Written by 06:00 Column • 18 Comments

Column | Duurzame internetvriendschappen

Wat zijn duurzame internetvriendschappen? Volgens mijn eigen woordenboek kan ik dit het beste als volgt omschrijven: internetvriendschappen zijn duurzaam als deze voor een langere tijd worden onderhouden. Met deze omschrijving wil ik kenbaar maken dat het in 2019 niet gek is om een vriendschap online te onderhouden. Hoe leuk het is om elkaar in het echt te omhelzen. Zo leuk is het ook om wakker te worden met een goedemorgenberichtje van de persoon waarmee je alles online deelt. Dat diegene de moeite neemt om je ’s ochtends een berichtje te sturen en aan je denkt. Maar dat terzijde. Ik had het over duurzame internetvriendschappen.

Column Duurzame internetvriendschappen

Ik neem je mee terug naar het jaar 2015. In dat jaar stampten de groepschats uit de vingers. Ook was dat het jaar dat ik mij meer ging verdiepen in lezen: terug naar een oude hobby. Zo belandde ik in verschillende groepen en heb ik in de afgelopen drie jaar mooie vriendschappen mogen opbouwen. Lieve schat, als je dit leest. Deze column is voor jou.

Wij hoeven elkaar niet vaak te zien. Liever niet hé? 😉 Maar ik weet dat je altijd mij gaat helpen. Ook als ik daar niet om vraag. Je weet toch dat ik bij je terugkom en jij bij mij. Dat is fijn als je elkaar in drie jaar zo goed hebt leren kennen. Als ik aan jou denk, denk ik zeker dat wij een duurzame internetvriendschaprelatiedinges hebben.

Het doet pijn dat je mij niet wilt zien. Gelukkig heb ik je profielfoto nog.

MC Kleuver

Je hebt tegen mij gezegd dat je mij niet vaak hoeft te zien. Maar dat is helemaal niet waar! Je ziet elke dag mijn profielfoto, lekker puh. Zoals je merkt vind ik het leuk om je te plagen en dat wil ik graag nog vele jaren blijven doen. Je wordt hartstikke bedankt, maar voor nu de mazzel!

Met veel blijheid heb ik in 2018 gewerkt aan het onderhouden van vriendschappelijke relaties. Daarbij heb ik regelmatig met mensen afgesproken. Ook als dat niet helemaal goed uitpakte. Toch heeft mij dat zelfverzekerder gemaakt. Met de simpele reden dat er een mooie vriendschap uit kan groeien. De kern van deze vriendschappen is dat deze allen zijn ontstaan vanuit het internet. Daar ben ik het Amerikaanse Ministerie dankbaar voor. Dat zij het internet hebben uitgevonden.

Voor nu heb ik alleen nog een vraag.
Heb jij goede relaties overgehouden aan het internet?

duurzame internetvriendschappen
Mitchel en Amber
Mitchel en Amber, 18 september 2018

No votes yet.
Please wait...
Close