Written by 06:00 Column • 25 Comments

Column | De wereld draait al eeuwen door

Ik hoop dat het je lief is. De wereld draait al eeuwen door. En het zou fijn zijn als dat nog een aantal millenniums door zou gaan. Dat willen we allemaal. Echter wordt de aarde flink door ons op de proef gesteld. Onze reserves raken langzamerhand uit de aarde. De gassen die we dagelijks gebruiken worden met vele getalen uit de grond gehaald. Zo weten ze vooral in Groningen. Maar is dit echt funest voor de aarde? Mijn mening is dat dit degelijk wel het geval is. Ik ben echter geen natuurkundige om je precies te vertellen wanneer.
De aarde zal heus wel in de ruimte blijven zweven. Maar zal alles dan zwart worden als we alles hebben vernield? Een duistere gloed die over het aardoppervlak glijdt. De zon die net boven de bevroren zee zijn warmte spiegelt. Helaas, het heeft geen effect. Op de aarde liggen de eeuwenoude verlaten gebouwen te vervallen. Het lijken net ruïnes. De dierentuinen zien eruit alsof het er spookt. En een ziekenhuis dat niet meer begaanbaar is, is in mijn gedachten omgetoverd tot een spookhuis. Dat moeten we niet willen, bedenk ik mij. Snel schud ik de gedachten uit mijn hoofd.
Reeds is er een nieuwe nummer uitgebracht met de titel: De wereld draait door. Hoe kunnen we leven als beesten in oorlog en geweld? Wie heeft er gelijk? De wereld kan heel mooi zijn. Laten we dat alsjeblieft houden. Scheidt het afval, loop of fiets naar je werk en laat de auto vaker thuis. Sommige dingen zijn zo simpel dat we het eigenlijk al zelf hadden moeten bedenken. Maar ja, alles werkt op elektriciteit. Het is niet mooi, maar met een extra windmolen zouden we verder kunnen komen. Het is maar hoe graag je wil. Ik hoop dat de aarde haar reserves opnieuw aanvult. Maar nu eerst lopend naar het dorpscentrum.
earth-2819529_960_720
Foto: Pixabay

No votes yet.
Please wait...