Column | Daar gaan mijn sleutels

MC Kleuver/ november 15, 2017/ Column/ 33 comments

Altijd weer hetzelfde gezeur. Met grote verscheidenheid gevolgd door een woordengolf van jewelste. Stiekem schuifel ik door mijn kamer op zoek naar de sleutels. Voor de zoveelste keer zijn ze gaan lopen. Daar gaan mijn sleutels. Een tijd lang was het standaard dat ik mijn sleutels verloor. Soms meerdere malen per dag. De oorzaak kan ik vertellen. Er zijn teveel plaatsen waar ik mijn bos kan neerleggen. Aan het hekje, in een bakje, in mijn jaszak of in een tas. Dramatisch. Op een gegeven moment kon ik niet meer onthouden waar ik ze had neergelegd. Helemaal gek werd ik ervan. Voornamelijk om dat ik steeds aan iemand vroeg of zij wisten waar ik mijn sleutelbos had neergelegd.

‘Where there is a key, there is yet hope.’

De oplossing was echter niet moeilijk. Mijn sleutels moesten standaard op dezelfde plek liggen. Thuis hang ik deze aan het haakje. Zodat, als ik ga lopen, deze meteen kan pakken. Op de vereniging ligt deze standaard op dezelfde kast. Nu mezelf aansporen om dit goede gedrag aan te sporen. Zie je je het al voor je? ‘Meneer Kleuver, zou u uw sleutels alstublieft terug willen hangen aan het daarvoor bestemde haakje?’ ‘Natuurlijk meneer Kleuver. Ik wil niet het risico lopen om borg te moeten betalen.’ ‘Dat zal u niet overkomen. Ik houd persoonlijk de controle over alle sleutels.’ Ah nee, moet ik nu mijn tweede stem gaan vertrouwen? Ik kreeg het idee dat ik een hotel rondliep. Daar stap ik snel vanaf.

Behouden van dezelfde plaats. Dat is moeilijk. Alleen vandaag heb ik mijn sleutels al op meerdere plaatsen gehad. In mijn jaszak en op het haakje. Ik ben blij dat mijn sleutel in de zak zat, toen ik erop uitging. Anders had ik terug moeten fietsen. Zoals je ziet is het een hele onderneming. Ik schuifel terug naar mijn kamer. Ik weet met honderd procent zeker dat de sleutelbos aan het haakje hangt. Morgen zie ik of de kabouters ermee aan de loop zijn gegaan.

Daar gaan mijn sleutels


Het e-book van De Jongen is vanaf nu te koop! Bekijk hiervoor het bestelformulier.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

33 Comments

 1. Je hebt van die sleutelhangers die terugfluiten, zodat je je sleutels makkelijker kunt vinden 😉

  1. Jaa, die had ik ook. Gek werden we ervan. De hele tijd dat gefluit. De sleutelhanger wou niet stoppen, haha.

 2. die sleutels… iedere dag op zoek 🙂

  1. Waar zijn ze nu weer?! 🙄

 3. Ik leg zowel thuis als in mijn handtas mijn sleutels op dezelfde plaats, want anders ben ik meteen in paniek haha!

  1. Ja, dat herken ik. Paniek!

 4. Heel leuk geschreven dit artikel. Alhoewel het niet herkenbaar is voor mij, ik leg ze altijd op een vaste plaats.

 5. Ik ben mijn sleutel ook altijd kwijt! Blijkbaar is het toch wel enorm moeilijk om dat ding op een vaste plek te te leggen!

 6. Er schijnt nu een speciaal apparaat met blue tooth te zijn dat je aan je sleutel kunt vastmaken. Via je smartphone kun je ze dan altijd terug vinden.

 7. Haha, herkenbaar. Mijn sleutels lijken ook wel eens pootjes te hebben..

 8. Ai ai daar herken ik mezelf in. Sleutels én GSM, ik er soms gek van.

 9. Hier ken ik mezelf ook in, net zoals wel meer mensen denk ik! Leuk geschreven weer! Je schrijfstijl blijf ik leuk vinden!

 10. altijd, ik ben ze altijd kwijt. Oudste dochter ook! Gelukkig hebben we een klein meisje rondlopen die altijd alles vind haha

 11. Heel herkenbaar! Maar ik het het ook met pennen op m’n werk. Zo zijn ze zoek en zo heb je er ineens tien liggen

 12. Haha ellendig ja, die sleutels! Ik raak ze ook altijd kwijt. Soms moet ik mijn vriend op zijn werk bellen om te vragen waar de fietssleutel ligt 😀 Hij is iets georganiseerder en weet het, zelfs op afstand, meestal wel.

 13. Haha ik hang mijn sleutels altijd naast mn deur, vergeet ze nooit!

 14. Er bestaat tegenwoordig iets van een gps apparaat zodat je onder andere je sleutels altijd terug kan vinden. 🙂

 15. Leuk geschreven. Zo herkenbaar ik raak ze ook altijd kwijt. Dan krijg ik een boze moeder 😂😂. Helaas is het geen telefoon zodat ik ze kan oppiepen. Ik raak wel gefrustreerd.

 16. Vroeger had ik er ook last van. Nu vanaf maart een kastje in gang staan met haakje daar doe ik altijd nu aan en heb ik hem altijd bij de hand

 17. Ik raak nooit mijn sleutels kwijt eigelijk… mijn man meestal wel

 18. Wat grappig, ik ben dus echt nooit mijn sleutels kwijt. Ze zitten of in mijn tas, wanneer ik op pad ben, of hangen in de deur, altijd! wanneer ik thuis ben.

 19. Ik heb een rommelmandje staan waar ik mijn sleutels en handtas ingooi. Soort van vaste plek :p

 20. Wij hebben een sleutelkastje, toch hangen ze daar de helft vd tijd niet in. De eettafel en het aanrecht bevalt ze beter 😉

 21. Ik gooi ze altijd in m’n tas! Anders gaat dat ook niet goed hier, haha. Inderdaad irritant die “fluiters”, word er altijd overspannen van 🙂

 22. Ik speel ook veel te vaak mijn sleutels kwijt! Laatst de autosleutels van mijn vriend en heb ze nog steeds niet teruggevonden 🙁

 23. Zo herkenbaar! Mijn vriend is altijd zijn sleutels kwijt. Gelukkig weet ik vaak waar hij ze gelaten heeft. Hihi.

 24. Ik heb altijd gehoord dat als je sleutels ineens weg zijn, dat de elfjes ermee aan de haal zijn gegaan. En dat ze je plagen 🙂 Ik heb ze zelf altijd op dezelfde plaats hangen (thuis) en als ik weg ga stop ik ze meteen in mijn tas (of jas). Daar ga je al. Ook geen hele vaste plek…

 25. Een paar reserve sleutels kunnen natuurlijk ook de oplossing zijn : ) Dan pak je gewoon die.

 26. Haha, grappig! En héél herkenbaar!

 27. Ik heb een vaste plek….nooit meer zoeken dus 😉

 28. ik kan mij de paniek goed voorstellen. Gelukkig ben ik ze niet vaak kwijt.

 29. ik ben ze ook altijd kwijt! Gister nog zelfs haha, zo erg. Ik probeer ze altijd in mijn jas te laten zitten dan weet ik zeker dat ik ze niet kwijt raak.

 30. Pingback: Column | De top van 2017 – MC Kleuver Blog

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*