Column | De zon brandt goed en ik word lekker bruin

Vaak heb ik het nog niet gedaan, maar het is steeds weer ‘het onderwerp van de dag’. Je kunt zeggen wat je wil, maar we hebben een verdraaid goede lente gehad. De zon schijnt hard. Op sommige dagen bereikte de temperatuurmeter het streepje van de dertig. Dat is toch fijn? Althans dat is wat ik vind. Deze tekst schrijf ik dan ook in mijn blote bast. Met de voetjes op een krukje. Maak ik je nu een beetje jaloers? Mooi, dat is juist de bedoeling. Haha.

Vaak zeggen mensen dat de zon goed brandt. Ik was aan het nadenken over deze zin en kwam tot de volgende conclusie. De zon schijnt altijd en dat op dezelfde sterkte. Er zitten alleen wat haken en ogen aan. Bijvoorbeeld dat de aarde draait en dat het bij ons ook wel eens nacht wordt en ten tweede dat wij in Nederland wonen. Wat betekent dat er wolken genoeg zijn. Ik vond het een goede van mijzelf.

Ik word lekker bruin

Van dat zitten in de zon word ik lekker bruin. Dat hoop ik althans iedere keer als ik een uurtje heb gezweet in de tuin. De kussens van de tuinstoelen blijven zo aan mijn rug plakken. Alles voor het goede doel. Zo bruin mogelijk zijn als ik Italië binnenrijd. Nog even een weetje voor deze column. Op het nieuws was een paar weken terug dat zonnebrand verkocht wordt met een hogere factor. Onbegrijpelijk hoe dit kan. Je wordt voorgelogen waar je bijstaat. Ik hoop dat deze bedrijven een flinke boete krijgen. Punt.

Puntje van alledag

Zo blijft de zon een puntje van alledag. Of het nu onweert met bier of niet. We verlangen elke dag weer opnieuw naar een zonnetje dat in de ochtend fris op onze huid schijnt. De temperatuurmeter stijgt en daalt iedere dag. Daar kunnen we helaas niets aandoen. Maar aan ons humeur wel. Dus neem een lekkere chocoladereep, want daar zitten goede stofjes voor in. Vergeet niet dat chocolade smelt in de zon.

Photo by Marko Blažević on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. haha goede suggesties van die chocoladereep. Ik voor een pindarotsje, but no worries daar zit ook chocolade om heen 😉

 2. Genieten, echt ik kan zo genieten van dit weer!

 3. Aaaah..jij bent ook een zonneliefhebber. Ik word er vrolijk van maar ook andere mensen worden relaxer en zijn chiller in de omgang. Het buitenleven komt tot leven en van mij mag het nog lang zo blijven!

 4. Lodi schreef:

  Ik ben echt een zonliefhebber en echt zo een die snel bruin kleurt. Lekker gezond zegt men dan.

 5. Nicole schreef:

  Ik vond de afgelopen weken zaligm echt weer voor mij. Die tip van die chocolade vind ik een erg goede 😉

 6. Bianca schreef:

  Ik hou van de zon alleen niet van de warmte, best krom maar richting de 30 graden…dat hou ik amper vol en toch hoop ik elke dag op een beetje zon 🙂

 7. Nicole Orriëns schreef:

  De lente was inderdaad schitterend! Ik ben verrast dat je schrijft dat je mooi bruin wilt worden. Dat snap ik best, maar tegenwoordig lees ik vooral enge waarschuwingen over de zon. Dat van jou is echt een ander geluid : )

 8. Ik ben geen echte zonaanbidder, daarvoor word ik te snel rood. Maar van een zonnige dag fleurt iedereen op!

 9. Geja schreef:

  Ik hou ook zo van de zon én van chocolade 😉
  We hebben al prachtige dagen gehad. Ben venieuwd wat deze zomer gaat doen.

 10. Fleur schreef:

  Ik ben ook gek op de zon. Heerlijk warm en het maakt je plannen voor de dag ook een stuk vrijer en leuker

 11. Ellen schreef:

  Haha leuk artikel! Ben ook gek op het zonnetje, maar moet me wel altijd mega goed insmeren, omdat ik anders binnen vijf tellen mega verbrand.

 12. Judith schreef:

  Heerlijk als de zon zich laat zien. Mijn huid en humeur knappen er zo van op!

 13. Ik zit zelf niet veel in de zon, maar word gelukkig redelijk snel bruin. Voor de vitamine D aanmaak vind ik het wel een voordeel :).

 14. Irma schreef:

  Heerlijk, lekker genieten van de zon! Hopelijk komt ie deze week weer tevoorschijn 😀

 15. Macblogster schreef:

  Haha, chocolade en zon een goede combi. Ik heb een tekort aan vit D, dus zon heb ik nodig. Zelf vind ik dat ik vit Ch nodig heb. Mijn weegschaal niet.

 16. Tania schreef:

  Ik hou ook van de zon alleen ben ik sneller rood dan bruin

 17. Hippiemeisje schreef:

  Ik kan hier ook echt van genieten, al word ik eerder rood dan bruin en bescherm ik me dus ook tegen de zon. Toch is de zon, de lente (we hebben inderdaad een zalige lente gehad) en de zomer hier elke keer weer welkom, ik hou er gewoon van. Daarnaast valt het me ook gewoon op dat mensen dan meer goedgehumeurd zijn ook!

 18. Ik houd ook van de zon en een lekker kleurtje! mijn kleurtje blijft nu ook ‘beter hangen’ door mijn Oenobiol supplementen! ideaal

 19. Stephanie schreef:

  De zon doet mij ook zoveel goed. Niet alleen qua kleur (ik ben niet echt van het bakken), maar vooral qua humeur. Alles is mooier als de zon schijnt!

 20. Coco schreef:

  Mensen zijn ook vriendelijker van de zon… Er wordt sneller goeiemorgen geroepen!
  Winter is niets voor mij, dat koude weer en die regen.
  Dus de zomer doet ook mij zo enorm deugd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *