Written by 06:13 Column • 6 Comments

Column | Geef mij een beetje van je lach

Geef mij een beetje van je lach

Is het jou opgevallen hoe chagrijnig mensen kijken op de fiets? Mij wel. Ik vind het juist heerlijk om te fietsen. De ochtendzon in april geeft mij een lach. De temperatuur die net een paar graden boven het vriespunt uitkomt en dat zonnetje dat je gezicht opwarmt. Voor mij is dat een goedemorgen, want zo word ik lekker wakker. Maar niet iedereen is even vrolijk op de fiets, maar dat is toch jammer? Al die zurige gezichten die zich concentreren op het trappen. Geef mij een beetje van je lach.

Iemand zei eens tegen mij: kun je je lach niet afgeven? Ik vind het knap hoe optimistisch jij bent en altijd met een smile ten tonele kan verschijnen. Ja, dat heeft mij wel even aan het denken gezet, want het is echt niet altijd zo dat ik lach. Al doe ik daar natuurlijk wel mijn best voor, want dat is hoe ik in elkaar zit. Met een open uitstraling kom je veel verder dan dit je sikkeneurig in je slaapkamer loopt weg te kwijnen. Toch?

Wellicht ken je de uitdrukking zien lachen, doet lachen en het leuke daarvan is dat het klopt. Regelmatig loop ik op het werk lachend door de gangen. Al gauw lachen mensen ook naar mij, want ja. Dat is hoe het werkt. Ik heb een beetje rondgekeken op websites en het blijkt dat het komt door een spiegelreflex. Mensen kunnen echte kuddedieren zijn. Zoals dat wij achter elkaar ons drinken pakken, want zo vallen er geen stiltes en is het lekker rustig tijdens het drinken. Met lachen is het hetzelfde. Als de ene begint met lachen dan gaat de volgende meedoen. Volgens mij zijn daar zelfs testjes voor.

Anders geef ik jou mijn lach

Technisch gezien is het waar dat ik mijn lach kan afgeven. Als diegene een goed werkend spiegelreflex heeft, moet mijn lach gespiegeld worden. Alleen de glimlach hoor, want de kreten van Gerard Joling horen daar hopelijk voor jou niet bij. Al heeft het geluid een bijkomende factor. Na het lezen van deze column hoop ik dat jij losjes op de fiets zit en niet met een geconcentreerde blik naar het fietspad kijkt. Doe je dat toch? Vergeet dan niet te lachen, want anders geef ik jou mijn lach.

Geef mij een beetje van je lach

Psst. Heb je de column ‘Lach jij ook eens een keer niet‘ gelezen? Sluit perfect aan op deze.

No votes yet.
Please wait...
Close