Column | Geluk zet je zorgen opzij

Sinds kort heb ik van de Action een bullet journal. Je weet wel, zo’n boekje met pagina’s waar allemaal stippen opstaan. Sorry dat ik het zeg, maar veel vrouwen gebruiken deze om hun leven enigszins meer planbaar te kunnen maken. Iets waar ik hen helemaal gelijk in geef. Ik heb echter voor mijzelf gezegd dat ik geen mooie wekelijkse of maandelijkse pagina’s gaan maken. De kans dat ik ze niet invul is namelijk vele male groter. Ik onthoud mijn afspraken. Wat ik leuk vind aan een bullet journal is het creatieve gedeelte. Zo heb ik de eerste pagina’s  ingekleurd. De quote tussen de bladeren is ‘Geluk zet je zorgen opzij’.

WhatsApp Image 2018-04-22 at 20.51.46

Een tijd terug ben ik begonnen met een korte cursus, therapeutisch schrijven. Hierin gaat een heel hoofdstuk over geluk. Maar wat geluk nu precies is,dat laten zij in het midden. Voor iedereen is dit namelijk anders. Iemand kan straalgelukkig worden van een koe knuffelen of een dikke regenbui. Beiden zou ik niet kiezen voor geluk. Maar ik kan mij voorstellen dat het je zorgen opzij kan zetten. Een Vlaamse zangeres heeft een nummer met deze titel. Die ik, toen ik het nummer ontdekte, veelvuldig heb gedraaid. Het heeft een fijne melodie en laat mijn gedachten nu op hol slaan.

Wat is geluk voor mij precies? En zet het mijn zorgen opzij? Twee vragen die in een grote cirkel op een blad staan. Echter blijft de rest van de pagina leeg. Ik geloof zeker dat gelukkige momenten even je zorgen van alledag van de toren blazen. Maar het zijn niet voor niets zorgen en deze wisselen keer op keer. Dagen zijn nooit hetzelfde en zo zit het ook met zorgen. Iedere dag brengt wel iets nieuws met zich mee. Natuurlijk kunnen er zorgen zijn voor de langere tijd. Dan is het de truc hoe je dit oplost. Maar laat geluk in het leven vooropstaan. Zoals ik in mijn bujo heb geschreven, geluk zet je zorgen opzij.

luca-upper-97759-unsplash.jpg

Photo by Luca Upper on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

  1. Ilona Wielinga schreef:

    Wat een heerlijk stukje zeg! 🙂
    Ik heb zelf een poging tot een bullet journal gedaan; maar merkte al gauw dat ik veel gelukkiger word van lijstjes die gewoon op lijntjes staan geschreven; mooi onder elkaar. Lekker tekenen doe ik wel in mijn art journal, haha.

  2. Anne schreef:

    Lijntjes, puntjes, hokjes, – zolang ik maar kan ‘plannen’, het liefst zó veel dat ik niet meer aan de uitvoering toe kom; want da’s dan weer geen hobby van me. Geluk is voor mij mijn hoofd leeg schrijven, en daar ben ik -zo vermoed ik- nog langgg niet klaar mee 😉 (Zou wel leuk geweest zijn als er meer blogable materiaal tussen zat tho :P)

    Ik kom hier zeker nog eens neuzen! Groetjes, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *