Written by 06:00 Column • 16 Comments

Column | Goed is goed genoeg

Perfectionisme houdt in dat je je best doet om iets zo goed mogelijk te doen. Ik weet dat er in blogland verscheidene mensen zijn die kampen met dingen zo goed mogelijk doen. Wat dacht je van die prachtige foto’s en die website waarbij het kwijl je langs de kin loopt? Dan ga ik toch even aan mijn baard krabben. Wil ik dat ook? Misschien.

Goed is goed genoeg. Je kunt niet alles hebben wat je maar wilt. Alleen dat wordt nog eens vergeten. Één van mijn vele motto’s is ook: wat ik doe, doe ik graag goed. Dat heeft meerdere malen voor situaties gezorgd. Bijvoorbeeld dat ik word gezien als een ‘know-it-all’ of dat ik mij helemaal in het zweet werk, waardoor er alles top uit ziet. En dat de reacties van de aanwezigen zijn: is dit het? Je kan je voorstellen dat ik graag de handdoek halverwege het project in de ring had geworpen. Maar ja, dat ben ik niet.

Ik laat mezelf hard werken, omdat ik veel kan hebben. Mijn trainer heeft mij zover uitgedaagd dat hij mij een 300 pagina’s tellend boek heeft laten kopiëren. Zonder te klagen heb ik mij erdoorheen geworsteld. Als je het mij vraagt heeft het ook te maken met het krijgen van opdrachten. Ik voer ze gewoon uit. Zonder moeilijk te doen. Dus alles wat in mijn straatje ligt, zal ik doen. Ik durf te zeggen dat mijn perfectionisme mij heeft belemmerd. Ik had geen avond en hoeven te leren en ik had geen roosters uit mijn kop hoeven te leren. Maar het is hoe ik ben en waar mijn kwaliteiten liggen. De laatste jaren heb ik geleerd dat dingen goed zijn op het punt dat het goed is. Dat is iets wat ik heb geleerd in de training waar ik het eerst over had. Een waardevolle les is dat zo geweest.

Om terug te komen op die mooie blogs (sommige bloggers zijn ook knap). Dat is ook het resultaat van hard werken. Echter vind ik het schrijven leuker. Waar ik bijna niets twee keer heb gelezen. Zo komt het voor dat er in een column héél veel fouten zitten. Er zijn altijd mensen die mij daarop wijzen. Wat ik sportief probeer op te pakken. Echter is goed goed genoeg.

volkan-olmez-101863-unsplash.jpg

Photo by Volkan Olmez on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close