Column | Dansend in de regen

MC Kleuver/ september 27, 2017/ Column/ 28 comments

Met liters water per seconde dat naar beneden komt, besef je dat je in bed wilt blijven. Precies dat was mijn gevoel van vanochtend. Ik heb mijzelf mijn bed uitgetrokken, gedwongen om happen brood naar binnen te werken en mij fatsoenlijk aan te kleden. De vakantie staat voor de deur, maar dat gaat niet vanzelf. Er moeten inkopen gedaan worden, en hoognodig. De tijd gaat sneller dan ik dacht. Vanaf de deuropening wil ik de auto van het slot halen. Tevergeefs. Dan maar rennen. Ik beweeg met een hoop huppelspringen naar het vervoermiddel. De natte druppels maken met jas en broek donker van kleur. Wanneer ik mijn gordel om heb, ben ik doorweekt.
Natuurlijk is er geen één plekje te vinden voor de winkel waar ik wezen moet, dan maar verder rijden. Tweehonderd meter verder is de eerste plek. Ik parkeer en loop in de stromende regen terug. Wanneer ik loop, valt mij iets op. Iedereen is chagrijnig, terwijl we juist blij moeten zijn. Door de droogte van de afgelopen weken is er veel kapot gaan, planten, eten verdord en zijn bomen verbrand. We zouden voor deze regen moeten dansen. Daarom besluit ik om mijn spullen neer te zetten. Mijn voeten te draaien en mijn lichaam mee te nemen in de dans die zich creëert. Mensen die mij zien stoppen om te kijken. Ik wuif met mijn handen. Iedereen moet meedoen. Het is fantastisch wanneer mensen hun spullen wegzetten om mee te doen.
Hoe langer de mensen doorgaan, hoe droger het wordt. Ten eerste komt er veel minder water uit de lucht op onze hoofden, vervolgens gaat het over in miezer en uiteindelijk stopt het. De wolken drijven uit elkaar en de eerste zonnestralen schijnen in mijn ogen. Van blijdschap gaan alle handen de lucht in en beginnen we met zwaaien. Laat maar lekker wapperen. Ik loop terug naar mijn auto en ook de andere aanwezigen vervolgen hun normale gang van zaken. Wanneer ik mijn auto van het slot draai, voel ik het. Drup, drup. Nee hé, ik rijd snel weg van deze waterzooi.
Dansend in de rgen

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

28 Comments

 1. Weer heel mooi geschreven en goed dat je het zo persoonlijk maakt over jouw dag e.d.!

 2. Wat leuk geschreven! Hier geen regen vandaag.. Heb eigenlijk genoten van mooi weer!

 3. Leuk geschreven! Hier in Ierland hebben we zelden extreme droogtes maar dansen in de regen doen ze gelukkig desondanks nog wel (met de hulp van wat Guinness)

 4. Heel leuk geschreven! Je manier van schrijven is echt fijn, en leest lekker weg. Zouden we hier ook een dansje kunnen doen zodat de zon blijft schijnen? 😉

  1. Haha, zullen we samen een dansje wagen? :-p

 5. Een goed idee om op die manier je goede humeur te bewaren. Veel beter voor je gezondheid ook nog.

 6. Bijzonder, zo’n omgekeerde regendans waardoor de regen stopt : )
  Dancing in the rain. Er is zelfs een liedje van!

 7. Wat tof geschreven! Hier schijnt vandaag de zon, maar tegen de avond zou het hier wel gaan regenen.

 8. Doe je goed, een plezier om te lezen!

 9. Serieus? Deden ze allemaal mee? Wat mega tof!!! Ik had ook meegedaan hoor, maar de maatschappij van tegenwoordig lijkt zo somber en in zichzelf gekeerd ofzo

  1. Haha, ik denk dat dit het stukje is dat niet waar is. Speelde zich waarschijnlijk in mijn hoofd af. Haha!

 10. Wederom mooi geschreven!
  Liefs,
  Elles

 11. Alweer een mooie tekst. Lekker luchtig, supergezellig ol te lezen 🙂 Laat het maar regenen… 😉

 12. konden wij maar een dansje doen voor de zon. Het is pas een paar dagen herfst maar ik zit nu al in de winterdip. Zo’n heerlijk verhaal maakt mijn humeur dan weer wat vrolijk. Je schrijft heerlijk!

 13. Dit is de eerste keer dat ik een tekst van jou lees en ben blij verrast. Je schrijft zo leuk en vrolijk. Word er echt blij van!

 14. Tja inderdaad wat heeft het voor zin ons op te boeien in dingen waar we toch niets aan kunnen veranderen – je kan maar beter zo veel mogelijk genieten 🙂

 15. Ik wil nu ook wel in bed blijven als het niet regent want het word steeds kouder sochtends haha

 16. heerlijk vind ik dat lekker dansen in de regen, en idd nog fijner als de zon er weer is!! ik had meegedanst hoor

 17. Nou hier heeft er iemand zojuist de regendans gedaan.. doe mij dan toch maar weer de zon.

 18. Leuk geschreven! Kon dat maar, even een dansje doen en het is droog. Toch vind ik de regen ook wel wat gezelligs hebben hoor.

 19. Zonder regen geen regenboog, moet je maar denken! zei mijn oma altijd

 20. Heerlijke tekst en ik word altijd blij van regen, daarna komt de zon en en met een beetje geluk de regenboog!

 21. heerlijk geschreven, zo maak je van een regenachtige dag toch iets heel moois,samen wuivend door de regendruppels heen

 22. Leuk geschreven! Regen is zeker belangrijk, maar toch ben ik zelf altijd net wat vrolijker als de zon schijnt 🙂

 23. Soms kan een regenbuitje wel lekker zijn. Ik vind hem heel leuk geschreven, dansen in de regen moeten we vaker doen!

 24. Het regent dat het giet nu buiten, dus ik vind deze post vandaag enorm toepasselijk : )

 25. Wat mooi geschreven! Het regent nu inderdaad enorm hard.. Een hele toepasselijke dag om deze post te lezen.
  Leuke blog heb je!

 26. Leuk geschreven en dansen in de regen is de beste keuze die je op zo’n moment kunt maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*