Column | Geef mij een beetje van je lach

Is het jou opgevallen hoe chagrijnig mensen kijken op de fiets? Mij wel. Ik vind het juist heerlijk om te fietsen. De ochtendzon in april geeft mij een lach. De temperatuur die net een paar graden boven het vriespunt uitkomt en dat zonnetje dat je gezicht opwarmt. Voor mij is dat een goedemorgen, want zo word ik lekker wakker. Maar niet iedereen is even vrolijk op de fiets, maar dat is toch jammer? Al die zurige gezichten die zich concentreren op het trappen. Geef mij een beetje van je lach.

Iemand zei eens tegen mij: kun je je lach niet afgeven? Ik vind het knap hoe optimistisch jij bent en altijd met een smile ten tonele kan verschijnen. Ja, dat heeft mij wel even aan het denken gezet, want het is echt niet altijd zo dat ik lach. Al doe ik daar natuurlijk wel mijn best voor, want dat is hoe ik in elkaar zit. Met een open uitstraling kom je veel verder dan dit je sikkeneurig in je slaapkamer loopt weg te kwijnen. Toch?

Wellicht ken je de uitdrukking zien lachen, doet lachen en het leuke daarvan is dat het klopt. Regelmatig loop ik op het werk lachend door de gangen. Al gauw lachen mensen ook naar mij, want ja. Dat is hoe het werkt. Ik heb een beetje rondgekeken op websites en het blijkt dat het komt door een spiegelreflex. Mensen kunnen echte kuddedieren zijn. Zoals dat wij achter elkaar ons drinken pakken, want zo vallen er geen stiltes en is het lekker rustig tijdens het drinken. Met lachen is het hetzelfde. Als de ene begint met lachen dan gaat de volgende meedoen. Volgens mij zijn daar zelfs testjes voor.

Anders geef ik jou mijn lach

Technisch gezien is het waar dat ik mijn lach kan afgeven. Als diegene een goed werkend spiegelreflex heeft, moet mijn lach gespiegeld worden. Alleen de glimlach hoor, want de kreten van Gerard Joling horen daar hopelijk voor jou niet bij. Al heeft het geluid een bijkomende factor. Na het lezen van deze column hoop ik dat jij losjes op de fiets zit en niet met een geconcentreerde blik naar het fietspad kijkt. Doe je dat toch? Vergeet dan niet te lachen, want anders geef ik jou mijn lach.

Geef mij een beetje van je lach

Psst. Heb je de column ‘Lach jij ook eens een keer niet‘ gelezen? Sluit perfect aan op deze.

No votes yet.
Please wait...

6 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Jij lijkt me een leuk iemand om tegen te komen op de fiets Mitchel. Mensen kijken inderdaad vaak chagerijning en dan is het fijn om iemand tegen te kopen die vriendelijk lacht.

 2. Manon schreef:

  Wat sta je mooi in het leven! 🙂

 3. Skincarebynaomi schreef:

  Wat een super goede instelling. Ik probeer het tegenwoordig ook steeds meer, maar mijn gezicht kan snel boos uitstralen als ik gefocust ben.. mensen denken dan vaak helaas dat ik niet vrolijk ben maar dat ben ik dan wel. Heb jij hier tips voor?

  • Mandy schreef:

   Aaah lekker spontaan iemand! Ik hou onwijs veel van lachen. Doe ik ook graag en vaak. Het is zeker waar, als ik mensen hoor / zie lachen, moet ik zelf ook meestal wel lachen

 4. Wat een heerlijk artikel. Lachen is idd erg belangrijk ik probeer dan ook altijd vriendelijk te lachen naar de mensen om me heen. Dit is ook wel iets wat ik geleerd heb door mijn banen (Horeca en Verkoop) Daarnaast probeer ik altijd positief te blijven al is dat met al mijn kwalen en problemen niet altijd even makkelijk.

 5. Nadia schreef:

  Oooowh… ik ben ook zo iemand die chagrijnig kijkt op de fiets hahahaha…. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar laten we het er op houden dat mijn gezicht zo lekker zit 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *