Column | De wereld is nog niet verrot

Af en toe komt er een nummer langs waarbij ik denk: Hé, daar kan ik iets mee. Zo werd er afgelopen maand de nieuwe CD gepromoot van de 3JS. Al lang had ik niet meer naar deze mannen geluisterd. Zodoende werd ik getriggerd. En het resultaat van deze CD mag er zijn. De wereld is nog niet verrot is het derde nummer. Het nummer deed mij gaan nadenken over hoe wij leven op deze aardbol. Ik denk dat wij met zijn allen toch kunnen concluderen dat wij niet al te lief zijn voor onze blauwgroene planeet.

De wereld is nog niet verrot
We zijn nog vrij
We zijn nog niet verloren
Zolang we samen zijn geloof ik dat de schoonheid nog overwint
Het leven heeft toch zin
Als elke dag opnieuw begint

Het is een erg vreemde tijd. Scholen worden gesloten omdat iemand met een pistool staat te slingeren. In Nederland zijn er geen docenten die voor de klas kunnen staan en met zijn allen zien we nog weinig terug van onze klimaatchanges. Want ja, de initiatieven schieten de grond uit. Nog steeds kan het altijd beter. Maar ja, wat doe je eraan he? Als een kudde schapen lopen we overal achteraan. Nu ik dit zo schrijf, ja. Doe ik het dan wel goed? Ik rijd met honderden mensen mee in de trein. Ons afval wordt gescheiden en ik heb een trui aan. Toch komt het niet in mij op om een vest te dragen als ik het koud krijg. Mijn hand is eerder bij de knop van de verwarming.

Toch heeft het leven elke morgen nog zin als het opnieuw begint. Ik vind het een heerlijk gevoel om het zonnetje ’s ochtends op mijn huid te voelen. Dat maakt je toch blij? Ik hoop dat er meer nummers zoals deze langskomen deze lente. That makes me happy.

Photo by Richard Jaimes on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

11 Comments

 1. Lisa schreef:

  ‘Toch heeft het leven elke morgen nog zin als het opnieuw begint.’ Deze zin is zo waar! Ook het zonnetje op mijn huid is een favoriet. Ik ga eens luisteren naar het nummer 🙂

 2. Lotus Writings schreef:

  Vind het een hele mooie zin! En ik denk dat we eigenlijk best op de goede weg zijn. Want aan de ene kant gebeuren met enige regelmaat verschrikkelijke dingen, maar aan de andere kant zie ik mensen opstaan om juist verbondenheid op te zoeken, steeds meer mensen bewust worden van zorgen voor het milieu en je medemens en onze kinderen groeien gezonder en bewuster op dan ooit. En het genieten van de kleine dingen probeer ik ook zoveel mogelijk te doen. Dat maakt het leven een stuk mooier.

 3. Jamey Herben schreef:

  Mooie quote zeg. Hoewel er dagelijks belachelijke dingen gebeuren op de aarde is er nog hoop.

 4. MommyLovesPink schreef:

  het is idd een mooie quote, alhowel ik normaal niet echt fan ben van hun muziek

 5. Tania schreef:

  Hele mooie quote. Heb het liedjenog niet gehoord. Hier zijn ze niet zo bekend

 6. karenliesens schreef:

  Tja de realiteit en de actualiteit stemmen je niet altijd tot vrolijkheid. Gelukkig vinden we af en toe bepaalde dingen zoals muziek om dit te relativeren.

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Dat is inderdaad een mooie liedtekst! Daar spreekt hoop en optimisme uit. Fijn om dit te lezen op de vroege vrijdagmorgen.

 8. Lindsey Beljaars schreef:

  Oh mooie tekst zeg!! Positieve insteek!

 9. Ik ken de groep echt helemaal niet. Maar dit stukje tekst spreekt me wel aan!

 10. mamaisthuis schreef:

  Mooi!! Tuurlijk is er hoop, alleen wij kunnen iets veranderen. Wanneer er geen hoop is is er geen basis voor verandering.

 11. Hele mooie quote. De liedje ken ik niet. Ik geniet van een kleine dingetjes

  http://dhini.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *