Written by 06:00 Column • 19 Comments

Column | De toekomst van mijn begeleiding

De toekomst van mijn begeleiding

Vanaf oktober is het afgelopen. Het is dan drie jaar geleden dat ik begon aan een nieuwe periode in mijn leven. Echt op zoek gaan naar een daginvulling en gaan solliciteren. Dit was niet gelukt met de begeleiding die ik de laatste paar jaren heb mogen ontvangen. De tijd is nu daar aangekomen dat er dingen gaan veranderen en hoe moeilijk ik dat ook vind, weet ik dat de tijd daarvoor rijp is. In deze column wil ik daarom vooruitblikken naar de toekomst van de wijze waarop ik begeleiding krijg.

Met een speldenprik wil ik je even meenemen, want weet jij wat deze gesprekken voor mij betekenen? Mijn coach kwam tot een aantal maanden terug steevast elke week op dinsdag. Voor mij betekent dat regelmaat en structuur. Dat vinden de meesten fijn, toch? Ik maakte een lijstje klaar met gespreksonderwerpen. Dat moet niet te zwaar klinken, want het gaat van een onderwerp als ‘wat heb ik het weekend gedaan’ tot aan stress. Wat een onderwerp zal blijven zijn in mijn verdere leven. Maar nu is 2019 en maak ik mij klaar voor een volgende stap.

3 keuzes in begeleiding

Voel je de onzekerheid die bij mij speelt? Er zijn namelijk drie keuzes waaruit ik kan kiezen.

  • Reguliere begeleiding (MBO-kracht)
  • Een maatje (vrijwilliger)
  • Helemaal geen begeleiding meer

Voor jou probeer ik even te verwoorden wat reguliere begeleiding in houdt en dat is in een notendop het helpen bij de administratie, huishoudelijke bezigheden en het afhandelen van post. Dit zijn zaken die ik prima zelf kan en daardoor denk ik dat reguliere begeleiding nog teveel druk heeft, want zo een kracht komt met regelmatige basis op bezoek.
Een maatje daarentegen is een vrijwilliger en volgens mij is dat een andere lading. Zo iemand zou mij kunnen helpen met leuke dingen doen en soms een vraag over de administratie.

De toekomst van mijn begeleiding

Wat zegt de toekomst?

Op het moment woon ik in het ouderlijk huis, maar hier wil ik ooit wel een keer vandaan. Eigenlijk niet, want ik zeg: ik koop het huis. Binnen een aantal jaar wil ik dus mijn eigen postcode, maar hoe gaat het in zijn werk met begeleiding? De vraag is of wellicht de reguliere begeleiding voldoende uitkomst biedt op momenten dat ik vastloop.

Er breken onzekere tijden voor mij aan, maar ik blijf lachen, want ik weet dat het goed voor mij is. Ik hoop alleen dat het volgende ‘begeleidingstijdperk’ een andere start kent dan de huidige, maar daar reken ik wel op.

Wat zou jouw advies zijn over mijn begeleiding?

De toekomst van mijn begeleiding

Image by StartupStockPhotos from Pixabay

No votes yet.
Please wait...
Close