Written by 06:00 Column • 24 Comments

Column | Het is een melodietje dat ik zing

Het liefste begin ik ’s ochtends in de vroege ochtend met een gulle lach. Het is een melodietje die ik zing. Dat begint wanneer ik wakker word. En nog voordat ik mijn ogen heb geopend. Mijn tanden zijn zichtbaar in een goede lach. Ik sla de dekens van me af en laat de radio brullen door de kamer. Het geeft een fijn gevoel om te beginnen met zingen als de zon net op is en de dag begint. Hoe lang ik ook in bed blijf liggen. Muziek doet mensen goed. Het kan helen, het kan wonden.
Mijn neiging is om alleen vrolijke muziek te luisteren. Daar is iedereen beter mee af. Daarom begin ik de ochtend met échte Hoempapa-muziek. Waar je lekker op kan stampen, de handjes in de lucht kan doen en kan meezingen. Een breed scala aan geluiden vind ik leuk om te horen. Nederlandse artiesten, carnavalnummers of Schlager. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de muziek van Studio 100 eveneens langskomt. Het doet me deugd om mijn eigen muziek te luisteren. Vooral wanneer er een simpel deuntje onder zit. Ik houd van de nummers die worden gezongen door Dennie Christian, Tino Martin, KLUBBB3, Jan Smit en Guus Meeuwis. Altijd in spanning te wachten wanneer het volgende nummer verschijnt.
Nu je dit leest, denk je waarschijnlijk: luister je geen buitenlandse muziek? Dit is één van de dingen waar ik afgelopen tijd vaker meezit. Het antwoord is van niet. Ik luister niet vaak naar bijvoorbeeld Engelse muziek. Voornamelijk komt dat omdat ik muziek luister voor de gezelligheid, om me te kunnen ontspannen. Een Engels liedje zorgt er dan voor dat het klinkt als een woordenbrei in mijn hoofd. Niet ideaal dus. Daarentegen luister ik wel naar Duitse muziek. Grotendeels komt dit overeen met de echte Nederlandse artiesten. Daar kan ik mee ontspannen. Of mee schreeuwen, het is net hoe je het ziet. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik met een big smile terug kan naar dromenland.
Het is een melodietje dat ik zing

No votes yet.
Please wait...
Close