Written by 07:00 Column • 20 Comments

Column | De zon brandt goed en ik word lekker bruin

Vaak heb ik het nog niet gedaan, maar het is steeds weer ‘het onderwerp van de dag’. Je kunt zeggen wat je wil, maar we hebben een verdraaid goede lente gehad. De zon schijnt hard. Op sommige dagen bereikte de temperatuurmeter het streepje van de dertig. Dat is toch fijn? Althans dat is wat ik vind. Deze tekst schrijf ik dan ook in mijn blote bast. Met de voetjes op een krukje. Maak ik je nu een beetje jaloers? Mooi, dat is juist de bedoeling. Haha.

Vaak zeggen mensen dat de zon goed brandt. Ik was aan het nadenken over deze zin en kwam tot de volgende conclusie. De zon schijnt altijd en dat op dezelfde sterkte. Er zitten alleen wat haken en ogen aan. Bijvoorbeeld dat de aarde draait en dat het bij ons ook wel eens nacht wordt en ten tweede dat wij in Nederland wonen. Wat betekent dat er wolken genoeg zijn. Ik vond het een goede van mijzelf.

Ik word lekker bruin

Van dat zitten in de zon word ik lekker bruin. Dat hoop ik althans iedere keer als ik een uurtje heb gezweet in de tuin. De kussens van de tuinstoelen blijven zo aan mijn rug plakken. Alles voor het goede doel. Zo bruin mogelijk zijn als ik Italië binnenrijd. Nog even een weetje voor deze column. Op het nieuws was een paar weken terug dat zonnebrand verkocht wordt met een hogere factor. Onbegrijpelijk hoe dit kan. Je wordt voorgelogen waar je bijstaat. Ik hoop dat deze bedrijven een flinke boete krijgen. Punt.

Puntje van alledag

Zo blijft de zon een puntje van alledag. Of het nu onweert met bier of niet. We verlangen elke dag weer opnieuw naar een zonnetje dat in de ochtend fris op onze huid schijnt. De temperatuurmeter stijgt en daalt iedere dag. Daar kunnen we helaas niets aandoen. Maar aan ons humeur wel. Dus neem een lekkere chocoladereep, want daar zitten goede stofjes voor in. Vergeet niet dat chocolade smelt in de zon.

Photo by Marko Blažević on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close