Written by 07:00 Column • 12 Comments

Column | Een wandeling door Nederland en Duitsland

Op donderdagavond 14 juni ging ik een wandeling maken door een heel mooi stukje van Nederland en Duitsland. Normaal gesproken zou ik een ronde doen door de mooie Veluwe, maar deze keer was het anders. Zoals je weet ben ik gediagnosticeerd met het autisme spectrum stoornis. Om mij te kunnen begeleiden komt er eens per week iemand bij mij thuis. Deze organisatie organiseert eens per maand een wandelavond. Dat leek mij leuk om eens mee te maken. Zo ging ik deze avond met de trein naar Nijmegen toe, waar ik bij een coach instapte om naar Beek te rijden. Daar begon de tocht.

N70 (Natuur)Wandeling

De route N70 start bij Hotel ’t Spijker in Beek. Via stijle straatjes kom je al gauw midden in het bos uit. Hier stap je steeds hoger de berg op en voor ik het wist, was ik al beneden. Deze wandeling heeft mij zeer goed gedaan. Ik vond het erg leuk om te lopen en de tocht is zeer divers. Eén van de heuvels wordt de Duivelsberg genoemd. Hieronder kun je genieten van een paar foto’s. Helaas zijn ze niet al te scherp. Ik was vergeten om mijn camera mee te nemen.

Heerlijk vind ik het om te kunnen lopen door het bos. De vogels die fluiten en lekker beschut tussen de bladeren. Bomen, bomen en nog meer bomen kunnen mij heel blij maken.

Beek

Een beetje gek als een dorpje Beek heet, maar je ziet er geen. Daar hebben ze wat aangedaan. Door dit dorpje stromen die beekjes. Ze hebben ervoor gezorgd dat deze zichtbaar in het landschap zijn. Dat hebben ze op een mooie manier gedaan. Hieronder zie je hoe de Filosofenbeek opvalt langs een fietspad.

Stück Deutschland

De route leidde mij langs het Wylerbergmeer. Een prachtig meer waar je op een zonnige dag prachtig zou kunnen vertoeven. Wanneer je aan de overkant bent, sta je op Duits grondgebied. Ben ik toch even in het buitenland geweest. De grens hebben ze op een mooie manier naar voren gebracht. Een mooie bewegwijzering met de volgende citaat:

Laat vriendschap helen wat grenzen delen.

Een verrassend citaat voor iets wat is neergezet net na de Tweede Wereldoorlog. Maar zeker met een mooie boodschap.

De organisatie van mijn begeleiding hebben mij een mooie route laten zien. Deze had ik zeker niet willen missen. Dit stemt mij gemoedelijk om vaker mee te gaan lopen. Tevens goed voor mijn gezondheid. Ik heb nog een aantal foto’s gemaakt, die ik graag zou willen delen. Op Instagram zijn er uiteraard een aantal te vinden.

Meer over de route N70 is hier te vinden.

 

 

No votes yet.
Please wait...