervoor het bestelformulier.

No votes yet.
Please wait...