Written by 06:00 Column • 11 Comments

Column | De wereld is nog niet verrot

Af en toe komt er een nummer langs waarbij ik denk: Hé, daar kan ik iets mee. Zo werd er afgelopen maand de nieuwe CD gepromoot van de 3JS. Al lang had ik niet meer naar deze mannen geluisterd. Zodoende werd ik getriggerd. En het resultaat van deze CD mag er zijn. De wereld is nog niet verrot is het derde nummer. Het nummer deed mij gaan nadenken over hoe wij leven op deze aardbol. Ik denk dat wij met zijn allen toch kunnen concluderen dat wij niet al te lief zijn voor onze blauwgroene planeet.

De wereld is nog niet verrot
We zijn nog vrij
We zijn nog niet verloren
Zolang we samen zijn geloof ik dat de schoonheid nog overwint
Het leven heeft toch zin
Als elke dag opnieuw begint

Het is een erg vreemde tijd. Scholen worden gesloten omdat iemand met een pistool staat te slingeren. In Nederland zijn er geen docenten die voor de klas kunnen staan en met zijn allen zien we nog weinig terug van onze klimaatchanges. Want ja, de initiatieven schieten de grond uit. Nog steeds kan het altijd beter. Maar ja, wat doe je eraan he? Als een kudde schapen lopen we overal achteraan. Nu ik dit zo schrijf, ja. Doe ik het dan wel goed? Ik rijd met honderden mensen mee in de trein. Ons afval wordt gescheiden en ik heb een trui aan. Toch komt het niet in mij op om een vest te dragen als ik het koud krijg. Mijn hand is eerder bij de knop van de verwarming.

Toch heeft het leven elke morgen nog zin als het opnieuw begint. Ik vind het een heerlijk gevoel om het zonnetje ’s ochtends op mijn huid te voelen. Dat maakt je toch blij? Ik hoop dat er meer nummers zoals deze langskomen deze lente. That makes me happy.

Photo by Richard Jaimes on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close